91

Quantumtamtam wrote:

Het zou zeer interessant zijn te weten in welke jaren en waar precies Michel Piro te situeren is in Kortenberg.

Vanaf 76/77.

92

(...) In Nijvel is men echter meer verontrust omdat in de nacht van 22 september op het parkeerterrein van Volkswagen te Erps-Kwerps niet één Golf GTI werd gestolen, maar in totaal vijf. Volgens de speurders hebben de gangsters een van die Golfs gebruikt voor de overvallen in Eigenbrakel, Overijse en Aalst. Men herinnert zich dat een van de Golf, die op 22 september te Erps-Kwerps werden geroofd, drie dagen na de bloedige hulp-up bij Delhaize te Aalst, zaterdag 9 november, volledig uitgebrand werd teruggevonden in een bos nabij 's Gravenbrakel.

Bron: Gazet van Antwerpen | 23 December 1985

FreCR wrote:

Neen, de parking van D'Ieteren was op een geheel ander niveau beveiligd dan eender welke toonzaal van een concessiehouder waar ze ook wel een GTI konden vinden. De diefstal moet gebeurd zijn door dader(s) welke op de hoogte waren van bepaalde zaken, anders hadden ze zo goed als zeker tegen de lamp gelopen.

Ze waren inderdaad goed op de hoogte van bepaalde zaken:

(...) Nu is ook bekend geraakt hoe de gangsterauto in de nacht van 22 op 23 september jl. gestolen werd te Erps-Kwerps. De dieven haalden hem toen gewoon uit de voorraad gloednieuwe auto’s van de invoerder, de firma d’itteren. Rond het terrein, waarop gewoonlijk een voorraad van honderden Volkswagen en Audi’s staat, is er een drie meter hoge omheining in ijzerdraad, met bovenop nog twee prikkeldraden. De terreinen worden ’s nachts door een privé-dienst bewaakt en wanneer aan de omheining geraakt wordt, gaat bij de bewakers een elektrisch bediend alarmsignaal werken.

Toen in de nacht van de diefstal het signaal plots ging werken en de omheining daarna gecontroleerd werd, stelden de bewakers vast dat op één plaats een opening in de draad was geknipt, net groot genoeg om er met een Golf GTI door te rijden. Er is toen ook vastgesteld dat de gangsters twee gewone auto’s van het type Golf hadden verplaatst om met de gloednieuwe GTI buiten te kunnen rijden.

Goed op de hoogte van de omstandigheden, hadden zij blijkbaar ook een voorraad benzine meegebracht, want de brandstoftanks van de auto’s op het terrein bevatten amper voldoende benzine om de auto’s daar te laden op de vrachtwagens die ze naar de dealers brengen. De roof van de nieuwe snelle auto kan hooguit enkele ogenblikken hebben geduurd en was blijkbaar goed van tevoren gepland.

Bron: Gazet van Antwerpen | 25 November 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube