51

Re: Thierry Smars

De dood van Thierry Smars blijft toch curieus! Men heeft nooit echt kunnen bewijzen dat het om een zelfdoding ging, en dan nog iets (just thinking): hij overleed op 21 mei 1986, een half jaar na de laatste benderaid in Aalst. Daarna niets meer van de bende gehoord ... Kan het zijn dat rijkswachter Eddy Nevens tijdens zijn schoten op de vluchtende Golf GTI Smars heeft geraakt? Misschien was deze 'slechts' gewond en hebben zijn maten het karwei afgemaakt? Ik weet overigens niet waar ze Thierry Smars' lichaam gevonden hebben.

52

Re: Thierry Smars

De bende wordt geassocieerd met brutale moorden. Daarnaast zijn er een resem twijfelachtige zelfmoorden die soms nogal overduidelijk in scene zijn gezet. En dan zijn er de hartaanvallen en ongelukken thuis of in de wagen. Het dossier bevat toch wel wat dergelijke vroegtijdige overlijdens.

Als we nu een willekeurige doorsnee groep uit de bevolking nemen en we kijken naar de ratio's van de soorten overlijdens, komen we dan op dezelfde cijfers uit? Ik vrees van niet. Zelfs als we mensen in de groep nemen met dezelfde beroepsbezigheden en leeftijden.

Ik denk dat de zelfmoorden thuishoren in een categorie die toehoort aan een groep die de bende het zwijgen heeft opgelegd. Misschien de opdrachtgevers, misschien een andere groep.

Als Acke zegt dat er bloed aan de deurklink hangt dan kan dat enkel op vier manieren:

  • Smars was niet meteen overleden en heeft zich nog verplaatst: dan was het bloed overal te vinden

  • De moordenaar is slordig geweest en heeft een spoor nagelaten

  • Er was nog iemand anders aanwezig geweest na het overlijden die slordig is geweest.

  • Eén van de onderzoekers ter plaatse is slordig geweest voordat Acke ter plaatse was.

Re: Thierry Smars

Hij leefde op gespannen voet met zijn vader, die gokverslaafd zou geweest zijn (alweer gokschulden? Correcte info?). Kende zijn vader, dan vader van Haemers die ook zware gokschulden had? Volgens mij woonde zijn vader bij hem in, of vice versa?

54

Re: Thierry Smars

Smars werd toch thuis aangetroffen in z'n bed? Na een overval met te zware explosieven op een geldtransport, met dode tot gevolg, kreeg hij een inzinking en werd depressief. Veranderde van gedrag en hield hij zich op met een Italiaanse fascist. Daar zou hij uit de biecht gaan spreken zijn over zn bezigheden. De manier waarop hij aangetroffen werd met het 'zelfmoord' wapen kan in principe niet. Bijna iedereen destijds is het erover eens dat hij geliquideerd werd. Waarschijnlijk door z'n eigen entourage. Misschien te weinig naar gezocht want er waren meer belangrijke zaken aan het gebeuren en opgekuist staat netjes? Maar denk niet dat hij 'emotioneel' in staat was om grovere feiten te plegen waarbij mensenlevens geen frank waard waren.

55

Re: Thierry Smars

Ik heb ergens gelezen (en dat moet bijna op dit forum zijn) dat Smars driemaal door het hoofd is geschoten en dat het wapen zich in de rechterhand bevond terwijl Smars linkshandig was. Kan iemand dat bevestigen aub?

56

Re: Thierry Smars

Eddy Nevens was geen rijkswachter, maakte deel uit van het politiekorps te Aalst. Smars zijn lichaam is aangetroffen te Sint Lambrechts Woluwe aan de Heydenberglaan. Sporen afkomstig van het vuurwapen waren niet aanwezig op de handen van het slachtoffer. De eindligging van het slachtoffer dat is vastgesteld riepen ook vraagtekens op. Inzake de bende Haemers is er nog een slachtoffer dat men nooit heeft gevonden doch met vermoedens dat deze is omgebracht in het Zoniënwoud.

57

Re: Thierry Smars

Bedankt voor de aanpassing en toelichting Bossi.

58

Re: Thierry Smars

Zonder dank, Leo.

Bajrami Basri of "Tosca", kwam ooit thuis aangereden met een kogelinslag in de linker achterdeur. Nooit kunnen achterhalen met welke feiten dit in verband kon staan.

Re: Thierry Smars

"Tosca" (de vlieg).

Re: Thierry Smars

club_le-happy-few wrote:

Ze zijn bij Smars terechtgekomen in hun onderzoek naar overval Verviers, omdat hij op een andere crimineel leek ... Vandegeerde of Vandergeerde.

Het is wat anders dan hierboven vermeld. Ze zijn bij hem gekomen ivm een diefstal van een Citroen die door 2 daders gestolen is. Smars en een CCC lid zijn herkend door een getuige. Die wagen is gestolen op 31/10 en teruggevonden op 8 november.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.