31

Re: Diegem: Café De Pomp

Of nog, dezelfde F.D.:

Il y a un lien entre l'attaque de Dekaise et d'autres faits des TBW (ces liens sont, si je ne m'abuse, la voiture et les armes utilisées ?). Ensuite, les armes volées chez Dekaise transitent par un café à Diegem d'où partira la bande de motards. Le lien entre les TBW et l'affaire "Pour" est solide, et il n'est pas lié au hasard. Tout comme le fait que le patron de ce café n'a pas été inquiété, d'ailleurs.

32

Re: Diegem: Café De Pomp

En Willy Van Cutsem zou een informant van de Staatsveiligheid geweest zijn volgens Francis Dossogne:

Le patron était un informateur de la police et/ou de la Sûreté! Au fait, est-il encore en vie? Rappelons-nous aussi que:

  • les motards impliqués dans l'incendie de "Pour" ne furent guère inquiétés;

  • une grande majorité des membres et des cadres du WNP ne furent guère inquiétés.

A chaque fois - pour ne relever que ces trois événements-là mais il y en eut beaucoup d'autres! - on retrouve la même officine en toile de fond: la Sûreté de l'Etat!

Re: Diegem: Café De Pomp

Spijtig dat ik de franstalige teksten niet kan lezen en/of begrijpen. Kan iemand een beknopt verslag schrijven?

Re: Diegem: Café De Pomp

dim wrote:

De vraag is dan ook: hoe is Delhuvenne op de hoogte van de fratsen van Vandeuren, Van Cutsem & co?

Delhuvenne was eerst de advocaat van een zekere Jean Luc Piavaux. Op een bepaald moment moest deze laatste de broer van zijn secretaresse aan vervoer helpen na een overval. Die broer was Bruno Vandeuren. Delhuvenne werd nadien de advocaat van Vandeuren ook.

Bron: Beetgenomen, blz 31

35

Re: Diegem: Café De Pomp

Dank je fipilip, weten we ook in welk jaar dat was?

Re: Diegem: Café De Pomp

andycap, je kan dit via het internet ook vertalen. Er staat in de laatste post, vrij vertaald:

"De baas informant van politie of staatsveiligheid. Leeft hij nog wel? We herinneren ons ook:

De motards van de brand bij Pour waren nauwelijks ongerust
De meeste leden van de WNP waren niet ongerust

Achter alle feiten lijkt in de staatsveiligheid verborgen te gaan."

Servo per Amikeco

37

Re: Diegem: Café De Pomp

dim wrote:

Enig idee wie de baas was? (Willy V.)

Dim, heb eens rond gevraagd. Willy was idd de baas. Had vroeger ook een cafe De Post/De Oude Post in de Vanderastraat in Diegem.

38

Re: Diegem: Café De Pomp

Super, kun je ook bevestigen of het Willy Van Cutsem was? Weet je iets over de omstandigheden van zijn dood en zou hij familie geweest zijn van ene Daniel Van Cutsem? Dit lijkt me echt wel een prioritaire piste, om zoveel mogelijk te weten te komen over het clienteel van De Pomp (Vandeuren, ...) en zijn cafébaas Willy (die een schuilhol/garage/... zou hebben gehad in Elsene!). Zo concreet als dit spoor wordt het zelden in de Bende-dossiers.

Re: Diegem: Café De Pomp

dim wrote:

Dank je fipilip, weten we ook in welk jaar dat was?

Dat was allemaal ten tijde van de overval op Dekaise, september 1982. Heb jij meer info over Daniël Van Cutsem en de link met de Bende van Nijvel? Waarom is deze piste zo concreet?

Re: Diegem: Café De Pomp

Ja, dit is zeker een zeer interessant spoor, ook omdat Baugniet in De Pomp kwam. En als ik men niet vergis kende Julien De Staerke Daniel Van Cutsem maar dat moet ik nog eens nazien. Plus het feit dat er waarschijnlijk een link is met Nijvel en vooral de maandag na Nijvel alsook met wat er de avond na Aalst in Ronquières afspeelt, de getuigenissen en de gevonden stukken op de oever wijzen ook in de richting. Plus dat er een link is met Beijer. Ook het feit dat verschillende namen in de stuk verdacht overleden zijn en dat getuige Montel ook in die richting wees.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.