61

Re: Robert Beijer

Hij moet ook een rare  schepen van Watermaal gekend hebben en ergens anders. Ook een typ die een moto gestolen had de dag van Dekaise. Als joviale detective met tact kent hij veel volk natuurlijk. Het is een triple james bond 0021 met meerdere bazen.

62 (edited by Merovinger 21-02-2012 23:17)

Re: Robert Beijer

In 1994 vond men op aanwijzing van Beijer in een bos van Villers-la-Ville tientallen wapens, munitie en granaten afkomstig van het Amerikaanse leger maar ook gestolen paspoorten, identiteitskaarten, rijbewijzen, ... Het leek een schuilplaats zoals Gladio er in de periode van de Koude Oorlog gespreid over heel het land een tiental bezat om communistische indringers te bestrijden. Merkwaardig was de vondst van een roestig FN-pistool kaliber .22LR en 47 kogels .22 LR hollow point. Volgens pv nr. 43996 droeg dit wapen het fabricagenummer 29081U70 en was het op 10 augustus 1981 ontvreemd bij FN in Herstal. Tony Mendez was daar toen commercieel directeur.

Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat Mendez tientallen wapens had gestolen en er een onbekend aantal had doorverkocht aan zijn vriend Bouhouche. Werd dit pistool gebruikt door de Bende? Niemand zal het nog kunnen bevestigen want het was in slechte staat. Adjudant Van Cleuvenbergen van de ontmijningsdienst zegt erover: "L'arme est en très mauvaise état, nous ne pouvons même pas tirer la glissière vers l'arrière."

Tijdens een huiszoeking in het appartement van Beijer op de Square Armand Steurs in Sint-Joost vond men in de kelder ook vijf dozen met Legia-munitie van het type kaliber 12 Brenneke. De Bende schoot met dezelfde munitie in Temse, Beersel en bij de terroristische raids in 1985."

Bron: De Bende van Nijvel en de CIA | Guy Bouten

Re: Robert Beijer

Het Brusselse parket is van oordeel dat voormalig journalist Guy Bouten wel degelijk over de schreef ging toen hij oud-BOB'er en crimineel Robert Beijer er in het openbaar van beschuldigde deel uit te maken van de Bende Van Nijvel. Het openbaar ministerie vroeg de correctionele rechtbank donderdagnamiddag dan ook om Bouten te veroordelen voor laster en eerroof. Beijer zelf eist een schadevergoeding van 7.500 euro, terwijl Bouten de vrijspraak vraagt

Meer » Nieuws

64

Re: Robert Beijer

Is onderstaande correct geformuleerd (ik citeer hier uit het artikel)?

"Volgens de advocaat van Guy Bouten gaat het om een persmisdrijf omdat Boutens uitspraken onlosmakelijk verbonden zijn met zijn boek, en is dus enkel het assisenhof bevoegd. "

Dient hier niet te staan "gaat het hier niet om een persmisdrijf "? Vrije meningsuiting?

Oostvl - Belgi

65

Re: Robert Beijer

Persmisdrijven worden door het Hof van Assisen behandelt en vrije meningsuiting betekent niet dat je zomaar mensen mag beschuldigen zonder bewijs (ook al heeft hij waarschijnlijk gelijk).

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Robert Beijer

Het moment waarop Bouten Beijer in het openbaar beschuldigt deel uit te maken van de logistieke cel van de Bende van Nijvel.

http://i63.servimg.com/u/f63/09/03/15/13/23825_10.jpg

Re: Robert Beijer

Is dat Vos links?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

68

Re: Robert Beijer

Indommelend. wink

Re: Robert Beijer

Maar, met een gesigneerd boek van Bouten. Bende van Nijvel en de CIA? big_smile

Re: Robert Beijer

Sinds ie is gepromoveerd tot hoofd-uniformen, heeft ie ook tijd om het te lezen. Vos, afgravingen, Merovingers, zijdeur.