161

Re: Gladio B

Turkse premier vervangt tien ministers

De eerste minister verdenkt moslimprediker Fetullah Gülen ervan aan de basis van het complot te liggen. Gülen heeft een grote invloed bij onder meer politie en magistratuur. 'We zullen nooit parallelle instituten aan de staat tolereren', zei Erdogan.

Bron » www.standaard.be

Meer » www.boilingfrogspost.com | www.boilingfrogspost.com | www.boilingfrogspost.com

162

Re: Gladio B

Staatsgreep in Oekraïne = "Gladio", op blauwdruk van de jaren '70 en '80

= verdoken geopolitieke, Bilderbergiaanse agenda van VS/EU/Israël
= samenspel met oligarchen (Timosjenko en consoorten) en verwante maffiosi
= inzetten van ultranationalisten en neonazis allerlei om de boel te laten ontploffen
= inzetten van Mossad en US-huurlingen (Greystone < Academi/Xe Services/Blackwater) die als snipers zowel politieagenten als demonstranten neerschoten - oude goedwerkende truuk, reeds in 1944 (Dekemvriana) en 1948 toegepast (Porta della Ginestra)
= karaktermoord (op Poetin en Rusland), propaganda (zie smeerlapperij van Verhofstadt) en eenzijdige berichtgeving

» voiceofrussia.com | wowlolwtf.com

Nu ook inzetten van Greystone-huurlingen in Zuid-Oekraïne:

Mercenaries arrive in groups - dressed in civilian clothes and carrying bulky packs - at Kiev airport, from where they are apparently sent to Odessa, in the southern part of the country.

Bron » www.voltairenet.org

Het verhaaltje is nog lang niet gedaan... (Het zou me niet verbazen als er in Rusland en grensstaten plots een opwelling is van Al Qaeda-geaffilieerd islamitisch terrorisme (Gladio B) om de Russen te provoceren en tot een misstap te dwingen). Om dan ineens Syrië (en dus Iran, waar het om te doen is wegens de door Israël gedomineerde agenda) aan te pakken, waar het Westen gezichtsverlies heeft geleden (een mislukte Gladio-operatie zeg maar).

Schaamteloos de grove borstel ... en onschuldigen moeten er weer voor opgeofferd worden, in een grote boog van Tunesië, over Lybië en Egypte, Lebanon en Syrië, Turkije, Georgië, Oekraïne en Moldavië (operatie "Halve Maan" lijkt het wel). Om dan wellicht nog wat vuurwerk af te steken in Turkmen-, Oezbek-, Kyrgyz- en ander -istans. 

En elders in de wereld, wie kraait om de VS-gesteunde staatsgreeppogingen in Venezuela? Gladio terwijl u toekijkt. En intussen handjesgeschud met Obama.

163

Re: Gladio B

dim, je samenvatting behoort inderdaad tot de mogelijkheden. Politieke strategie vanuit de donkere achterkamers.

Re: Gladio B

dim, goeie synthese. Zoals Sibel Edmonds reeds uitlegde zal het Turkstalige Turkmenistan binnenkort aan de beurt zijn om ook China te destabiliseren. En inderdaad, Venezuela wordt geen rust gegund. Het herinnert aan de vele Centraal- en Zuid-Amerikaanse CIA-coups in Guatemala, Cuba, Panama, Argentinië, Chili... Ad nauseam.

Ik zou het echter niet allemaal onder de noemer 'Gladio' brengen want zo verwatert de  concrete bloedige dodelijke essentiële betekenis  (die we ook in België mochten smaken) van het begrip. De gebeurtenissen in de Russische periferie kunnen gelinkt worden aan de plotse sympathie van onze Belgische politici ten opzichte van de Rode Maffiya (zie Atlas Dossier) die gigantische olie- en gas voorraden + de aanvoersystemen controleert. Binnenkort uitreiking van de Orde van Leopold III aan Mogilevitsj, Chodiev, Mikhailov, ...?

165

Re: Gladio B

Voor wie het wereldnieuws wat volgt: met de nazistische "patriotten" in Oekraïne en met de koppensnellende ISIS (nu IS) in Irak/Syrië, gaat het Gladio-B verhaal intussen gewoon verder...

Een heldere omschrijving van Gladio-B, volgens Wikipedia:

Operation Gladio B is an FBI codename adopted in 1997 for relations between US intelligence, the Pentagon, and Al Qaeda. The name refers to the original Operation Gladio, in which US intelligence had relations with anti-communist groups in Europe. According to Edmonds, Gladio B identified, among other things, regular meetings between senior US intelligence and current leader of Al Qaeda Ayman al-Zawahiri at the U.S. embassy in Azerbaijan and Baku between 1997 and 2001, with al-Zawahiri and other mujahideen being transported by NATO aircraft to Central Asia and the Balkans to participate in Pentagon-backed destabilisation operations.

She added In 1997, NATO asked Egyptian President Hosni Mubarak to release from prison Islamist militants affiliated to Ayman al-Zawahiri. They were flown by U.S. intelligence orders to Turkey for training and use in operations by the Pentagon. Additionally she reported an Al-Qaeda leader had been training some of the 9-11 hijackers at a base in Turkey. These and related allegations were seemingly confirmed by Sunday Times journalists in 2008 by speaking to Pentagon and MI6 sources. However, according to several sources, the journalists were prevented from publishing many of these allegations when the second half of their four part series was dropped possibly due to pressure from the U.S. State Department.

She suggests the objectives of Gladio B is "projecting U.S. power in the former Soviet sphere of influence to access previously untapped strategic energy and mineral reserves for U.S. and European companies; pushing back Russian and Chinese power; and expanding the scope of lucrative criminal activities, particularly illegal arms and drugs trafficking." Former FBI special agent Dennis Saccher states Edmond's story “should have been front page news” because it is “a scandal bigger than Watergate.” Edmonds reports the operation is ongoing and working with various groups. According to U.S. Intelligence reports Gladio B has expanded to Ukraine and working with neo nazi military organizations.

166

Re: Gladio B

De Democratische ex-senator Bob Graham, die een parlementair onderzoek naar 9/11 voorzat, is ervan overtuigd dat de FBI Saoedische links naar de terreuraanslagen toedekt. De laatste 28 pagina's van zijn rapport zijn als geheim geklasseerd en hij wil dat Amerikaanse president Barack Obama ze openbaar maakt, zo hebben Angelsaksische media gemeld. "De 28 pagina's gaan hoofdzakelijk over wie 9/11 gefinancierd heeft en wijzen Saoedi-Arabië duidelijk met de vinger als zijnde de belangrijkste geldschieter", zei Graham aan de New York Post.

De FBI heeft onderzocht of een vooraanstaande Saoedische familie in de weken voor de terreuraanslagen van 11 september 2001 halsoverkop uit Sarasota, een stadje in Florida, is vertrokken. Details van het onderzoek zijn achtergehouden. Het achtergelaten huis in Sarasota was eigendom van Esam Ghazzawi, een adviseur van de neef van toenmalig koning Fahd. Zijn dochter en schoonzoon woonden er, maar keerden in augustus 2001 plots terug naar Saoedi-Arabië. Daarbij lieten ze naar verluidt nieuwe wagens, luxemeubelen en koelkasten vol eten achter.

Dat wekte argwaan bij de buren, waardoor een onderzoek op gang kwam. De FBI erkent dat een onderzoek werd gevoerd, maar de agent die het rapport opstelde, kon volgens de recherchedienst geen enkel bewijs leveren van wat hij had neergeschreven. Graham houdt vol dat een Saoedische cel in Sarasota ondersteuning gaf aan de vliegtuigkapers en dat de FBI dat in de doofpot stopt. Dat het gezin overhaast vertrok uit Sarasota voor 9/11, kan er volgens hem op wijzen dat het getipt was over de aanslagen.

Bron » www.hln.be

167

Re: Gladio B

Oorlogsreporter Robert Fisk: "Waarom deden VS niets toen IS Palmyra binnenviel?"

[...] "Als de Amerikanen IS willen verslaan, wisten ze dan niet dat duizenden militieleden zich verzamelden om Palmyra in te nemen? Ze hebben toch satellieten? Vast staat dat ze de Syrische regeringstroepen daarvan niet op de hoogte hebben gebracht. Ze hebben de IS-troepen ook niet vanuit de lucht gebombardeerd. Er moeten nochtans heel wat doelwitten geweest zijn die de Amerikaanse luchtmacht kon onder vuur nemen in de dagen voor de aanval op Palmyra. Ook al is Washington niet dol op het regime van Assad. Die vraag moet nog beantwoord worden", besluit Fisk.

Bron » www.hln.be

Fisk weet natuurlijk maar al te goed wat het antwoord op die vraag is. Hij gaat uit van het principe de vraag stellen is ze beantwoorden, maar wat meer journalistiek lef was nog beter geweest. Willy Van Damme, daarentegen, noemt een koe graag een koe » willyvandamme.wordpress.com

168

Re: Gladio B

Paus waarschuwt voor 'derde wereldoorlog'

Paus Franciscus is aangekomen in Sarajevo. Voor 65.000 toehoorders loofde hij de samenhorigheid in Bosnië, maar waarschuwde tegelijk voor een wereldwijd 'oorlogsklimaat'.

Meer » www.standaard.be

Zelfs de paus (en - eindelijk- wat een goede paus! ik heb het voor die man) weet wat Gladio betekent (ik vermoed dat hij ook van concrete zaken op de hoogte is, de Vaticaanse inlichtingendiensten zijn natuurlijk niet van de minste):

Franciscus waarschuwde echter ook voor de toekomst: 'er wordt een soort van derde wereldoorlog uitgevochten in stukjes en, in de context van de wereldwijde communicatie, voelen we een oorlogsklimaat'.  Dat klimaat wordt volgens de geestelijke leider door sommigen bewust gecreëerd en in stand gehouden, vooral door degenen die aansturen op conflicten tussen verschillende culturen en beschavingen en die over oorlogen speculeren met het oog op de verkoop van wapens.

Go Franciscus!

169

Re: Gladio B

En verder: Go Alexi, go! - laat ze een poepje ruiken!

"Beide landen hebben vandaag in Sint-Petersburg een akkoord ondertekend over de bouw van een gaspijpleiding door Griekenland. De Russen werken aan een nieuwe gasroute naar Europa om Oekraïne te kunnen omzeilen."

Bron » www.hln.be

Ook in de pers:

"De site WikiLeaks heeft vandaag 60.000 vertrouwelijke diplomatieke boodschappen gepubliceerd die vanuit Saoedi-Arabië werden verstuurd. In de komende weken komen daar nog een half miljoen berichten bij, meldde de site. Het gaat vooral om e-mails van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken en vertrouwelijke rapporten van de Saoedische overheid."

Bron » www.hln.be

Saoudi-Arabië; dat is pas een stinkend gat. Benieuwd of er iets te rapen valt uit de Gladio B-sfeer.

170

Re: Gladio B

Paus Franciscus heeft vandaag de aanval geopend op de wapenindustrie. Hij vindt dat wapenfabrikanten en mensen die investeren in de wapenindustrie zichzelf geen christen mogen noemen want dat is in zijn ogen "hypocriet". [...] De paus suggereerde ook dat zakenmensen in de wapenindustrie niet te vertrouwen zijn. Over investeerders in de wapenindustrie zei hij dat "ze het een zeggen en het ander doen."

Bron » www.hln.be

En hij geeft er nog eens een lap op! Amen!