781

Het is ook niet onmogelijk dat het zo gegaan is.

"Terwijl we bezig waren contacteerde een speurder ons die we kenden omdat hij in Halle gewerkt had en daar te maken kreeg met de De Staerkes, en die verkast was naar Nijvel. Jullie weten toch dat getuigen de zondagnacht na Aalst spullen zagen dumpen in de zwaaikom? Dat wisten we dus niet. De collega kopieerde het pv van de getuigenissen en speelde het door aan Delta-speurder Philippe Vermeersch. Die riep ons er bij "Moet je dat zien daar moet iets gebeurd zijn." "Wanneer was dat?" Sla me dood niemand van ons die het nog weet.

Dit is een versie die ik terugvond op een stick, zonder bron. Ik vermoed dat deze versie in 16 manieren terecht gekomen is. Ik vermoed dat dit een verklaring van iemand van de Delta cel was. Het is perfect mogelijk dat Achten zich beroept op een pv van getuigen in deze versie. Wat ik wel raar vond is zijn werkwijze in Beersel (en niet alleen die van hem).

Na de moord gaan de moordenaars rustig eten en drinken en er werden geen vingerafdrukken genomen? Het onderzoek bleef jaren stil liggen, blijkbaar op verzoek van Deprêtre. De plaats delict werd verzegeld en de eerste de beste die komt zeggen dat slachtoffer hem nog geld moest mag een voorwerp uitkiezen? Ik zou hem dus al jaren geleden op basis van dit opgepakt hebben indien deze informatie die van de zoon komt correct is.

782

Door de koppeling van 82/83 aan 85 vanuit Ronquires werd uiteindelijk ook het onderzoek gekoppeld en weggehaald bij Delta waardoor waardevolle paden als 'de loods' kwamen stil te leggen. Daar zit ook een mogelijk motief in.

783

Ronquières was '86. De loods pas veel later bekend. Dat het dossier naar Franstalig België moest is duidelijk, men had daar meer invloed. Dit zegt genoeg over “de organisatie”.

784

Wanneer is Lucien dan voor de eerste keer een verklaring ivm de loods gaan afleggen?

(Waar niemand iets mee gedaan heeft, maar gezien je getuigenis ivm de villa en Bouhouche kan de plaatselijke politie of rijkswacht mss gedacht hebben, oei, alweer de naam Bouhouche, het heeft geen zin iets te doen want  "Brussel" gaat ons toch terugfluiten. Het zou geen kwaad kunnen voor het onderzoek dat alle collega's van je vriend die aan die villa stonden een gezamenlijke getuigenis aflegden ivm "brussel" dat terugfluit; wie was "Brussel"?)

785

Ordediensten van die orde voeren opdrachten uit, stellen geen vragen en zwijgen. alhoewel ik mij kan inbeelden dat indertijd de gp wat graag de rijkswacht in diskrediet zou willen gebracht hebben. Alhoewel ze veel wisten, hebben ze dat nooit gedaan.

Het zou inderdaad goed zijn mocht men de vroegere lokale politie en rijkswacht mensen aan het woord laten, maar naar ik hoor heeft men hen toen nooit veel gevraagd.  Als dergelijke zware bandieten en dubieuze slachtoffers in de gemeente wonen waar schietpartijen, schietstanden, partouzes, achterbanken, loodsen, kapotte nummerplaten, uitgebrande Santana’s en zelfs een raid plaatsvinden, dan moet je je op z’n minst vragen gesteld hebben. Je moet dat allemaal door een bril van 85 bekijken zegt men mij, Politie versus rijkswacht en gerecht, den bob was oppermachtig, Ik heb toen ooit een rapportage op de BRT gezien waarin de politie commandant verschillende feiten aanhaalde. Maar als het gerecht of Brussel er niks mee doen! Die mannen zijn met pensioen en velen al overleden.

786

What if? De zakken in Ronquières een dubbel doel dienden; ten eerste een dwaalspoor dat alle feiten moest linken maar er daarnaast moesten toe dienen dat het onderzoek naar Brussel of Wallonië ging. Waarom wou anders Bonkoffsy, die een Vlaming uit Dendermonde was, absoluut dat zijn getuigenis of verklaring in de franse taal gedaan werd? Waarom wou men in Brussel de vingerafdrukken van Bouhouche niet delen met Antwerpen? Wij hebben tientallen zaken geklasseerd onder de noemer "concurrentie" of onderzoeksdaden weggezet onder inefficiëntie maar kon het niet zijn dat heel veel zaken "controle houden" waren.

787

Justitie staat gelijk voor onkunde.
Justitie valt in eigen valkuil .
Justitie manipuleerde inderdaad .

Eerst hebben de zakken één jaar in het water gelegen !
Daarna 10 dagen !
Er is zelfs een verklaring waar beweerd wordt dat de zakken er slechts 48 uur lagen !
Bekijk de fotos van de bovengehaalde zakken wat zien we zakken in slechte staat vol modder het is duidelijk dat deze zakken veel langer dan 48 uur in het water lagen .
Daarnaast feit : er zijn volgens het originele verslag 2 zakken ontdekt en naast de 2 zakken een hoopje met onderdelen van de overvallen , de  derde zak was onderwater verdwenen . en dit op 48 uur? Larie de zakken lagen er veel langer

De testen : Euros gebruikt ipv BF
Papier gelijk aan de cheques destijds niet gevonden dus test niet correct
De wapens en of onderdelen gepoetst overhandigd aan de test labos de wapens blonken als nieuw , bekijk de fotos eens hoe ze uit het water kwamen dan merk je overduidelijk dat dit niet kon op 48 uur !

Maar wat erger is niemand ook de advocaten mogen deze tests niet betwisten !

Justitie denkt dat alle Belgen achterlijk zijn en liegt dat het niet mooi meer is!

En dan nu maar alles in de schoenen van bepaalde onderzoekers schuiven van wie het onderzoek onrechtmatig is afgenomen ten voordele van Charleroi!!!!

Mensen open uw ogen !

SY Tramontana no longer sailing, waiting for the new boat delivery SY furimmer.

788

Het is inderdaad raar dat delta of Philippe v in 86 niks afwisten van de getuigen pv’s van 85 maar een ex collega bob’er wel.  ik geloof niet in miscommunicatie. Zelfs niet in tijden van typemachines en carbonpapier. Waarom anno 2019 2 speurders oppakken voor iets van 86? Volgens Hilde was delta al 14 dagen met een sonar aan het zoeken naar een golf en vest om PDS te linken. Maar die sonar documenten zijn verdwenen in Charleroi ! Er is in de zaak bnv veel bewijsmateriaal verdwenen. Oa een ingram wapen uit een verzegelde zak en een deel van het dossier.

789

Interview van Luc Boeve (BOB) door Guy Bouten - Lokeren, 11 oktober 2013 :

Op 6 november 1986 visten ze twee zakken op. Luc Boeve was ter plekke en zag dat de zakken open waren. Boeve sprak zijn vermoedens uit aan enkele intimi. Zijn Commentaar luidde : “Ze zijn met onze kloten aan te spelen.” Boeve kon de miraculeuze vondst niet plaatsen. In zijn ogen was die geen toeval. Hier zat meer achter.

790

finn wrote:

Het is inderdaad raar dat delta of Philippe v in 86 niks afwisten van de getuigen pv’s van 85 maar een ex collega bob’er wel.

Rond de periode van de eerste duik (1985) deed die bob'er opdrachtjes voor het team-Nijvel en rond de periode van de tweede duik (1986) voor team-Dendermonde.

finn wrote:

....en een deel van het dossier.

Praktisch het volledige (orginele) dossier rond Constantin Angelou is verdwenen. Wellicht niet moedwillig maar gewoonweg verloren gegaan tijdens een verhuis van het dossier. Slordigheid.

Non semper ea sunt quae videntur