51 (edited by Boemerang 01-03-2013 04:04)

Mel33 wrote:

Beetje overbodige info maar misschien heeft iemand er wat aan.

Integendeel Mel, altijd goeie info. Hoelang duurt het dan ongeveer, de motor eruit halen (inclusief het verwijderen van gril, radiateur, koplampen en de olie eruit laten lopen, ... vervolgens weer de voorkant erop)? 1 uurtje of 3 à 4 uren of zo? Het is logisch te denken dat de motor is verwijdert in een garage-bedrijf/autohandel omdat nu eenmaal niet iedereen een aanhangwagen of busje/vrachtwagen bezit dat is uitgerust om een auto te vervoeren.

Merovinger wrote:

We weten niet vanwaar ze komen en buiten de Golf van van Camp werden de andere Golfen ook niet teruggevonden.

De Golf Rabbit, even verderop waar later de Golf van Van Camp werd teruggevonden.

52

Anderhalf à 2 uur als je het snel doet, 3 à 4 op een normaal tempo.

53

Als we mogelijk rekening houden dat aan de misdaden van de Bende van Nijvel, er bewust sporen werden uitgelegd, dan zijn losse auto-onderdelen ook altijd handig.

Hoeveel weegt zo'n motorblok? Kan je dat met twee of drie man dragen? Zou het kunnen dat wat Philippe C. op het kruispunt gezien heeft, het demonteren van de auto was?

55

Lijkt me nogal bizar. Dat zou dan willen zeggen dat ze de Golf moesten duwen naar de plaats waar ze hem in brand hebben gestoken.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

56

Als ze er zoveel lol in vonden om wisselstukken uit Golfjes te halen, is het dan zelfs niet denkbaar dat ze onderling ook stukken verwisseld hebben om nog meer verwarring te zaaien?

57

Zou het niet kunnen dat de overvallers de wagen na de overval terugbezorgden aan hun leverancier van de wagen met de opdracht deze naderhand in brand te steken? Zou het kunnen dat deze persoon, die ik bij de 'hulpjes' klasseer, het zonde vondt om zulke motor te vernietigen, hem verwijderde in zijn werkplaats en de auto daarna in brand stak?

Iemand verzamelde verkoopbare accessoires uit de overvalwagens!

58 (edited by Boemerang 17-03-2013 13:59)

Nog eens kijkend naar deze foto, valt me op dat ook het stuur is verdwenen!

https://lh5.googleusercontent.com/-GI5VNratAkQ/TZ-fntBPg_I/AAAAAAAACkQ/9HedYEcLmE4/s482/Golf%25201985%252011.png

Ter vergelijking, op deze foto van de te Hourpes gevonden uitgebrande Golf van Van Camp is het stuur wel aanwezig.

59

Zouden er geen mensen zijn uit het autocrossmilieu of Golf I GTI clubs die weten of wisten waar je aan onderdelen kon raken voor dit type Golf? De vraag is natuurlijk wie er eventueel (nog) wil praten.

60

Tuningbedrijven, wat doen die eigenlijk juist en hebben die baat bij dergelijke onderdelen?