71

Re: Getuigenis Murcielago

Murcielago wrote:

Wat ik oof weet dat er bij VDS en de omgeving veel druk werd uitgeoefend.

Een soort van afpersing dan. Wat opviel is het feit dat ze toen met heel het gezin naar daar trokken en naar het schijnt was het om een onnozele reden was, net zoals kuros om een onnozele reden naar de Delhaize moest. Het leek wel of ze daar een afspraak hadden.

Murcielago wrote:

Aan de Parklaan aan de overzijde, stonden 2 agenten met een machinegeweer. Althans ik hoop dat het agenten waren, want denk nu logisch na dat was wel aan de voordeur van VDS dat die agenten stonden. Dat was angstaanjagend zo opvallend met die wapens.

Er zijn alvast meerdere aanwijzingen dat de rijkswacht betrokken is. Werkten ze in Aalst samen met criminelen? Wellicht want ik zie geen enkele gangster zo een risico nemen. Want stel dat er nu geen enkele link is met de rijkswacht, dan moet je toch al goed je best doen om ze te observeren zonder gezien te worden.

72

Re: Getuigenis Murcielago

Korte paar korte vragen, ik ken het dossier niet goed:

  • De firma van de heer Abiel was waar op het industriepark?

  • Het handelde in welke producten? Sommige schrijven: wapens? Is dit correct?

  • Ernaast was de Garage Podevijn. Welk merk? Moto's of Wagens?

  • Deden Abiel en vander Steen samen handel?

Re: Getuigenis Murcielago

Renne wrote:

Een soort van afpersing dan. Wat opviel is het feit dat ze toen met heel het gezin naar daar trokken en naar het schijnt was het om een onnozele reden was, net zoals kuros om een onnozele reden naar de Delhaize moest. Het leek wel of ze daar een afspraak hadden.

Wat zeker is dat de familie VDS, ook vandaag meer weet maar het is te gek om te vernoemen welke druk die mensen ondervinden, waardoor zij niet meer durven praten. Anderzijds kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat er iets aan de hand was, want de bij sommige gesprekken werd er heftig gereageerd door de moeder des huizes. Zoals een moeder met de mantel der liefde iets slechts toedekt.

De grootvader sprak mij op een dag aan, omdat hij weet wat ik zag, hij wou de politie overtuigen. Bij mijn verhaal spraken hun lichaamstaal en hun ogen spraken boekdelen. Vandaar mijn ervaringen zijn niet normaal te noemen want van mij persoonlijk bestaat er geen enkel PV waar ik verklaringen afleg. Het is uitgerekend mij dat ze nadien lastig vielen.

Mijn vader heeft "à la minute" gebeld tijdens de overval omdat hij ongerust was omdat ik een brood ging halen. Hij kan ook één en ander vertellen over deze zaak. Toen hij mij samen zag met de huilende grootvader heeft hij ervoor gezorgd dat we samen in veiligheid kwamen. Het was gepland, zoveel is zeker want de gehele duurdtijd van de overval heeft hij aan de telefoon gesproken met de rijkswacht, die de domste vragen stelden en waardoor hij een wrang gevoel had en nog steeds heeft.

K& wrote:

Korte paar korte vragen, ik ken het dossier niet goed:

- De firma van de heer Abiel was waar op het industriepark?
- Het handelde in welke producten? Sommige schrijven: wapens? Is dit correct?
- Ernaast was de Garage Podevijn. Welk merk? Moto's of Wagens?
- Deden Abiel en vander Steen samen handel?

In Erembodegen, zij waren gespecialiseerd in dieselmotoren. Vanden Abiel = vader, grootvader en schoonvader Vandensteen = schoonzoon. Van wapens weet ik niets af maar er is sprake van samenwerking met landsverdediging ja.

74 (edited by Murcielago 20-10-2009 20:21)

Re: Getuigenis Murcielago

Sinds de overval op het Delhaizefiliaal, is het leven voor veel mensen veranderd. De tijd doet zijn ding en zou normaal gezien voor enige rust moeten zorgen, maar niets is minder waar. Hoe komt het toch dat het opvallend rustig blijft langs de zijde van de betrokken families? Toont dit aan de zij tijdens de afgelopen tijd (24 jaar) druk ondervonden? Of zijn er zodanig veel gebeurtenissen dat ze moed verliezen? Ik zie geen enkele advocaat meer op tv of op andere media zijn kop uitsteken. Neen, spectaculair nieuws moeten we niet verwachten. De doofpot doet zijn werk naar behoren, maar raakt hij niet stilaan vol. In ieder geval geeft dit aan dat de betrokken opdrachtgevers of financieerders-beschermers nog actief zijn.

De tijd deed ook zijn werk omgekeerd heel goed, want op dit forum wordt er dagelijks van mening gewisseld en worden er vragen gesteld die gericht en interessant zijn. De vraag is; helpt ons dit voorruit? De nabestaanden dragen ontegensprekelijk een zware last met zich mee maar blijven opvallend stil, tot op de dag dat er iets nieuws komt. Een zoektocht naar het lijk van de vermoedelijke reus was het laatste feit, een feit om te misleiden en het gevoel te geven dat er nog aan het dossier gewerkt wordt. In 2015 zal het dossier onomkeerbaar verjaren en is er geen weg terug, pas dan zullen sommigen misschien durven te spreken. Met dat enige maar heel belangrijke verschil dat het dan te laat is om bescherming of andere hulp te genieten.

De dag dat ik besliste om op dit forum openlijk te reageren en mijn ervaring deels verkondigde, was voor mij niet evident. Maar het is dankzij dit forum dat ik die stap durfde te zetten. Dit gaf mij het gevoel niet meer alleen te zijn want uiteindelijk komt dit dossier nog ter sprake binnen mijn familie maar snel weer afgevoerd, wegens de vele intimidaties en toestanden. Een mens is dreigt dingen te verdringen, een plaats te geven maar komt steeds bedrogen uit. Bij het minste dat onze herinnering geprikkeld wordt door een voorval dat je aan de feiten van 1985 doen terugdenken, zorgen opnieuw voor onrust.

Ook in de wetenschap dat er in het verleden genoeg gepraat werd, advies gevraagd werd bij specialisten, zorgt voor een bijkomende druk. Iedereen is het over eens dat het niet alledaagse feiten waren, alleen blijft het sterk hangen bij diegenen die op één of andere manier betrokken waren.

Het is een feit dat Kuros en ikzelf geen keuze hadden toen we op het verkeerde moment op de verkeerde plaats met de verkeerde mensen in contact kwamen, de overledenen hadden ook geen keuze, maar dragen tenminste geen zorgen meer met zich mee. Zonder rancune en na vele pogingen deze zaak te laten rusten, toch moeten we verder. En dat kan resultaat opleveren. Het feit dat er velen onder ons op dit forum ten tijde van de gebeurtenissen te jong waren om bewust hun gevoel of ervaring te delen, het bewijst dat er nog veel over gepraat wordt, maar dat is niet genoeg. Ik roep iedereen op om in groep één ander in beweging te brengen, ook zo veel jaren na datum.

Dan veranderd er weinig met de actuele situatie, zullen velen zeggen, maar

75

Re: Getuigenis Murcielago

Hartelijk dank maar dit kan belangrijker zijn dan eerste gedacht: in Erembodegem zijn er drie industriezones. Zone drie is doorkruist bij de vlucht naar Ninove (Industrielaan). Kan u soms het exacte adres geven van de ex-zaak van Van Abiel en van Podevijn, ernaast of ertegen over? Ik ben niet van de streek maar heb het traject reeds gevolgd en een paar slechte foto's gemaakt.

Re: Getuigenis Murcielago

Watermolenstraat 14 te Erembodegem, de straat aan de technische controle inslaan en volgen. Het zou onlogisch zijn dat de gangsters langs daar gingen want dat deel van de IZ loopt immers dood, geen uitweg. Tenzij ze zich daar gingen verstoppen om af te wachten, ik zou er niet van versteld staan. Heeft er ooit iemand bij stil gestaan? Want dat zou kunnen hé. De familie VDS/VDA werd vermoord maar die waren destijds de zaakvoerders, sleutels hadden ze ontegensprekelijk op zak. Daar konden ze eventueel ook het voertuigen oplappen of aanpassen, gereedschap genoeg aanwezig.

Wat ik wel zeker weet dat is dat de politie, pas de dag nadien vroeg om naar de privé woning te gaan kijken van de vermoorde familie. De avond van de overval zelf was er genoeg te doen om D. die pas 9 was en zwaar gewond. Wat ook vast staat is dat David het bezoek kreeg van Patrick Haemers in het ziekenhuis, van lef gesproken. Ik ga er dus van uit dat David drie keer geconfronteerd werd met Patrick Haemers en dat bewijst zijn stelling en hij is er rotsvast van overtuigd. Ik heb Patrick Haemers één keer gezien in Aalst, het was op zijn minst uitgedrukt een indrukwekkende ijzige verschijning.

Re: Getuigenis Murcielago

Hehe, ik denk dat jullie dicht bij de waarheid zitten als ik het allemaal zo lees.

78

Re: Getuigenis Murcielago

Beste Murcielago, zo ver wil ik niet gaan maar door het gebruik van de Industrielaan gaat bij mij een licht branden dat de daders daar reeds gepasseerd zijn en misschien de zaak Podevijn of Vanden Abiel kenden of er cliënten waren. Goed we mogen niets uitsluiten. De zaak van Podevijn was daar toch ook ergens?

79

Re: Getuigenis Murcielago

Het enige wat we doen op dit forum is de vlam onder de doofpot brandende houden, en ja, vroeg of laat vliegt het deksel eraf. De Bende van Nijvel laat mij ook niet los sinds de overval in Overijse, Na er weken aanwezig geweest te zijn kende ik deze Delhaize mensen te goed. Ook ik wil duidelijkheid!

Re: Getuigenis Murcielago

Ik heb de indruk dat er hier sinds de twee getuigen meer zinnigs gebeurt dan op de Franstalige fora. Waar men (opzettelijk?) dwaalsporen blijft bij creëren me dunkt.