131

Re: Gladio B

Bovenstaande als inleiding op deze mind map over het Turkse Gladio A -> B » www.ai.rug.nl

132

Re: Gladio B

En dit voornamelijk (naast de relevantie voor de zaak Syrië) omdat het proces naar de Turkse Gladio net geopend is » bbc.co.uk

Even Turkije (en Luxemburg, daar begint het Bommeleeër-proces ook opnieuw) in het oog houden dus. Voor zover de media hierover zal berichten, die houdt zich liever bezig met het afschilderen van al-Assad als meedogenloze dictator.

Re: Gladio B

Alle gekheid op een stokje, afgezien van de Gladio hypothese, Assad was en is tot op heden nog steeds een meedogenloze dictator. Maar ik zie wel de logica in je redenering. Alleen ben ik niet overtuigd van de aanslag met saringas.

Weet je, wat mij betreft had de Navo al twee jaar geleden meer dan genoeg reden om militair in te grijpen in Syrië. Er is daar al genoeg miserie geweest die aanleiding kon geven. Neem nu Lybië, daar het is allemaal veel sneller gegaan. Waarom laat men Assad zo veel langer zijn zin doen dan Khadaffi? De situatie in Syrië is anders veel erger en uitzichtlozer. Dus reden genoeg om een militair ingrijpen.

Misschien dacht Assad wel dat hij onschendbaar was omdat men hem met rust liet? Assad is trouwens lang betrokken geweest in schimmige CIA operaties. Daar kan Walter Baeyens ons meer over vertellen dacht ik.

Servo per Amikeco

134

Re: Gladio B

Dit is wat de Russen beweren » www.hln.be

En ik weet zo niet of ik de Russen noodzakelijk ongeloofwaardiger moet vinden dan de Amerikanen. Jij wel? Ok, de Russen hebben strategische belangen te verdedigen en interpreteren de data dus misschien nogal losjes, maar de yankees nog veel meer! Eén ding staat voor mij vast: info van de VS of Israël geloof ik voor geen meter gezien hun "track record" in het verspreiden van gigantische leugens en het opzetten van bloederige "false flags".

Sowieso, zolang het niet overduidelijk aangetoond is dat de regering effectief schuldig is, vind ik het compleet misdadig om een aanval uit te voeren (waarbij de aanvallers trouwens zelf een voorgeschiedenis van chemische wapens hebben, dat maakt het volstrekt onethisch). Dat komt neer op het veroordelen van een verdachte zonder sluitend aantonen van schuld. En de bewijslast die momenteel getoond wordt (zowel deze van de Fransen als de VS) is ridicuul. Het minste dat we kunnen zeggen is dat er zware twijfel over bestaat.

Maar van de Amerikanen is geweten dat ze niet te zwaar tillen aan elementaire regels van justitie (zie ze maar tekeer gaan in hun geheime gevangenissen en in Guantanamo, een licht vermoeden van schuld is genoeg om iemand dood te folteren). Dit alles naast het feit dat ze door de aanval het land in een donkere chaos zullen storten, met horden bloeddorstige jihadisten die de wet uitmaken. Als het reeds bijzonder erg is in Syrië, zie ik het na de val van Assad nog stukken beestiger worden.

135

Re: Gladio B

Deze systematische analyse maakt, punt na punt, brandhout van de zogezegde "bewijzen" » www.informationclearinghouse.info

Over de voorgeschiedenis van de VS in het aanbrengen van valse "bewijzen" » www.informationclearinghouse.info

Over de hete adem van Israël » www.informationclearinghouse.info

Re: Gladio B

Dim, zoals ik zei, vind ik niet dat er voldoende bewijzen zijn om momenteel een goed standpunt in te nemen. Je zegt het zelf trouwens ook.

Wat de Russen betreft, ja die vind ik even ongeloofwaardig als de Amerikanen. Rusland is een gecamoufleerde democratie, met een onderliggende dictatuur. Het is een land dat al meer dan een eeuw niet bang is om zwaar geweld tegen zijn eigen volk te gebruiken om het in de pas te laten lopen. Van censuur tot strafkampen en bomaanslagen tegen de eigen bevolking om een nieuwe campagne in Tjetjenië goed te praten. Daarbij worden alle steden er geregeerd door de maffia en ook hun politiek en overheidsinstanties zijn zwaar corrupt.

Het gevaar om bepaalde sites op te volgen waar je je informatie uit haalt is, dat je hun denkbeeld gaat volgen. Als een bepaalde site bijvoorbeeld sterk pro-Amerika is of pro-communistisch zonder dit specifiek te uiten met een politieke boodschap, dan kan dit zich wel uiten in de keuze van hun onderwerpen en de onderliggende boodschap van hun onderzoeken en resultaten. Bijgevolg kan dit de vaste lezer zijn opinie sterk beïnvloelden.

Het is een uitdaging om alles neutraal te blijven bekijken.

Servo per Amikeco

Re: Gladio B

Sommige nieuwssites zijn het product van inlichtingendiensten, met de bedoeling desinformatie te verspreiden. CNN bijvoorbeeld staat er om bekend een goede band te hebben met de CIA.

Wist je dat sommige inlichtingendiensten zogezegde "echte" inlichtingen laten lekken naar Wikileaks die het vervolgens publiceert? En vraag maar eens aan Kristof Clerix hoeveel journalisten er niet op de loonlijst staan van inlichtingendiensten om het nieuws te manipuleren in hun voordeel.

Ik vind het dus op zich een onmogelijke taak om op basis van de informatie die we ter beschikking hebben, een oordeel te vellen over de oorlog in Syrië. Wat mij betreft beschouw ik een groot deel van de beschikbare informatie op het internet over dergelijke onderwerpen op voorhand als 'mogelijk besmet'.

Het is niet door het internet af te schuimen dat je de waarheid zal ontdekken achter de duistere coulissen van de wereldpolitiek. Je kan er enkel maar een 'educated geuss' naar maken.

Servo per Amikeco

Re: Gladio B

Nu, dit alles gezegd zijnde, wil ik u wel zeggen dat ik veel respect heb voor mensen zoals jijzelf, die in elk geval een serieuze poging ondernemen om zichzelf te informeren over wat er aan de hand is. Maar uit mijn persoonlijke ervaringen heb ik geleerd dat veel van mediabronnen, ook die zogezegde 'onafhankelijke', niet in staat zijn om een correct beeld weer te geven.

Misschien moet je eens proberen om de media-int te gaan kruisreferen met de inlichtingen die je kan bekomen van gespecialiseerde firma's » www.intelligenceonline.com | www.globalintake.com | www.globalsecurity.org

Kies firma's uit de hele wereld met verschillende achtergronden. Voor grondige int moet je natuurlijk betalen. De waarheid zal ergens in het midden liggen.

Servo per Amikeco

Re: Gladio B

Een goed artikel door een befaamd journalist, Seymour Hersh. Let op de datum, 2009. Tussen de regels merk je al dat er de Amerikanen Syrië zien als een strategische locatie om Israël te helpen en Iran blok te zetten » www.newyorker.com

Het ondersteund in elk geval de uw theorie Dim.

Servo per Amikeco

140

Re: Gladio B

Iran wil de ambassade van de Verenigde Staten in Irak laten aanvallen als Obama besluit militair in te grijpen in Syrië. Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal vandaag op basis van militaire functionarissen. Volgens de krant hebben Amerikaanse inlichtingendiensten een opdracht onderschept van Iran aan Iraakse militanten om in actie te komen zodra de VS Syrië aanvallen. Het Amerikaanse leger probeert in kaart te brengen welke reacties kunnen worden verwacht van Syrië en zijn bondgenoten bij een interventie. Zo zou de diplomatieke vestiging in de Libanese hoofdstad Beiroet een doelwit kunnen zijn voor de militante Hezbollah en wordt de vloot kleine schepen van Iran in de Perzische Golf nauwlettend in de gaten gehouden.

Bron » www.hln.be

Intussen wordt dus al flink werk gemaakt van de final showdown met Iran, vermoedelijk de volgende in het Gladio B rijtje en de eigenlijke eindbestemming van de grillige boemeltrein die onder meer passeert via Afghanistan, Irak, Tunesië, Egypte, Lybië en Syrië. Ze zullen voor de waanzinnige aantijgingen hierboven ook wel weer "sluitend bewijs" fabriceren. Toen opeens gemeld werd dat het nieuwe bewind in Iran wel eens gematigder zou kunnen zijn en het (voor Israël) spook van vredesonderhandelingen leek op te duiken, zullen er een paar haviken serieus beginnen panikeren zijn. Zouden die lamzakken van pacifisten plots de goed doordachte machtsontlplooing van Israël doodknuffelen? Netanyahu was er alleszins weer als de kippen bij om de confrontatie op te zoeken en olie op het vuur te gooien » www.rferl.org

Vredesonderhandelingen, het zal je maar overkomen als bloeddorstige zionist. Zie ook » www.policymic.com