Re: Feedback

De tijd dat je als hollander met de nek werd aangekeken, is volgens mij voorbij. Zijn nu gewoon goede buren. Ik denk dat al snel 10-20 % van de mee-denkers hier Nederlands is. Das duidelijk een blijvertje. Onze Belgische vrienden zien ons als goede hulp. Hoe meer er mee denken, hoe verder we kunnen geraken.

Wel jammer is dat den Nederlander het Frans niet goed beheerst, waardoor je altijd met 1-0 achterstaat.

42

Re: Feedback

noorderling wrote:

het valt me al jaren op dat de functie: Actuele Forumberichten, niet werkt.

Klopt, ik ben er nog mee bezig dat dit automatisch gebeurd. Maar tot dusver heb ik nog niet voldoende tijd gehad om dat probleem eens van dichtbij te bekijken, ik probeer het wel regelmatig aan te passen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Feedback

Misschien trap ik hier open deuren in maar ben nog maar net aan het lezen hier op het forum. Naar mijn mening is het tijdverlies om te zoeken naar de daders daar ik denk dat niet alle overvallen, aanslagen gepleegd zijn door dezelfde mensen. Wel alles onder dezelfde "dekmantel" van de bende maar steeds( of vaak) met andere personen die wel dezelfde uiterlijke kenmerken vertonen. Dit alles om het opsporen zo goed als onmogelijk te maken.

Duizenden sporen worden achtergelaten en zijn nooit te linken, persoonsbeschrijvingen komen op verschillende punten overeen maar zijn nooit hetzelfde, verschillende wapens met een vreemde mix aan kalibers, enz. Daarom is het zoeken naar de opdrachtgevers de enige manier om dit tot een goed einde te brengen maar dat is nog moeilijker. Naar mijn mening ligt een stuk van de puzzel in de "pauze" van twee jaar die de bende heeft genomen.

Re: Feedback

Beste Ben, ik kan het rapport van de Gladio-commissie nergens online vinden, of kijk ik soms ernaast? Misschien is het mogelijk om dit rapport (en meteen ook die van de Bende-commissies) te linken op de weblink-pagina of deze Pdf's ook zelf aan te bieden?

Een andere vraag is, mag ik het interview van De Conink met Marlair, Dislaire en Fresches overnemen en neerzetten bij Gladio/interview DC met Marlair, Dislaire & Fresches of vind jij dit te lang (3 pagina's)? Of krijg jij dan een boze De Coninck in je mailbox? In dit stuk doen zij tenslotte uitspraken die de bekende getuigenis van Dislaire in de BBC-doc vele malen overstijgen en daarom m.i. wel wat meer bekendheid zouden mogen genieten.

PS: Ik weet niet of jij dit gelezen en ook vind en ik weet niet wat Marlair voor de commissie zei.

45

Re: Feedback

Boemerang wrote:

Misschien is het mogelijk om dit rapport (en meteen ook die van de Bende-commissies) te linken op de weblink-pagina of deze Pdf's ook zelf aan te bieden?

Ik wil wel de link naar het verslag op de website zetten, maar de PDF-bestanden zijn te groot om op website te zetten.

Boemerang wrote:

Een andere vraag is, mag ik het interview van De Conink met Marlair, Dislaire en Fresches overnemen en neerzetten bij Gladio/interview DC met Marlair, Dislaire & Fresches of vind jij dit te lang (3 pagina's)?

Is gebeurd. Zie Daders » Gladio

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Feedback

Hallo iedereen, het dossier van de Bende van Nijvel heeft mij jaren geleden een hele tijd bezig gehouden. Ik heb toen o.a. de boeken van Gijsels, Sauvillier & Willems en Barrez en krantenartikels gelezen en een aantal docu's gezien (au Nom de la Loi, Panorama, ...). Door omstandigheden heb ik het dossier op een bepaald moment echter losgelaten. Bij het bekijken van de recente uitzending op VTM werd mijn nieuwsgierigheid in deze zaak echter opnieuw aangewakkerd.

Zoals alle andere forumleden vind ik dat de belgen absoluut recht hebben om te weten welke daders deze gruwelijke feiten gepleegd hebben en wie de opdrachtgevers waren. Hoewel ik mijn grootste twijfels heb of dit ooit zal lukken (hiervoor werd in het verleden teveel geknoeid met het dossier en bewijsstukken) vind ik dat het gerecht alles uit de kast moet halen om die kerels nog te pakken te krijgen.

Om mijn dossierkennis opnieuw op te bouwen heb ik heel de site grondig doorgelezen maar nog niet alle forumberichten. Bij deze wil ik eventjes Ben bedanken voor deze overzichtelijke website en voor al de uren en vrije tijd die hij hierin heeft gestoken. De feiten van de bende zijn nl. te gruwelijk om deze zomaar in de vergeetput te duwen.

Hoewel ik niet altijd ingelogd heb, volg ik nu toch al geruime tijd de actuele discussies. Ik zal trachten om de nodige tijd te vinden om regelmatig mee te discussiëren. Ik heb nl. ook zo mijn ideeen/opmerkingen/vragen over bepaalde feiten.

Keep up the good work Ben!

Re: Feedback

Ben, een kleine opmerking: kan je bij de bronvermeldingen en interviews ook de datum bijzetten? Het is interessant om te weten of het om een getuigenis gaat van bv. 1986 of van 2006.

Nog een suggestie: ik vind de tijdlijn in de rubriek Atlas heel interessant, zeker voor beginnende lezers die een overzicht  willen krijgen van het bendedossier. Ik denk dat velen onder ons een snellere link naar de tijdlijn wel fijn zouden vinden. Als je nu snel iets wenst op te zoeken van bijvoorbeeld 1982 moet je eerst naar "atlas" dan naar "tijdslijn" en dan pas kan je naar "1982". Misschien kan de tijdlijn best een aparte rubriek worden tussen de "atlas" en de "feiten" met de jaartallen onmiddellijk in de tweede balk. Het is maar een suggestie.

Re: Feedback

Inderdaad, Ben verdient wel een bedankje voor deze uitgebreide en gestructureerde site. Heel interessant om snel up-to-date te geraken over alle feiten die de Bende indertijd pleegden.

49

Re: Feedback

Merovinger wrote:

een kleine opmerking: kan je bij de bronvermeldingen en interviews ook de datum bijzetten?

Ik ben volledig akkoord met dit punt. Ik zal ook even kort schetsen waarom er niet overal een bronvermelding staat. In de begindagen van deze website was het aanbod zeer beperkt en ik moest het snel uitbreiden. Daarom heb ik op een heel korte periode heel veel teksten toegevoegd en ging ik er - foutief - van uit dat de bronvermelding niet zo belangrijk was, dat waren zorgen voor later.

In de begindagen (laat ons zeggen: de eerste twee jaar) had de website dagelijks 30 à 45 bezoekers. Wat eigenlijk al vrij veel is voor zo'n gespecialiseerde site. Maar dankzij het vele Bende-nieuws en het aanbod dat bleef groeien, zit de website nu dagelijks aan 150 à 200 bezoekers (tijdens de dagen van de reconstructie steeg dit zelfs tot bijna 3000 unieke bezoekers). Eddy Vos heeft wel degelijk gelijk als hij zegt dat het dossier nog leeft bij de mensen.

Als er forumleden geïnteresseerd zijn in meer gedetailleerde statistieken, wil ik altijd wel eens een overzicht geven.

Als er nu een nieuwe tekst op de website verschijnt zal deze sowieso een bronvermelding hebben en ik ben ook bezig met het toevoegen van een bron bij alle teksten waar dat nog niet gebeurd is. Dit zal niet voor morgen zijn, maar ik weet dat dit zeer belangrijk is.

En dan over de Tijdlijn:

Voor de mensen die het niet kennen, ik probeer daar een overzicht te geven van belangrijke gebeurtenissen van 1944 tot 1999. Vanaf 2000 moet je in het nieuwsarchief zijn. De tijdlijn bestaat al sinds de begindagen en ik heb er altijd grote plannen mee, maar nooit de tijd om er iets mee te doen. Net omdat ze nog niet af is, is ze een beetje verstopt.

Ik probeer wel altijd rekening te houden met opmerkingen dus heb ik al een kleine aanpassing gedaan aan de Atlas-pagina. Vanaf nu kan je vanuit die pagina onmiddellijk naar het gewenste decennium gaan.

Ik zal in ieder geval rekening houden met je suggestie om er een aparte rubriek van te maken in de navigatiebalk. Als je nog suggesties hebt, mag je ze altijd laten weten.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Feedback

Ben, de foto's (van de SFG-patches) die ik heb geplaatst bij de Gladio-hypothese zijn niet meer/zelden te zien. Heb ik last van "computer says no"? Of is het iets met deze site? (Teveel gelinkte foto's op 1 bladzijde.) Of is het iets met de bronsite? Kortom, moet ik een Photobucket-account open of kan ik mij die moeite besparen?