31 (edited by Boemerang 07-01-2011 01:51)

Re: Gladio Nederland

Bonjour Herve. Frank Wisner:

In de zomer van 1948 werd het Office of Policy Coordination (OPC) opgericht. Dit laatste stond onder leiding van Frank Wisner. Niet zomaar iemand, Wisner was tijdens de Tweede Wereldoorlog agent van de OSS in Roemenië en na de oorlog jurist bij een aan Wall Street verbonden advocatenkantoor. Hij behoorde, met oud (spionage-) collega's als Allen Foster Dulles en William J. Donovan, tot de 'high society' van New York. De centrale van het OPC in Washington was georganiseerd in vier afdelingen: politieke, psychologische en economische oorlogsvoering en paramilitaire operaties. In de 'buitendienst' werden OPC medewerkers gestationeerd in de VS-ambassades in alle landen die Marshall hulp ontvingen.

De start ervan in 1948 was bescheiden met een staf van 302 medewerkers in Washington, een budget van 4,7 miljoen dollar en een 'buitendienst' (covert action staff) in 7 landen. In 1952 werkten er in Washington 2812 mensen, zaten er 3142 in de 'buitendienst' en was men actief in 47 landen met een budget van 82 miljoen dollar. Wisner onderhield goede contacten met de ministeries van Buitenlandse zaken (State) en Defensie; dit bood hem rugdekking in zijn relatie met de CIA. Zijn bijzondere aandacht ging uit naar zwarte propaganda, onder andere via de zenders Radio Vrij Europa en Radio Vrijheid en naar paramilitaire operaties waaronder steun aan gewapende verzetsgroepen in Oost Europa, zoals de Win in Polen. (Deze bleek echter een operatie van de Poolse veiligheidsdienst UB te zijn). In 1949 zorgde Wisner voor de verdere financiering van “Gehlen organisatie” (de latere Westduitse BND). Bron : De stiekeme hoeders van de Democratie, door Jan van den Baard » stelling.nl

Securitas, Wackenhut, ...prachtige dekmantels. Beveiligd transport? Een mannetje op de juiste plaats in de directie en wat voetvolk als bewaker. Olof Palme link met België? Mogelijk via Carl Armfelt (Armfelt is ook actief geweest in Portugal). We hebben ook nog de verwikkelingen rond de VW-Santana (uit Zweden?). In het scribd-artikel ook een mooie foto van Aalst die ik eruit heb geknipt, merci.

Wellicht ben je geïnteresseerd in het volgende artikel over OAS, Aginter en met name deel 4 over Italië. Jeffrey M. Bale, Naoorlogse manipulaties deel 1 t/m 5. » stelling.nl ("Right-wing Terrorists and the Extraparliamentary Left in Post-World War 2 Europe: Collusion of Manipulation)

Re: Gladio Nederland

"Gladio is te onderscheiden als een dier met drie koppen: een officiële CIA/NAVO-kop als stay behind-organisatie in geval van een Russische bezetting, een tweede sluwe kop als manipulator om via 'false flag' operaties, terreur en propaganda de maatschappij te manipuleren en te destabiliseren. En dan een derde gemene kop die via ogenschijnlijk onaantastbare criminele activiteiten zich zelf financiert of ontspoorde agenten op jacht laat gaan naar het grote geld. Een dier met drie koppen dat minder geheim was dan algemeen aangenomen. Een huisdier van de schaduwmachten en poppenspelers die onze maatschappij beheersen en bespelen (geheime diensten, invloedrijke families, multinationals en geheime genootschappen).

Een drieluik over Gladio en de Oranjes van Ton Biesemaat » Gladio en de Oranjes. Deel 1 (inleiding) | Gladio en de Oranjes. Deel 2 | Gladio en de Oranjes. Deel 3
En als toetje nog deze » De wajangpoppen van prins Bernhard

33

Re: Gladio Nederland

Niet veel nieuwe info, maar een vlot en zeer bruikbaar overzicht voor wie de "Hollandse" connectie van de loden jaren wil begrijpen.

34

Re: Gladio Nederland

Een hele tijd geleden heeft de Nederlandse misdaadverslaggever Peter de Vries een uitzending gewijdt aan Gladio. Kwam hem nu tegen op YouTube. Wellicht interessant voor enkele van jullie » YouTube

Re: Gladio Nederland

Bijzonder interessant! Bedankt.

Re: Gladio Nederland

Net het programma gezien, inderdaad een interessante reportage. Op 1:09:20 valt mij op dat onze Pierre Fievez ook op deze zaak zat.

Verder valt daar dan ook de naam "dossier Kabarka". Een zaak waarbij de Belgische overheid de opkoper van "zwarte" wapens zou zijn geweest en een dossier dat op slot zit. Het enige dat ik krijg gegoogelt is dat Kabarka een wapen en munitie bedrijf is in Boortmeerbeek (België). De eigenaar is ene Jan B.

37

Re: Gladio Nederland

Dit is een uitzending van Rudolf de Vries over Gladio » YouTube

38

Re: Gladio Nederland

Sorry, had de link van Komeon over het hoofd gezien.

39 (edited by Pat 26-08-2012 15:22)

Re: Gladio Nederland

In de zaak van Koos H. blijkt duidelijk dat er connecties zijn met de Nederlandse Gladio, een geplande coup - die niet doorging - in een buurland (Portugese kolonie) van Zuid-Afrika. Ook de betrokken minister Vredeling (Defensie), die opdracht gaf via rechter Stolk aan Koos H. voor de coup, bleek contacten te onderhouden met de beruchte Carl Armfelt (www.stelling.nl/kleintje). Bovendien waarom werden twee Zweedse meisjes in België dood gevonden, vlakbij een trainingskamp van extreem-rechts (waarvan de leider in Afrika had gevochten)?

Sporen die telkens maar moesten leiden naar Koos H., om hem als seriemoordenaar neer te zetten. Mogelijk zijn er dus connecties met de Belgische Gladio om wellicht samen te trainen voor de coup? Uit mijn onlangs uitgegeven boek blijkt dat de zaak Koos H. heel anders in elkaar zit dan Peter R de Vries en de Nederlandse Justitie doen voorstellen om de zaak in de doofpot te houden.

Zie mijn website » www.kooshenderechter.nl

40

Re: Gladio Nederland

Koos, de vriend van Mitri? Koos was toch lid van een bende die staatsgrepen in Afrika zouden gaan plegen las ik ergens?