Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Ziehier het antwoord dat Beijer heeft gegeven op 19 maart 2012:

Comment calculez-vous la prescription? En matière criminelle, la prescription est de deux fois dix ans, à compter du dernier devoir prescrit mais avec un maxium de 20 ans. Donc dans ce cas précis, l'affaire est prescrite.

De plus, on ne peut revenir sur une affaire jugée en Assises mais si l'on qualifiait les faits autrement. Je rappelle si nécessaire que trois personnes étaient poursuivies pour ces faits: Bouhouche, Buslik et moi. Bouhouche a été condamné pour le vol, PAS pour le meurtre ! Cette précision est quand même importante. Buslisk a été acquitté des faits. Moi, j'ai été condamné pour recel d'une montre qu'on a jamais trouvée!!! L'affaire est close et il n'y a plus d'enquête ni d'instruction.

Mais depuis que je suis en contact avec les enquêteurs (rien à voir avec ceux de cellule TBW), un procureur du roi à Bruxelles a été désigné et est en charge des recherches ainsi qu'il supervise les rapports des enquêteurs. De ce côté-là donc, on a tout l'appui nécessaire. Par ailleurs si les recherches nous amenaient sur un terrain privé non construit, j'imagine mal le propriétaire nous refuser de pratiquer des fouilles. Si l'endroit a été reconstruit, alors on peut tout oublier à mon avis!

32

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Opgepast de affaire Zwarts is reeds voorgekomen en daarbij is Beijer alleen beschuldigd en veroordeeld voor heling van een uurwerk en vrijgesproken voor de rest. Men kan geen twee keer voor assisen gebracht worden voor dezelfde feiten. Wanneer zijn medeplichtigen zouden bekend worden kunnen zij wel voor die feiten naar assisen gestuurd worden binnen de verjaringstermijn, denk ik.

33

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Bouhouche is veroordeeld voor de moord, Beijer blijkbaar alleen voor heling. Buslik werd vrijgesproken voor de moord. En dan heb je nog de vierde (onbekende) man: Cammerman?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Bouhouche werd veroordeeld voor de diefstal en niet voor de moord. Buslik werd vrijgesproken. Ik weet niet wat er in de akte van beschuldiging bij de aanvang van het proces stond. Ik weet niet of de moord of ontvoering in deze akte was opgenomen. In elk geval werd géén enkele van de beschuldigden veroordeeld voor de moord. Cammerman als vierde man is mogelijk.

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Misschien kunnen ze hier helpen met luchtfoto's van de toenmalige plaatsgesteldheid » www.ngi.be

36

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Madani Bouhouche was niet van de ene dag op de andere in de criminaliteit gestapt. Het zat erin van voordat hij begon bij de rijkswacht. Nog voordat Bouhouche afzwaaide uit het korps, was hij overgeschakeld in de hoogste versnelling van de misdaad: de wagen waarin Sabena-veiligheidsagent Francis Zwarts eind oktober 1982 werd ontvoerd, werd al in februari van dat jaar gestolen op de parkeerterreinen van de luchthaven, amper een maand nadat Beijer zich in een brief aan zijn chefs beklaagde over de straf die hij gekregen had om hij had afgeluisterd.

De goudroof werd toen vermoedelijk gepland. Niet alleen werd de wagen gepikt tussen 23 en 26 februari, en dus meer dan een half jaar ergens opgeslagen, wat geld kost en riskant is. Maar het ziet er zelfs naar uit dat de Ford Taunus al op 26 februari dienstdeed voor de verkenning van een slag à la Zwarts. Een collega van Francis werd in die periode op de luchthaven bij het afhalen van een waardevolle lading uit Zürich geschaduwd vanuit een witte Ford Taunus. Hij voelde zich bedreigd vanwege de snelheid waarmee de auto achter hem aan kwam, en waarschuwde zijn collega's via de radio.

In de Taunus zaten drie mannen. De man achterin zou hij waarschijnlijk herkennen. Hij had een klein, mager, scherp gezicht en leek zeer jong. Volgens zijn werkschema kwam de veiligheidsagent tot de bevinding dat die achtervolging op 1 of 26 februari moet gebeurd zijn. Een maand later kwam op de luchthaven informatie binnen dat er een overval zou gebeuren op een vlucht uit Zürich. De dreiging werd ernstig genomen. De BOB van Vilvoorde deed een onderzoek. Een collega van Zwarts werd opgepakt en verhoord, maar dat leidde nergens toe.

Pas een half jaar later sloeg Bouhouche toe met drie nooit geïdentificeerde handlangers. Francis Zwarts werd onderschept toen hij een kostbare lading goud, diamanten en Cartier-horloges afhaalde van een vlucht uit Zürich, met een verzekerde waarde van 90 miljoen frank, ruim 2 miljoen euro. Bouhouche werd veroordeeld voor zijn aandeel in de roofmoord, Beijer voor heling van Cartier-horloges.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

37

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

De mannen die achter deze overval zaten, hebben altijd geweigerd om te zeggen waar ze het lichaam van Francis Zwarts begraven hebben. Zowel tijdens alle ondervragingen, tijdens het proces, tijdens de procedure om vervroegd vrij te komen en ondanks alle emotionele oproepen van de moeder. Robert Beijer heeft wel af en toe beweerd dat hij de locatie bekend zou maken, maar dit draaide altijd op niets uit (je weet wel, de "laatste leugen").

Met de aanwijzingen die er zijn, kunnen we ervan uit gaan dat het lichaam ergens in de buurt van Vilvoorde begraven is. Het is volgens mij geen toeval dat iemand als Bouhouche nooit heeft willen zeggen waar het lichaam lag. Hieronder een aantal hypotheses (kritiek of andere mogelijkheden zijn zeker welkom):

Onder het viaduct van Vilvoorde werden zaken gevonden die gelinkt kunnen worden aan de bende rond Bouhouche. De plaats waar Zwarts begraven ligt, werd ook gebruikt om bewijsstukken te begraven. Als ze Zwarts vinden, dan zouden de speurders ook zaken vinden die bende rond Bouhouche en Beijer kan linken aan andere misdaden (bv. de Bende van Nijvel).

We weten niet met welk wapen Zwarts werd vermoord. Als het lichaam wordt gevonden, kunnen de speurders dit achterhalen en de moord linken aan andere misdaden (bv. de Bende van Nijvel). Al weet ik niet of het na al die jaren nog mogelijks is om dit te achterhalen.

En dan heb je nog een hypothese die forumlid Merovinger reeds gepost heeft in dit topic » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Inderdaad Ben, er moet een reden zijn waarom de grafplaats van Zwarts, ondanks de verjaring van de feiten, nog altijd niet onthuld werd. Daarnaast heb je het opmerkelijke feit dat Beijer jarenlang zegt en schrijft te weten waar het lijk ligt en de plaats te zullen aanwijzen. Waarom zegt Beijer dat zonder de daad bij het woord te nemen? Wil hij zich hiermee enkel maar interessant maken? Kan zijn.

Ik begin stillaan te denken of die démarche van Beijer niet begrepen moet worden als een 'boodschap' naar anderen toe. Probeert Beijer hiermee iemand te chanteren? In de zin van: jongens klep toe (in een andere zaak) want anders duid ik de plek aan en dan hangen jullie eraan.

39

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Gevaarlijk, niet? Zware jongens chanteren, we weten hoe dat afloopt in dit dossier...

Niettemin een interessante hypothese. Maakt Beijer zich op nog andere manieren interessant, of is dit het enige? In dat laatste geval zit er misschien inderdaad een reden achter

40

Re: Zaventem: 26 Oktober 1982

Inderdaad, een interessante hypothese. Dat kan ook verklaren waarom Beijer zijn verhaaltje over het lichaam van Francis Zwarts uit de kast haalt. Hoeveel keer heeft hij nu al aangekondigd dat hij de speurders gaat helpen? Drie keer? We weten natuurlijk niet welke gesprekken er al zijn geweest tussen de politie en Beijer, maar niets wijst erop dat Beijer effectief van plan is om te vertellen waar het lichaam ligt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube