11

club_le-happy-few wrote:

Ik heb gelezen dat z'n vader zware gokschulden had? En dus ook wel vijanden had in het milieu.

In die milieus heb je snel vijanden. Je hebt schulden hier en daar en je word hier en daar bedreigt, de ene bedreiging is al ernstiger dan de andere.

In één of ander boek of zo. Ik onthoud ook niet altijd wat ik waar gelezen heb.

13

Raf wrote:

Ik vraag me af of dit de exacte positie is waarin het lichaam teruggevonden werd. Aangezien we moeten aannemen dat Smars zichzelf door het hoofd schoot, lijkt met me zeer onwaarschijnlijk dat beide handen mooi op de buik liggen.

Het bloed is vanuit het rechteroor over de neusbrug gevloeid. In deze positie lijkt dat niet logisch. Het lichaam moet initieel wat meer op de linkerzijde hebben gelegen.

14 (edited by club_le-happy-few 25-09-2012 23:08)

Het was zonet over de moord op Thierry op TV. Blijkbaar was hij toen al uit Bende gezet, omdat hij de twee moorden van de overval in Verviers niet kon verwerken (waarvoor hij verantwoordelijk was: de bommen). Sindsdien zou hij constant in depressie geleefd hebben en niet meer in staat om nog opdrachten uit te voeren.

Volgens de reportage is zelfmoord onmogelijk (bevestigd) maar degenen die destijds het onderzoek deden hebben er niets mee gedaan (revolver in hand op borst, geen kruitsporen op handen). Op het einde van zijn leven zou hij contact gehad hebben met Italiaanse veiligheidsagent die beweerde dat hij hun misdaden kon "witwassen", aan hem zou dus over de Bende Haemers zou verteld hebben. Hun overvallen, ...

De onderzoekers, politie van toen menen dat het een afrekening binnen de Bende was. Haemers en Smars leken geen beste vrienden. De moeder van Haemers heeft het over een afrekening in het milieu, Smars zou zich in een rot milieu bevinden. Zowel moeder als Patrick moesten niet van Smars hebben, was vooral vriend van Lacroix. Ouders Haemers kenden familie Smars.

Ze zijn bij Smars terechtgekomen in hun onderzoek naar overval Verviers, omdat hij op een andere crimineel leek ... Vandegeerde of Vandergeerde. Geen woord over Louvaert. Volgende week gaat zoon Patrick Haemers, Bajrami gaan opzoeken. In het voorstuk doet hij nogal laagdunkend over Patrick Haemers (geen leider, ...).

Wat betreft de Bende van Nijvel en CCC zeggen zowel Lacroix en Tyack dat dit net in hun nadeel was omdat ze hun "werk" niet meer kunnen doen door verhoogde controle. En dat het ganse milieu zich distantieerde van de Bende van Nijvel-werkwijze. Dat zij het enkel voor het geld deden.

Verder ging het over de ex-vriendinnen van Haemers (terug dochter Dewit o.a.), uitgebreid over Thierry Smars en de twee gezichten van Lacroix. De overvallen op de Postwagens en de dodelijke overval in Verviers. Wat vakantiebeelden, dure levensstijl, Patrick's wilde uitgaansleven,...

Wat ik er vooral kan uit afleiden dat vooral Smars leed onder die twee dodelijke slachtoffers. De anderen gaan er nog steeds licht over me dunkt. Ze vinden het erg, maar excuses aan de nabestaanden kunnen er niet aan af.

De Vandegeerde waarvan sprake is Pascale Vandegeerde (vrouw) die lid was van de CCC. Er was inderdaad een treffende gelijkenis met Smars.

16

club_le-happy-few wrote:

zou hij contact gehad hebben met Italiaanse veiligheidsagent die beweerde dat hij hun misdaden kon "witwassen"

Ik val in herhaling, maar zie opnieuw de gelijkenissen met leden van de Banda della Magliana die door de Italiaanse geheime diensten uit de cel werden gevist in ruil voor wederdiensten, nl. hulp bij Gladio en de strategie van de spanning... enkele leden van die bende werden (net als Smars) naar extreem-rechts gedachtengoed geleid.

Ja Dim, het heeft er alle schijn van. Ciolini, Massagrande en Bultot en anderen vervullen een dubieuze rol in het geheel. Er zijn sterke aanwijzingen dat men geprobeerd heeft om de bende Haemers te betrekken in de strategie van spanning. Voor de dood van Smars zou men ook eens moeten kijken van waar de explosieven kwamen, Ciolini komt op het toneel en de overvallen worden opeens veel gewelddadiger ook de periode waarin het gebeurt, het land stond op zijn kop.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Thierry Smars.

https://lh6.googleusercontent.com/-ZbXkwQN1ZpA/UGLasxrwJ5I/AAAAAAAAC4s/w9nytP3js3U/s304/Smars%2520x.JPG

Opvallend is dat Smars (als enige) wroeging zou hebben gehad vanwege de doden die vielen bij de overval in Verviers maar dat Moeder Haemers hem omschrijft als de vleesgeworden duivel.

19

the end wrote:

Voor de dood van Smars zou men ook eens moeten kijken van waar de explosieven kwamen

Van Robert Darville, dichte familie van huurling-SOF Jean-Claude Darville, die in een PV genoemd werd als belangrijke organisator van (bepaalde) Bende van Nijvel-aanvallen en die lid was van Le DOLO, de partouzetent waar Michel Nihoul vertoefde en waar volgens de DOLO-chauffeur elementen uit de huurlingenmilieu's van jetje kwamen geven. Dezelfde chauffeur meende te weten dat bepaalde van deze huurlingen achter de Bende zaten, wat dus opnieuw naar J.C. Darville wijst. En dan gaat het opnieuw in min of meer rechte lijn naar Robert D. en de bende Haemers...

Zet dit naast het verhaal van Nihoul/Darville/Achille Haemers die vergaderen met Frantsevitch om te spreken over "raspaardjes"... of naast de verhalen over de Jonathan, waar De Rycke, Robert Darville, Nihoul en de huurlingenmilieu's opnieuw in verband gebracht worden... of naar partouzenclub La Piscine, waar huurlingemilieu's uit Le Stanley en Nihoul ook weer samenkomen...

Als je de lichaamstaal van Haemers bestudeerd bij zijn interview na zijn arrestatie in Z-Amerika, dan kan je vaststellen dat de man enerzijds trots is en anderzijds zijn aandeel in dodelijke feiten minimaliseert. Zijn gedrag verraad zijn onverschilligheid voor menselijk leed. Hij lijkt gewoon een mantra af te brabbelen die hij had bewaard voor de dag dat hij zou worden geconfronteerd met die feiten.

Vreemd ook dat Thierry Smars eerst een vriend is van de mannen en dan plots een vijand. Waarom? Omdat hij een fout had gemaakt met de explosieven? Nochtans leek hij dat zelf ook te beseffen. Of werd hij niet uitgestoten, maar was hij zelf van mening ermee te stoppen omdat hij zijn leven wou veranderen en werd hij dan hiervoor afgerekend? Gruwelijk toch hoe Lacroix, de man die duidelijk meer weet, vrij rondloopt en de lippen opeen houdt.

Servo per Amikeco