Re: Noord-Franse gangsters

Bij deze zaak lijkt het me wat complexer; zelfs als de Libanese connectie voor Dekaise kan worden aangetoond, weet ik niet of we daarmee de feiten uit '85 kunnen ophelderen. Hoewel de ex partner van Jan Palsterman het graag zou horen.

En die Sliman piste : de speurders geloven er niet in, de slachtoffers evenmin. De piste van twee man en een (luk) paardenkop.

102

Re: Noord-Franse gangsters

smile smile

103

Re: Noord-Franse gangsters

highonprozac wrote:

Het is misschien nuttig om alle dogma’s even opzij te schuiven en alles opnieuw te herbekijken. Iedereen die zich aan cold-cases interesseert weet ondertussen dat wanneer een zaak vastloopt men het onderzoek van voor af aan moet beginnen. In dit geval de uiterst brutale raid op Dekaise...

Dekaise was niet de eerste feit. Kijk eens naar de gelijkenissen tussen de feiten van Maubeuge en Soignies (Zinnik): gebruik een 8mm wapen (gezaagde geweer of niet) dezelfde van die uit kanaal teruggevonden was:

https://i89.servimg.com/u/f89/19/86/44/34/5810a10.jpg

Re: Noord-Franse gangsters

Daniel Dekaise verklaarde voor de camera dat de twee gangsters - nadat zij hem en zijn 2 klanten zwaar hadden mishandelt - vanuit de winkel - op de toegesnelde agent (Claude Haulotte) vuurden en de man afmaakten. De tweede man omschreef hij als een eerder verwijfd type. Het was trouwens deze persoon die de leiding had en Daniel Dekaise van dichtbij toeschreeuwde: - “Neerliggen of je crepeert …” Dan, tegen zijn medeplichtige wiens gezicht deels onbedekt was: “Kom, we gaan er vandoor, we hebben wat we zochten …” Dit insinueert dat één en ander op voorhand werd afgesproken, mogelijk een diefstal op bestelling?

Daniel Dekaise en ook andere getuigen van de overval hebben de daders aangewezen op foto. Het betrof hier de broers Xavier en Thierry Sliman. Waarbij Xavier Sliman aan de speurders toegaf wapenhandelaar Daniel Dekaise te kennen, en hem reeds te hebben gesproken tijdens de twee maandelijkse wapenbeurs in zaal ‘Le Printemps te Aarlen. Ook Daniel Dekaise van zijn kant dacht één van de overvallers ooit te hebben ontmoet. Vanwege Sliman een zonder meer gerafineerd detail, want wie zou nu ongemaskerd ‘een kennis’ overvallen die men opnieuw tegen het lijf kan lopen? Xavier Sliman werd destijds in Frankrijk ondervraagd aangaande zijn betrokkenheid bij de overval op Dekaise, maar hij had dan ook een uiterst zwak excuus als alibi. Xavier Sliman was een fervent verzamelaar van wapens en Nazi memorabilia. Hij bekende wel de winkel Van Daniel Dekaise te kennen en gaf zelfs toe dat hij ooit van plan was geweest om de winkel te bezoeken, (Dekaise verkoopt bij mijn weten geen Nazi memorabilia), maar omdat het te laat op de dag werd rechtsomkeer had gemaakt, richting Frankrijk? Dit lijkt naar mijn bescheiden mening de typische uitvlucht van een doorwinterde leugenaar, die tegenover zijn ondervragers steeds een eind meegaat in hun vragen, om even later elke betrokkenheid alweer te ontkennen. (Een tactiek die o.a. de Vlaamse seriemoordenaar Claudy Pierret ook toepaste.) Xavier Sliman is door de Belgische speurders verder met rust gelaten en nooit meer bevraagd.

De bende Sliman had doorheen de jaren 70, reeds een behoorlijk palmares opgebouwd, en waren reeds een aantal keren voor de rechter verschenen. Het is niet ondenkbaar en zeker niet onlogisch dat zij hun werkterrein naar België wilden verleggen om zo uit de handen van het Franse gerecht te blijven.

Enkele leden van de bende Sliman verbleven gedurende de jaren tachtig tijdelijk in België, en werkten zowel in Brussel, Wallonië, als in Vlaanderen. Zij konden dus perfect zelf een schuilplaats of een garage in de omgeving van Brussel regelen.

Omdat zij de Franse nationaliteit bezaten, en hun thuishaven Charleville-Mézières was, een half uur rijden over de Franse grens, kan dit verklaren waarom er (bij gebrek aan hard bewijs) nooit aanhoudingen zijn verricht. Zeker niet indien men rekening houdt met mogelijke manipulatie van het onderzoek. Ter vergelijking: Vanaf het begin van zijn moordende tocht doorheen de U.S., liep de serial killer Ted Bundy reeds in de kijker bij de autoriteiten. Toch heeft hij nog menige moord gepleegd voordat hij uiteindelijk werd opgepakt. Een van de redenen hiervoor was het gebrek aan uitwisseling van relevante informatie tussen de verschillende staten, wat in het verleden, in de US, reeds meermaals is voorgevallen. Ook in Europa was de uitwisseling van informatie tussen de verschillende landen en politiediensten niet optimaal. Waarom zou het Belgische gerecht zich de moeite getroosten naar Frankrijk te reizen, indien er geen ernstige aanwijzing van betrokkenheid tegen Xavier Sliman zou bestaan?

Dani Bouhouche was 4 jaar klant bij Daniel Dekaise, en de twee mannen kenden elkaar reeds 9 jaar. De winkel werd door meerdere rijkswachters bezocht. Bijgevolg lijkt het mij compleet uitgesloten dat Bouhouche - toen nog ‘Rijkswachter in dienst’ en omschreven als een intelligent man, zelf de raid op deze wapenwinkel zou hebben uitgevoerd. Daniel Dekaise van zijn kant dacht één van de overvallers ooit te hebben gezien. Indien deze overvaller Bouhouche is geweest, had Dekaise en de twee klanten in zijn winkel, hem zonder twijfel kunnen aanwijzen. Het was trouwens tijdens de interventie in Hoeilaart, niet in Waver, dat rijkswachter Roland Campinne (reeds overleden), zijn collega Dani Bouhouche ‘meende’ te herkennen als één van de gangsters die hen onder vuur namen. Zijn collega Bernard Sartillot, herkende Bouhouche dan weer niet als één van de schutters in de auto achter hen.

Omdat de mogelijke daders niet in staat van beschuldiging werden gesteld, en er geen concrete aanhoudingen werden verricht, was het voor Daniel Dekaise wel degelijk gevaarlijk om te spreken. Toen bij overmaat van ramp ook nog eens duidelijk naar de verkeerde daders werd gezocht, en er mogelijk corrupte Rijkswachters bij betrokken waren, is het alles behalve verdacht of vreemd dat Daniel verder liever zijn mond hield. De Belgische justitie heeft de bende Sliman dan ook al die jaren met rust gelaten.

Bouhouche en Mendez waren net als Dekaise en Xavier Sliman fervente wapenfreaks. De wereld van de verzamelaars is klein en na verloop van tijd kent iedereen, iedereen. Het is daarom helemaal niet ondenkbaar dat Madani Bouhouche, op één van de wapenbeurzen, Xavier Sliman tegen het lijf liep, met hem contact aanknoopte en uiteindelijk de broers Sliman inhuurde om specifiek gewelddadige opdrachten uit te voeren, bijvoorbeeld om Daniel Dekaise of Mendez te bestelen, met de bedoeling op die manier aan de geschikte wapens te raken om zijn ‘grote evenementen’ te kunnen bewapenen.

Mogelijk had Bouhouche bepaalde plannen om door middel van ‘een golf van terreur’ warenhuizen af te dreigen en af te persen en wou hij zijn plan concreet uitwerken met de bende Sliman. Ook het innen van de uitgeloofde premie kan - zeker voor de 3 overvallen van 1985 - een mogelijke motivatie zijn geweest. De bende Sliman en Thierry Sliman in het bijzonder, was hierbij een perfecte keuze. De broers werden omschreven als gekken en moordenaars.

De gelijkenis op foto tussen Xavier Sliman en Madani Bouhouche, beiden van Noord Afrikaanse origine is frappant en zou wel eens aan de basis kunnen liggen van een jarenlange persoonsverwarring tussen beiden, die mogelijk speurders en publiek van bij het begin van het onderzoek op het verkeerde been heeft gezet. Want wanneer men de foto’s en robot tekeningen grondig bestudeert en de beschrijving van de deels ongemaskerde dader - meermaals gemeld door getuigen - namelijk een man met een lengte van 1m70-1m75) met een normale tot zware lichaamsbouw in acht neemt,, moet men besluiten dat de gelijkenis met de dader toch meer overheld naar de fysionomie van Xavier Sliman (G1; G3; N°15; NN8; NN6…) dan naar die van Dani Bouhouche. (G1) Mogelijk is deze simpele persoonsverwarring de oorzaak van vele misverstanden en misinterpretaties bij latere bende feiten, en kan dit verklaren waarom reeds van bij aanvang het onderzoek in de soep liep, of door derden makkelijk kon worden gemanipuleerd en waarbij de bende Sliman jaren onder de radar bleef.

Thierry Sliman stond sinds jonge leeftijd bekend als all-round crimineel en was berucht als huurmoordenaar. Het griezelige hierbij is dat Thierry Sliman zelf verklaarde niet te willen spreken over zijn avonturen in de jaren tachtig en hij beweerde regelmatig te werken in opdracht van…, zonder persé de identiteit van zijn opdrachtgevers te kennen …?

Door de heisa rond de bende Cocu lijkt het alsof er twee afzonderlijke bendes actief waren. Er bestaat echter geen wezenlijk verschil in brutaliteit tussen de eerste golf van 1982/83 en de overvallen eind november 1985. Enkel de intensiteit van het geweld tijdens de warenhuis overvallen nam in 1985, militaire en apocalyptische proporties aan. De broers Sliman stonden zowel in hun omgeving als bij hun handlangers bekend als onbetrouwbaar en gevaarlijk. Thierry Sliman was naar verluid ten allen tijde in staat om zonder de minste aanleiding, iemand te vermoorden.

Serial killers zijn een eerder zeldzaam fenomeen en men vindt - in vredestijd, en zeker in de jaren tachtig -niet in elke stad of gemeente vele mensen bereid om zonde rmeer op de parking van een warenhuis, mannen, vrouwen en kinderen te executeren.

Meermaals getuigde men van Frans sprekende gangsters van Noord-Afrikaanse origine, waarvan enkelen spraken met een Arabisch-Franse tongval. Dit feit wordt blijkbaar met gretigheid verdoezeld. Opmerkelijk is dat Thierry Sliman in het programma ‘Investigation’, formeel door een kassierster werd herkend. De dame in kwestie vertelde voor de camera, dat haar overvaller - voor een gangster - mooi kon praten, wat in het geval van Thierry Sliman zeker het geval is (check het interview met Thierry Sliman.) Zij was tevens verwonderd omdat de BOB haar in het verleden reeds talrijke foto’s van gekende gangsters had getoond, maar dit was de eerste keer dat zij haar belager formeel op foto en op video herkende.

Zelfs Patrick Verdin; copain van Thierry Sliman beweerde dat Xavier Sliman de overval op Dekaise had gepleegd. De broers Sliman zijn echter allebei overleden, Patrick Verdin kan dan ook zeggen wat hij wil en kan zichzelf dan ook makkelijk vrijpleiten van verdere medeplichtigheid.

Thierry Sliman en Patrick Verdin werden o.a. verdacht van een moordpoging in Charleville-Mézières, waarbij zij de voordeur van een bar-eigenaar met kogels doorzeefden. Zulke dwaze en moorddadige neigingen doen zonder meer denken aan de gelijkaardige en slordige moordaanslag op Majoor Vernaillen in 1982. Ik zie dan ook de aanslag op Vernaillen, de moord op Zwarts, en zelfs de moord op Mendez als mogelijke betaalde opdrachten waarvoor Thierry Sliman in aanmerking kan komen. Moorden waarbij die op Juan Mendez, en op Bruno Vandeuren, ofwel op eigen initiatief, ofwel op bestelling werden gepleegd? Dit zou kunnen verklaren waarom er voor de moord op Juan Mendez nooit harde bewijzen tegen Madani Bouhouche werden gevonden?

Meermaals werd de forse contour van een body builder gemeld door getuigen. Dit was mogelijk de gespierde bodybuilder en bendelid en mededader Edmond ‘Momon’ Masson, die onder invloed van drugs en medicatie (androgene en anabole steroÏden?) geen moeite had om iemand te verwonden of te doden? De man heeft trouwens een tijd lang in een psychiatrische instelling gezeten. Het lelijke masker van de oude man en de beruchte bijl, gebruikt bij meerdere overvallen werd tijdens een huiszoeking bij Momon thuis aangetroffen. ‘Momon’ is op dit ogenblik onvindbaar voor het gerecht, maar zou naar verluidt in Brussel wonen?

Indien de bende Sliman niets met ‘het dossier Bende van Nijvel’ te maken heeft, kan men zich afvragen hoe het komt dat meerdere robot tekeningen moeiteloos, kunnen worden gelinkt aan de 5 leden van de bende Sliman. Hoe komt het dat men onder de belangrijkste en recentste robottekeningen meerdere namen uit de bende Sliman kan plaatsen, zoals N°10/14 (Momon), N°24, de verwijfde chauffeur (Thierry Sliman), N°4,‘de killer’(Pierre Mandelli) in Overijse en N°23, (de kale Louis Gambini, liggend op de achterbank van de Golf), waarvoor jarenlang geen ernstige kandidaat te vinden leek? Sommige robottekeningen zijn haast pijnlijk gelijkend. Het was trouwens de treffende gelijkenis van tekening N°4 met Pierre Mandelli die bij mij over de streep trok.

Meerdere tekeningen zijn voor een aanzienlijk deel compatibel met elkaar en wijzen naar een eerder beperkt aantal daders. Het gelaat (neus en ogen), van de verwijfde chauffeur (N°24 ), kan men zo goed als passend over het gelaat van de killer (N°21) in Aalst schuiven, maar ook NN9 past in het rijtje. Wat doet vermoeden dat de chauffeur in Aalst tevens de killer kan zijn geweest. Het is trouwens de beruchte tekening N°24 die Pierre Adam koppelde aan een foto van Thierry Sliman. Ook zeer gelijkend met het gelaat van Thierry Sliman is de robotfoto N°12(Waver). Tenzij we te maken hebben met een bende obese overvallers, lijkt vooral de tekening van de gezette overvaller in Waver; (N°20), op die van Hoeilaart; (N°15), die op hun beurt dan weer gelijken op tekening N°7; Anderlues en op NN6 in Nijvel, waarbij de verhoudingen tussen ogen; neus en mond nagenoeg passend over elkaar schuiven (de computer trekt automatisch, neus mond en ogen op zijn plaats). Wat het ongemaskerde gelaat van de verdachte Xavier Sliman, moeiteloos verplaatst van de moordpartij in Waver; naar die van Hoeilaart, maar ook naar Anderlues en zeker naar Nijvel. Dit doet vermoeden dat de beschrijving van de daders door de getuigen, eerder een beperkt aantal personen aangaat en zeker geen 28 losse groepjes.

Jarenlang stond voornamelijk de reus in de picture; Patrick Haemers, Christiaan Bonkoffsky etc… Een reus (1m90), was echter niet bij alle overvallen aanwezig en kan zich om eender welke reden dan ook perfect bij de bende Sliman hebben aangesloten.

De Bende van Nijvel waren geen gangsters die onder precaire omstandigheden moordden uit ‘zelfbehoud’ … Dit waren rasechte beroepsmoordenaars, die ongetwijfeld beïnvloed door de film “The Godfather”, onder invloed van Coke; Speed en medicaties, en mogelijk extra opgefokt door innerlijke frustraties en racisme, of gedreven door een regelrechte haat tegenover onze samenleving, geen enkele aarzeling kenden om mannen, vrouwen en kinderen af te maken…, ik zou zeggen als beesten, maar bij mijn weten zijn jagers niet haatdragend tegenover hun prooien. Een bende moordenaars die deze roofovervallen wel degelijk pleegden vanuit financiële noodzaak, maar waarbij de “killer”, absoluut geen aanmoediging nodig had om te moorden! Het valt echter niet uit te sluiten dat deze misdaden werden uitgevoerd in opdracht van derden waarbij bepaalde overvallen en liquidaties (Beersel en Bergen) werden gepleegd vanuit persoonlijke motieven, en de bende gebruik maakte van de reeds gestolen wagens en van de wapens die hen mogelijk eerder werden toegestopt. Wat uiteindelijk alle feiten aan elkaar heeft gelinkt en het gerechtelijk onderzoek naar het wie, het hoe en waarom van deze overvallen nog meer bemoeilijkte, maar wat voor zowel de uitvoerders als voor hun mogelijke opdrachtgevers uiteindelijk een win-win situatie is gebleken.

Thierry Sliman werd door zijn eigen collega’s omschreven als onvoorspelbaar. Pierre Mandelli (N°4) verklaarde aan T.V. reporters dat zij bij een overval, Thierry regelmatig een ongeladen wapen toestopten omdat hij onbetrouwbaar was en schoot op alles wat bewoog. Naar verluid pleegde hij voor niet al te veel geld reeds een moord. Thierry Sliman werkte naar eigen zeggen regelmatig in opdracht. Ook voor mensen die hij niet kende… en hij verbleef en werkte in de jaren ’80 als barman in zowel Brussel als in Vlaanderen. Meerdere getuigen hoorden de gangsters tegen elkaar Frans spreken, meermaals werd een Arabische tongval gemeld. De boers Sliman waren half Marokkaan, half Frans van origine.

De Bende van Nijvel bestaat dan ook onveranderd uit steeds hetzelfde clubje moordenaars. Aangevuld met een reeks figuranten die blijkbaar enkel werden ingezet om verwarring te zaaien en de speurders op een dwaalspoor te zetten, (zie o.a. de bende Cocu, De Staerke, Haemers, etc…). Waardoor de verklaringen van getuigenissen soms fel van elkaar kunnen verschillen.

Bouhouche verklaarde tijdens een ondervraging tegenover de onderzoekers dat de Bende van Nijvel niet meer zou toeslaan en dat zij niet meer in België verbleven? Indien dit geen doelbewuste leugen was hoe kon hij dan weten dat de bende 1) niet meer zouden toeslaan, en 2) ze zich in het buitenland bevonden?

Als men de capriolen van Bouhouche en Beijer, op een rijtje zet, moet men besluiten dat deze kerels steeds in de buurt waren waar er mist werd gespoten, en er een ‘nieuwe’ Bende van Nijvel piste vorm kreeg.

De ‘piste Sliman’ is niet de verdienste van een amateur of de hersenspinsels van een fantast, maar de doortastendheid van een ex-speurder die zich enkel beroept op vaststaande feiten en via het dossier Piro, Thierry Sliman en Patrick Verdin in het vizier kreeg, en tevens stuitte op een aantal grove fouten in het dossier Dekaise, die een hypotheek legden op het gehele verdere bendeonderzoek. Door de gebrekkige opvolging van de zaak Dekaise destijds, zijn er later nog 27 andere slachtoffers gevallen. Daarom is het ook vreemd, dat het gerecht in Vlaanderen nooit van deze Sliman bende heeft gehoord en er in de Vlaamse pers vanaf het begin van de feiten, tot op de dag van vandaag met geen letter over de bende Sliman wordt geschreven of gesproken, en deze piste tot op de dag van vandaag in de Vlaamse pers zonder meer wordt doodgezwegen!

De Slimans waren zeker geen amateurs, en hebben vanaf de Jaren ’70 in Frankrijk een hele palmares aan overvallen en inbraken met geweld op hun naam staan. De trend van gewelddadige overvallen waaide destijds over vanuit Frankrijk naar België. Berichten in de pers in de jaren 70/80, aangaande de brutaliteit van de Franse gangsters (Bess, Meserine; etc…) nestelden zich langzaam in het collectief geheugen van de Belgen. Het is dan ook helemaal niet te ver gezocht dat de “gekke moordenaars van Brabant”, van Franse origine zouden kunnen zijn! Zeker niet als men weet dat in deze periode de meeste overvallen in België eerder snel en zonder al te veel geweld werden uitgevoerd.

Indien we dus voor de verandering eens de piste “bende Sliman” volgen, is mijn voorzichtige stelling dat: overal waar er mensen werden vermoord, Thierry Sliman aanwezig was, vergezeld van andere leden van de bende, en/of aangevuld met leden van plaatselijke bendes. Michel Cocu had blijkbaar een panische angst van een gevaarlijke gangster waarmee hij te maken kreeg? Want het éne sluit het andere zeker niet uit! In Aalst werd meermaals melding gemaakt van meerdere voertuigen en van meerdere verdachte personen.

De vele boeken over de Bende van Nijvel die in de voorbije jaren zijn geschreven behandelen meer en meer de geschiedenis van de na-oorlogse politiek en criminaliteit. Het enige wat telkenmale ontbreekt zijn de naam en toenaam van de leden van de Bende van Nijvel. Met uitzondering van Jean-Pierre Adam is er geen enkele auteur die erin slaagt om een logisch en aanvaardbaar profiel van de ‘gekke moordenaars van Brabant’ te schetsen.

Mijn vraag is dan ook; hoe het kan, dat zowel Hilde Geens als Jean-Pierre Adam (en vele anderen) - ervan overtuigd zijnde dat, deze toch stuk voor stuk bekwame mensen - zich baserend op officiële bronnen en betrouwbare documenten, tot zulke uiteenlopende conclusies kunnen komen? Ondanks het feit dat meerdere mensen, meermaals getuigden dat de overvallers Arabisch onder elkaar spraken, en we weten dat de Sliman broers deels Frans/ Marrokaans van geboorte waren, benadrukt Hilde Geens in haar boek dat de Bende van Nijvel, alhoewel sommige leden van vreemde origine; zeker geen Noord Afrikanen waren? Zij telt bij Dekaise vier daders en duidt o.a. kruimeldief Bruno Vandeuren en rijkswachter Madani Bouhouche aan als moordenaars? Later beweert zij dan weer dat de Bende van Nijvel niet bestaat. Mogelijk is zij beetgenomen, maar het toont wel degelijk een soort van cherry-picking van feiten onder de auteurs en het knagend gebrek aan coherentie en duidelijkheid in de vele boeken die handelen over het onderwerp Bende van Nijvel.

Indien we echter moeten vaststellen dat Daniel Dekaise wel degelijk is overvallen door een bende Franse gangsters, heeft het geen enkele zin dit in twijfel te blijven trekken, enkel en alleen al omdat het niet past in onze diverse links/rechtse fantasieën en ideetjes, waar men destijds, vooral bij de linkse pers in de Bende van Nijvel een - door rijkswachters en militairen uitgevoerd - komplot van extreem rechts tegen de staat zag,. Een piste waarvan ikzelf als jonge snaak, voor de volle 100% van overtuigd was.

Pierre Adam heeft voor mij echter een meer dan logisch alternatief geboden om de zaak iets eenvoudiger te bekijken. Wat zeker niet wil zeggen dat er geen inmenging van anderen kan zijn geweest. Want indien de bende Sliman in het geval van een opdracht; bovenop de buit, extra werden betaald per raid, kunnen vele pistes open blijven en perfect hun rol blijven spelen… Zeker is dat we als geloofwaardige daders van deze moordende raids, met de bende Sliman wel degelijk de gangsters (‘des predateurs’), kunnen aanwijzen die Jean Deprêtre zocht en dacht te vinden in de bende marginalen van de Borinage. Voor mij is het idee van Franse gangsters die in opdracht werkten, gezien hun gewelddadige reputatie destijds, helemaal niet dwaas, en meer dan geloofwaardig!

Re: Noord-Franse gangsters

Nogmaals, de piste van Jean-Pierre Adam is NIET zijn piste die mede door wat we nu noemen onderzoeksrechter Martine Michel, federaal procureur Marianne Cappelle en de Cel Waals-Brabant vanaf 7 oktober 1982 in het leven geroepen, welke piste eind 1982, zonder welke argumentatie dan ook, door de plee is gespoeld, net zoals het aangeboden DNA-bewijs.

Als er een DNA-link wordt gevonden dan hoeven we het met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het ook niet meer op de eerste plaats over de CIA, de rijkswacht, Gladio et cetera te hebben. DNA-bewijs zorgt voor dat broodnodige 'persoonlijke tintje' en geeft de Bende van Nijvel eindelijk een eigen gezicht. Contrair: de huidige opperslangengoden van het onderzoek naar de daders achter de Bende van Nijvel.

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

Re: Noord-Franse gangsters

Ook als op basis van DNA een verband wordt gelegd, zal het nodig zijn om het motief te begrijpen en de interacties vast te stellen.

Re: Noord-Franse gangsters

Fair enough, Etienne1420, maar dan zal dat verband eerst moeten worden gelegd. Het federaal parket en de onderzoeksrechter doen er alles, zo niet heel veel aan dat dat verband niet wordt gelegd. Probleem (nu) is alleen dat ik dat aantoonbare feit hier nog niet (in commissie) mag delen. Ik kan aantonen dat het federaal parket en de onderzoeksrechter het strafrechtelijke onderzoek obstrueren, maar helaas mag ik daarover nog niet uitweiden.

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

108

Re: Noord-Franse gangsters

In enkele gevallen kan ik zeker uw toelichting beamen. En zich openlijk verontschuldigen in de Wolstraat kennen ze ook niet. Ik moet mezelf ook verplichten tot stilzwijgen daar waar anderen door de mazen van het net glippen.

Re: Noord-Franse gangsters

Mijn opmerkingen zien op een situatie waarin de cel Waals-Brabant coûte que coûte een geografisch begrensd onderzoek voorstaat, met een gotsoe, in de vorm van een snoepreisje naar Pattaya, in plaats van een rogatoire commissie in 'place to be' Charleville-Mézières, 1xvxxccv omdat daar niks te pompen valt.

Tegenslag blijkt onze hersenen blijvend te kunnen veranderen.

110

Re: Noord-Franse gangsters

Ben wrote:

Ik snap eerlijk gezegd niet wat er "incroyable" is. De onderzoekers kijken alles na en ze houden ook de fora in de gaten. Ik ga er dus ook van uit dat de piste-Adam zeker onderzocht is geweest door de onderzoekers. Als de onderzoeksrechter het niet nodig acht om Adam persoonlijk te ontmoeten, dan zal zij daar zeker haar redenen voor hebben. En als de onderzoekers het spoor niet geloofwaardig vinden, dan zullen zij daar ook zeker hun redenen voor hebben. En nee, zij gaan daar niet over communiceren, net zoals ze niet communiceren over alle andere pistes die ze onderzoeken.

Er is dus ook geen complot om het spoor-Adam in de doofpot te stoppen.

wat weet u daar nu van of ze alles nakijken ? alles wijst op het tegendeel nl dat de piste van JPA moedwillig wordt genegeerd