171

Re: Gladio B

Amen, inderdaad. Eindelijk een Kerk die zich van haar betere zijde toont. Het was al merkbaar met de recente zaligverklaring van de Salvadoraanse aartsbisschop Romero, vermoord door rechtse doodseskaders (een model dat ook in onze casus wel eens relevant zou kunnen zijn). En nu kapittelt Franciscus de wapenindustrie... Hopelijk keert het zich niet tegen hem. Maar het zijn heldere woorden zonder interpretatieruimte, en niet langer de omfloerste retoriek die vroeger in kerkelijke instellingen gangbaar was.

172

Re: Gladio B

t.t.i.

"Tenminste, niet als het van de mensen van goede wille moet afhangen. Een man als de paus van Rome bijvoorbeeld, mogen wij daar wel onder rekenen, denk ik. En dan is het weinig bemoedigend om te vernemen dat het Vaticaan de grootste aandeelhouder is in een bedrijf dat de gevreesde kleine plastic landmijnen produceert, die met miljoenen aantallen hele gebieden onveilig maken en reeds ontelbare mensenlevens hebben verwoest."

Bron » www.zoektocht.net

173

Re: Gladio B

Ok. Maar "Rome wasn't built in a day".

174

Re: Gladio B

» www.bbc.com/news/

175

Re: Gladio B

Mysterie rond dood Britse journaliste in luchthaven Istanboel

Jacky Sutton (50) was op weg naar Irbil in het noorden van Irak. De vrouw moest overstappen op Atatürk International Airport maar miste haar vliegtuig. Turkse media berichten dat de vrouw panikeerde en geen geld had om een nieuw ticket te kopen. Een tijd later werd ze opgehangen teruggevonden in de toiletten. De Turkse politie meldt dat het om zelfdoding gaat. Vrienden en collega’s betwijfelen dat ten zeerste. "Jacky Sutton werkte in Afghanistan en Irak. De sterkste vrouw die je kan tegenkomen", reageert collega Christian Bleuer.

"De Turkse politie heeft gemeld dat het om zelfdoding gaat omdat ze haar vliegtuig had gemist? Ik ben geen fan van samenzweringen, maar als diezelfde autoriteiten zeggen dat de beveiligingscamera’s niet werkten, dan werd Jacky Sutton vermoord." Dat probleem werd bevestigd door de Turkse politie. De beveiligingscamera's - die onder meer in de toiletten hangen - hebben niets geregistreerd omdat er een defect was. Sutton stond aan het hoofd van de berichtgeving in Irak voor het IWPR. Haar voorganger, Ammar Al Shahbander, kwam een half jaar geleden om nadat een bomauto in zijn buurt tot ontploffing kwam.

Bron » www.standaard.be

De hand van "Millî İstihbarat Teşkilatı"?

'Syrische rebellen ontvangen Amerikaanse wapens voor strijd Aleppo'

Drie rebellengroepen die gelieerd zijn aan het Vrije Syrische Leger zeggen dat ze voor de strijd ten zuiden van Aleppo nieuwe antitankraketten hebben gekregen van de Verenigde Staten. Volgens Rami Abdulrahman, de directeur van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, hebben de rebellen sinds vrijdag ten minste elf legervoertuigen aangevallen met antitankraketten. De rebellen laten echter weten dat die wapens "niet genoeg zijn".

"Een paar wapens zullen geen verandering brengen. De rebellen hebben er tientallen nodig", aldus een van de anonieme bronnen. De nieuwe wapens zijn onderdeel van het nieuwe programma van de Verenigde Staten, dat begin oktober werd voorgesteld. De VS liet weten dat ze wapens, munitie en communicatieapparatuur zou leveren aan een selecte groep Syrische rebellen die vecht tegen extremisten van terreurbeweging IS. De "gematigde" rebellengroepen die strijden tegen het leger van de Syrische president Assad werden al langer bijgestaan met Amerikaanse wapens die via Turkije worden geleverd.

Bron » www.standaard.be

"Gematigde rebellengroepen"... ahum... maar toch al een opluchting dat De Standaard "gematigd" tussen quotes begint te plaatsen...

Re: Gladio B

Onverantwoord interessant. smile

Servo per Amikeco

177

Re: Gladio B

Waarom eist IS de aanslagen in Istanboel niet op?

(...) "Een voor IS onwelkome keuze, zeker ook omdat er nog steeds duizenden jihadisten, weggejaagd uit Syrië door de Koerden, Turkije illegaal binnenstromen en dus deels afhankelijk zijn van de 'goodwill' onder de Turkse IS-sympathisanten. Turkse grenssteden als Kilis, Gaziantep en Sanliurfa zouden inmiddels al de nieuwe hoofdkwartieren van IS vormen, waar al tientallen slapende IS-cellen zouden verblijven.[...] De jihadisten voeren dergelijke aanvallen mogelijk uit om een signaal te sturen naar onze Turkse bondgenoot, maar willen op hetzelfde moment mogelijk bepaalde individuen in Turkije te vriend houden, die ze mogelijk aan hun kant willen krijgen"

Meer » www.hln.be

Ofte: Gladio B en Deep State, met Turkije als traditioneel zwaartepunt (zie: Sibel Edmonds).

Re: Gladio B

Heb ik ook laatst gelezen. smile

Servo per Amikeco

179

Re: Gladio B

WikiLeaks, Hillary-Gulen Intimate Ties & How the Clintons Gave Birth to Mullah Gulen’s Terrorist Network » www.boilingfrogspost.com

180

Re: Gladio B

Turkije speculeert over betrokkenheid buitenlandse inlichtingendiensten bij aanslag oudejaar. De Turkse vicepremier Numan Kurtulmus acht het goed mogelijk dat "buitenlandse inlichtingendiensten" bij de terreuraanval in Istanboel betrokken waren. "Ik ben van mening dat het voor een enkele dader niet mogelijk is, een dergelijke aanval zonder enige vorm van hulp uit te voeren", zegt Kurtulmus in de Hürriyet Daily News. "Het lijkt wel het werk van een geheime dienst", gaat hij verder. "Al die zaken worden onderzocht". Kurtulmus wilde niet zeggen welke inlichtingendienst hij voor ogen had, schreef de krant voorts in haar online-editie. Bij de aanval op de nachtclub Reina werden tijdens oudejaarsnacht 39 mensen doodgeschoten. Van de dader, die na de moordpartij aan de haal ging, ontbreekt elk spoor. De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland … jaar.dhtml