121

Re: Gladio B

Het is altijd gemakkelijk om externe factoren met de vinger te wijzen omdat ze oorlogsstokers zijn. Men zou haast vergeten dat Syrië wel degelijk met interne politieke en sociale problemen te kampen had » humanprovince.wordpress.com

122

Re: Gladio B

DeadLetterBox wrote:

Men kan zich afvragen in hoeverre men daarin zijn vetrouwen kan stellen.

Men stelde destijds vertrouwen in Colin Powell, dat was een man van waarden. Ha! En ja, Bashar al-Assad beschikt waarschijnlijk over chemische wapens, maar dat hij zo'n idioot zou zijn om de VS een vrijgeleide te geven voor een aanval? Ik geloof er geen sikkepit van. De hele zaak schreeuwt false flag van alle kanten.

Re: Gladio B

Tja, Dim, Sadam heeft het wel gedaan, niet?

Trouwens volgens de VN heeft men getracht de sporen te wissen en werd het team ook weerhouden om hun onderzoek deftig te voeren. Indien het onderzoek in Assad zijn voordeel zou uitdraaien zou hij hun toch niet hinderen?

Let op, ik kies hier geen kant en ik ga niet beweren dat Assad het wel of niet gedaan heeft. Ik breng louter enkele bedenkingen naar boven. We mogen volgens mij gerust kritisch zijn. Want als je bereid bent te geloven in een false flag operatie, wees dan ook bereid om te geloven dat Assad in staat is om een chemische aanval te doen en het dan te ontkennen.

Een regime zoals het zijne beschikt over een Ministerie van Informatie. Behalve het escorteren van journalisten en censuren van hun eigen media, zijn die ook gespecialiseerd in het opzetten van disinformatie in samenwerking met de Mukhabarat (geheime dienst). Wees maar zeker, dat toen de eerste tekenen van revolte de kop op staken, het ministerie van info reeds een plan klaar had voor een campagne die gericht is om het buitenland te overtuigen van Assads onschuld.

En dat blijft niet bij gewone propaganda, maar dat gaat tot het uitzenden van personen die vluchtelingenkampen infiltreren, buitenlandse media aanspreken, hele situaties in scene zetten, betogingen op poten zetten en ingewikkelde undercover operaties uitvoeren om de publieke opinie te manipuleren. Ook via het internet. Dus is de kans op een effectieve false flag, of een disinformatie campagne van Assad, tot nu 50/50 wat mij betreft.

Servo per Amikeco

Re: Gladio B

Een goed voorbeeld hiervan heeft Rudi Vranckx ondervonden bij een officieel bezoek aan Syrië toen zijn aanwezigheid misbruikt werd om propaganda te voeren. Mensen spraken hem gewoon aan op straat met vreemde verhalen over bloeddorstige rebellen en buitengewone liefde voor Assad. Betogingen ontstonden spontaan waar hij kwam en vrouwen van overleden soldaten stroomden een kamer binnen waar hij een interview deed met een generaal.

Servo per Amikeco

125

Re: Gladio B

DeadLetterBox wrote:

Tja, Dim, Sadam heeft het wel gedaan, niet?

Sadam heeft inderdaad chemische wapens ingezet afkomstig van de  ... VS (!), in één van haar anti-Iran-strategieën. De VS was er ook als de kippen bij om te beweren dat de aanval van Irak op de koerden eigenlijk een actie was van ... Iran. Die kerels moeten we dus op hun woord geloven » wikipedia.org

Maar ik had het natuurlijk over de "bewijzen" die zó ontegensprekelijk en overtuigend waren, en geleverd werden door niemand minder dan Powell (wie kon aan de oprechtheid van die man ook maar twijfelen)? waar waren ze die WMD waarover geen twijfel kon bestaan? Het stond zwart op wit, er waren foto's. Alles bleek uiteindelijk gefabriceerd te zijn. Nep. Gefaket. Gemanipuleerd. En wie herinnert zich nog iets van de zogezegde gruwelijke moord op de couveuse-babies door de Irakezen? Er bestond zelf een filmpje van. Zo nep als maar kon zijn maar wel één van de belangrijkste "warmmakers" van de publieke opinie ter ondersteuning van de Irakoorlog » wikipedia.org

Een hoop "overtuigende" bewijzen die het uiteindelijk niet bleken te zijn. Maar intussen stierven ...  hoeveel mensen ook al weer? Hebben die smeerlappen zich daar eigenlijk ooit voor verontschuldigt?

126

Re: Gladio B

Zo stevig zijn de "bewijzen":

"Ze lieten enkele nietszeggende afbeeldingen zien, maar geen kaarten en geen namen. Hun bewijzen bevatten zoveel onduidelijkheden en vooral veel twijfels", zei Lavrov in een toespraak voor het Instituut voor de Internationale Relaties in Moskou. "Als we om meer details vragen, zeggen ze ons dat die geheim zijn en dat het daarom onmogelijk is het ons te laten zien", zei Lavrov nog.

Bron » www.hln.be

127

Re: Gladio B

En Al-Assad zal wel geen zuivere ziel zijn, maar wat misselijk maakt is de propaganda die stelt dat hij de vreselijke dictator is die zijn eigen volk uitmoordt, terwijl de rebellen een heldhaftige maar hopeloze strijd voor vrijheid zouden voeren. Dit zijn enkele plaatjes van enkele van die rebellen in actie, dezelfde kerels die gesteund worden door de VS en Israel [opgelet, kannibalisme, onthoofdingen, openbare executies (ook van kinderen), dus niet voor gevoelige zielen]:

» www.liveleak.com
» www.liveleak.com
» conservativebyte.com
» www.longwarjournal.org
» www.ibtimes.co.uk
» YouTube
» www.nytimes.com
» www.presstv.ir

En we kunnen doorgaan, het ene al gruwelijker dan het andere. Ons misschien toch eens afvragen of we de verkeerde partij niet te lijf willen gaan? Voor het te laat is en Syrië van een al bij al behoorlijk werelds land omgetoverd wordt in een hellekring.

128

Re: Gladio B

Die filmkes komen ook van de andere kant Dim.  Oorlog is oorlog, en die zijn nooit proper.  Heb zelf ook dingen gezien.  Waar je een punt hebt is dat als de Amerikanen de rebellen gaan helpen ze dan ook hun vijand helpen om aan de macht te komen.

Re: Gladio B

Inderdaad, je kan zo honderden filmpjes plaatsen over oorlogsgruwelen door beide partijen geleverd. Ook onze witte brigades hebben bij de bevrijding gruwelijkheden begaan en waren de Britten niet de uitvinders van concentratiekampen?

Het punt is Dim, dat ik het te vroeg vind voor mijzelf om het voordeel van de twijfel aan de ene of andere partij te geven. Heel de oorlog daar is vuil, ongeacht voor welk doel de ze strijden, wreedheden begaan ze allemaal, net als in alle oorlogen voorheen.

Maar de kern van de vraag was, heeft Assad een vuile bom gebruikt of niet? Toegegeven, Amerika heeft er al een geschiedenis opzitten van blunders met die wmd zaak. Maar wat wil dat zeggen over het saringas in Syrië? Zolang er geen harde bewijzen zijn blijft het koffiedik kijken. Ik zie even veel aanwijzingen in het voordeel van Assad dan in zijn nadeel.

Trouwens, wie zich informeert weet dat de wmd zaak niet louter opgezet spel was. Het was eerder een blunderende CIA die over loop van tijd de inlichtingen heeft geleverd die het dacht te moeten leveren. Om dit te begrijpen moet je de geschiedenis van de CIA wat naderbij bekijken. De CIA bevond zich in een slechte positie. De inlichtingen die het genereerde waren pover en het stond onder grote druk. De politiek zocht bewijzen en de CIA wou die leveren. Gaat het om een enorme blunder of opgezet spel? Onmogelijk te zeggen.

Servo per Amikeco

130

Re: Gladio B

Over Gladio A en B en Turkije » www.turkishweekly.net

The Unresolved Assassinations from Susurluk to Ergenekon

Several assassinations that took place in Turkey have always raised suspicions and skepticism even when their murderers were found. This “period of skepticism” begins as early as the 1970s continues through the 1990s and 2000s. [...] terrorizing the citizens in the country creating chaos and shift Turkey from a democracy to an authoritarian rule by using fear tactics.  [...] What are even more mysterious are the unresolved assassinations.

Assassinations

[...] Hamit Fendoglu was killed by a bomb while walking home in 1978, Prosecutor Dogan Öz was killed with a gun in 1978 while preparing to take a counter-guerilla organization to the court, academicians Bedri Karafakioglu and Bedrettin Comert were killed and the assassins are still not known, famous journalist Abdi Ipekçi was killed with a gunshot in February 1979, Gun Sazak, one of the leading figures of the Nationalist Movement was killed with a gun on May 27, 1980, and former Prime Minister Nihat Erim and the president of the Labor Union - DISK were also killed during this period. Although in certain cases the assassins were found, they managed to escape, but often the assassination remained unresolved. [...]

The second wave of the mysterious assassinations took place in the 1990s. Famous jurist Muammer Aksoy was killed with a 7.65mm Baretta on January 31, 1990. Intelligence officer Hiram Abas was killed in a similar fashion with a 7.65mm gun (with a silencer), and journalist Çetin Emeç and writer Turan Dursun were murdered with guns. Although to what extent one can associate the weapons fopund underground with the guns used in the assassinations is unclear, it is commonly known that Glocks, Barettas, and Uzis are used for assassinations. In 1990s Bahriye Üçok, Ugur Mumcu, Onat Kutlar, and Ahmet Taner Kislali were all killed with a C4 type or plastic explosives in the 1990s. [...] If we look at the third wave of assassinations we see that writer Necip Hablemitoglu, jurist Mustafa Yüvel Özbilgin, Priest Santoro, and journalist Hrant Dink were murdered with Barettas and Glocks.

1996: Susurluk

In 1996, Turkey came very close to understanding the mysteries behind all the resolved and unresolved assassinations. This year, a hope emerged to shed a light on these assassinations when a Mercedes hit a truck which led to the discovery of several guns and documents in the town of Susurluk in Balikesir. The passengers in the car were an assassin named Abdullah Çatli, Parliament member Sedat Bucak, and chief of police Hüseyin Kocadag. [...] the incident and all the clues reached from the accident were covered up by assigning a weak and inefficient parliamentary commission.

2007: Umraniye

[...] the bombs discovered in Umraniye were found to be from the same series as the bombs from the attack on the Cumhuriyet newspaper’s office [...] the persons involved in the bombing of the newspaper headquarters were found to be in relation to the assassin (Alparslan Aslan) of the president of the State Council, Mustafa Yucel Bilgin. The investigation conducted between July 12, 2007 and October 26, 2008 resulted in 167 persons to be taken into custody of which 70 are currently on trial for promoting a rebellion against the government and planning a coup d’état. [...] As a result of these operations numerous guns, shotguns, and machine guns were captured and retired bureaucrats, military personnel, businessmen, academicians, and policemen were taken into custody. [...] the discovery of the relationship between the Susurluk’s background actors and the new Ergenekon actors.