Re: Eddy Vos

Die lui van het gerecht brengen cadeau's en bloemstukken naar de diamantairs die ze zelf moeten controleren. Huppeldepup one by one. Eigenlijk vind ik dat supergrappig. Dan heb je wat in handen. Doen die dat allemaal en voor hoe lang reeds?

52

Re: Eddy Vos

Hopelijk wordt hij vervangen.

53

Re: Eddy Vos

Radio-interview met Eddy Vos » radio1.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Eddy Vos

Nou nou Eddy wat een geweldig interview, gedurende een 12 tal minuten blijf je perfect rond de hete brei heendraaien, gelijk men al zo'n 30 jaar lang doet. Geef je oppervlakkige antwoorden, maar laat je ook duidelijk merken dat de oplossing er nooit zal komen. En geloof mij oplossingen komen er ook nooit wanneer er in de keten van onderzoek op enigerlei niveau dan ook sabotage cq obstructie wordt gepleegd.

Ook mag duidelijk zijn dat het hier niet één persoon is die hiervoor zorg draagt, maar een organisatie, groepering of partij. Gedurende 30 jaar lukt het namelijk één persoon niet om aan de touwtjes te trekken, want dat gaat opvallen. Of deze persoon moet wel zo hoog in de orde staan dat hij onschendbaar is.

55

Re: Eddy Vos

Het gaat niet om één persoon, het gaat om een politieke kaste die de handrem steeds optrekt. Ga de politieke achtergrond van de dwarsliggers eens na.

56

Re: Eddy Vos

David Van de Steen werd onlangs in Charleroi uitgenodigd voor een geleid bezoek aan de CWB. "De speurders waren er bezig met het bestuderen van stukken van het Bendedossier die ze net hadden ontdekt in een al vijftien jaar niet meer geopende kast", zegt hij. "In een andere kast vond men wapens terug die ooit wel ergens waren gevonden, maar waarvan men niet meer kon achterhalen bij wie of waarom. Als je zoiets ziet, ben je niet erg hoopvol, nee."

Als je dit leest, zou je voor minder een overplaatsing aanvragen. Of was het de persoonlijke kast van Lionel Ruth?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Eddy Vos

In april werd Eddy op een zijspoor gezet. Dus de volgende stap, dat Vos zou opstappen stond al vast. Dat hij nu 8 maanden via de zijdeur vertrekt, is op zich netjes. Immers Vos heeft zijn best zeker wel gedaan. Het was te zuur geweest als ie in april al gelijk was vertrokken. Dan had het de lading van een ontslag gekregen.

In mijn ogen valt Vos an sich niks te verwijten. Met het huidige dossier, waarvan door de Bende-commissies, het de hoofdlijnen wel algemeen bekend zijn, kan niemand deze zaak oplossen. Verdachten zijn ooit allemaal al uitgebreid aan de tand gevoeld.  Een nieuwe kans of opening heeft zich nooit voorgedaan.

De zeer integer overkomende (buurman) Vos, was de juiste man op de juiste plek. Maar wat voor soort eindsprint de Cel nu nog van plan is, Joost mag het weten.

58 (edited by Hestur 18-01-2012 20:24)

Re: Eddy Vos

Misschien een schlemiele opmerking, maar is dit niet het moment waarop we een petitie kunnen richten aan minister van Justitie Stefan De Clercq met het verzoek Freddy Troch terug op de zaak te zetten? Na Vos is hij de enige die deftig met het dossier bezig is geweest - én de eerste jaren van het onderzoek heeft opgevolgd! Als Troch zelf wil, natuurlijk. wink

59

Re: Eddy Vos

  • Vos wordt vorige jaar ontheven van z'n functie als onderzoeksleider.

  • Blijkbaar is er beslist door de nieuwe onderzoeksleiding om bepaalde zaken die al onderzocht zijn, opnieuw te gaan onderzoeken.

  • Vermoedelijk interne discussie: Vos vindt dit zinloos en zegt dat veel onderzoeksvragen al beantwoord zijn. De nieuwe onderzoeksleiding wil echter zaken en pistes opnieuw herbekijken en houdt voet bij stuk.

  • Vos vindt dit zó zinloos, dat hij denkt z'n tijd gewoon te verdoen. Waarop hij beslist het onderzoek te verlaten, enkele jaren voor de verjaring.

Mijn reconstructie, als ik de uitleg zo tussen de regels door juist interpreteer.

Re: Eddy Vos

Veel hangt nu af van zijn opvolger. De graad van bekwaamheid van de opvolger zal een barometer zijn om te weten hoe serieus Justitie het nog meent met de zaak.

Servo per Amikeco