141

Re: Gladio B

Stafchef Obama: "Geen onweerlegbare bewijzen tegen Syrië"

Toen de CNN-journaliste erop terugkwam, antwoordde de stafchef: "Hebben we beelden of een onweerlegbaar bewijs, tegenover weloverwogen twijfels? Dit is geen rechtbank. En zo werkt de geheime dienst niet".

Bron » De Standaard

Dat is wel duidelijk na zoveel decennia smeerlapperij, elementaire ethische en rechtsprincipes gelden niet in de cowboy-wereld van de geopolitieke spelletjes. M.a.w. men mag zomaar mensen (waaronder burgers) de dood injagen onder het mom van bestraffing zonder dat hun schuld betrouwbaar aangetoond werd.

Re: Gladio B

Er is een goed alternatief gekomen. Syrië dient zijn chemische wapens in te leveren om militaire interventie te vermijden. Dat lijkt mij niet onredelijk.

Servo per Amikeco

143

Re: Gladio B

Ok. Maar met dank aan de Russen. En het verhaal is nog niet afgelopen - eerst zien, er zitten nog wel een paar apen in de mouw. En trouwens: waarom moeten de VS en Israël hun chemische, biologische en nucleaire wapens niet afleveren? Omdat ze die nooit gebruikt hebben? Ha! Ga dat maar eens uitleggen in Hiroshima, Vietnam, Gaza of in Halabje (ok, ingezet door Saddam, maar door wie geleverd?). En waarom ze dan houden als ze toch zo barbaars zijn en niet ingezet mogen worden? Als souvenir?

» en.wikipedia.org | www.zcommunications.org

Re: Gladio B

Ook Rusland heeft Chemische wapens. Het is hun voorstel trouwens, besproken door Obama en Putin tijdens hun recente ontmoeting. Omdat de grote jongens niemand boven hun hebben die het komt eisen. Alle grootmachten die over NBC-wapens beschikken hebben enkel een minderheid in de bevolking die af en toe eens een betoging houden. Zij kunnen doen wat ze willen.

Servo per Amikeco

145

Re: Gladio B

In hetzelfde artikel ook nog: "Net vandaag meldt The Washington Post dat de CIA is begonnen met de rebellen in Syrië te bevoorraden met wapens. Dat was maanden geleden al door de regering in Washington beloofd, maar bleef aanslepen. Het zou gaan om lichte wapens en munitie die getraceerd kan worden. Naast wapens zouden ook voertuigen worden geleverd."

Bron » www.hln.be

Re: Gladio B

DeadLetterBox wrote:

Alle gekheid op een stokje, afgezien van de Gladio hypothese, Assad was en is tot op heden nog steeds een meedogenloze dictator. Maar ik zie wel de logica in je redenering. Alleen ben ik niet overtuigd van de aanslag met saringas.

Weet je, wat mij betreft had de Navo al twee jaar geleden meer dan genoeg reden om militair in te grijpen in Syrië. Er is daar al genoeg miserie geweest die aanleiding kon geven. Neem nu Lybië, daar het is allemaal veel sneller gegaan. Waarom laat men Assad zo veel langer zijn zin doen dan Khadaffi? De situatie in Syrië is anders veel erger en uitzichtlozer. Dus reden genoeg om een militair ingrijpen.

Misschien dacht Assad wel dat hij onschendbaar was omdat men hem met rust liet? Assad is trouwens lang betrokken geweest in schimmige CIA operaties. Daar kan Walter Baeyens ons meer over vertellen dacht ik.

"Copeland [onder Frank Wisner Sr./Dulles] was the CIA's first station chief in post-World War II Syria. He said he "put Syria on the path to democracy by starting a military dictatorship." In many ways, it was the CIA's imposition of military regimes in Syria, all dominated by the minority Alawite community, that led the way to the government of present Syrian President Bashar al Assad who succeeded his father, Hafez al Assad, upon his death in 2000. Copeland "officially" left the CIA in 1957 and founded his own private intelligence company that was active in the Middle East and Africa. Copeland died in 1991.

Copeland's actions in Syria and the Middle East in the 1950s have directly influenced the problems of Syria today. Not only did Copeland usher into power a series of Syrian dictatorships but he helped establish the first liaison between the CIA and the Muslim Brotherhood in 1955 to defeat Egyptian President Gamal Abdel Nasser and like-minded pan-Arab socialists in Syria, Lebanon, and other countries of the Middle East."

Uit Wayne Madsen Report 11-12 Sept 2013, met referentie naar een oud Rolling Stone interview met Copeland.

147

Re: Gladio B

In een opiniestuk in The New York Times stelt Poetin dat er "gegronde redenen" zijn om aan te nemen dat het gifgas werd ingezet door de rebellen, wat ook de stelling is van de Syrische regering. [...] Inmiddels raakte ook bekend dat de VN-wapeninspecteurs in hun rapport over de gifgasaanval op 21 augustus niet expliciet een schuldige zullen aanwijzen.

Bron » www.hln.be

148

Re: Gladio B

Ben wrote:

Omdat, als je ervan uitgaat dat de Bende van Nijvel Gladio was, het werd georchestreerd door Amerikaanse geheime diensten. En zij hadden geen zin in een België dat uiteen valt door communautaire chaos. Zij willen een sterk België waar je kernraketten kan plaatsen, dat een blok vormt tegen het communisme, dat een veilige thuishaven is voor de NAVO en andere diensten. Stel je voor dat België uiteen valt en West-Vlaanderen kiest voor het communisme? Dan heb je een extra probleem. Ze hadden een sterke regering nodig die geen oppositie is voor de Verenigde Staten.


Hou je in de huidige context hieraan vast of heeft sharia4belgium de Bende van Nijvel vervangen?

» www.standaard.be

149

Re: Gladio B

Dat was een hypothetische stelling, dus ja, ik hou vast aan deze stelling. En je mag de jaren '80 niet vergelijken met de huidige periode. Andere tegenstellingen, andere strategieën.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Gladio B

Ik wist wel dat je met wat zoets op de proppen zou komen Walter. wink

Wat je zegt Werner, is misschien niet eens zo ver van de waarheid, misschien niet strikt genomen in de zin die jij nu schrijft, maar Osama Bin Laden en zijn kornuiten zijn destijds getraind door de Britse en Amerikaanse geheime diensten en speciale eenheden. Het is wel zeer zeker dat in bepaalde aspecten het terrorisme sinds 9-11 werd misbruikt om dingen te bekomen, misschien wel in de vorm van manipulatie van terroristische cellen, of false flag operaties.

Servo per Amikeco