31

Re: Adel

Die naam geef ik niet prijs. Voor dat je het weet bestaat er weer een topic over en slaan de geesten van de wannabe speurders weer op hol. De rede was simpel te verklaren dat men hem in levende vorm in België wou veroordeelt zien voor zijn betrokkenheid in de collaboratie. Zodoende was hij dus ook bij verstek ter dood veroordeelt.

32 (edited by K& 07-04-2013 12:57)

Re: Adel

Reeds voor 50 werd een eerste voorstel gedaan om Degrelle te pakken daar hij niet ver van de Spaanse grens werd gelokaliseerd. Achiel V.A., ziek te bed, wees dit voorstel af. Dus niks nieuws.

33

Re: Adel

In mijn posting heb ik duidelijk vermeld dat de Belgische overheid niet de initiatiefnemer was. Het eerste element voor onderzoek is begrijpend lezen.

34 (edited by K& 07-04-2013 21:19)

Re: Adel

Wat u schreef gaat over een andere periode maar waarschijnlijk is u dat ontgaan. Ik schets de beginperiode (45-50) na de vlucht van Degrelle via Noorwegen naar San Sebastian (?) alwaar zijn vliegtuig met benzinepech een noodlanding heeft moeten maken op het strand. De opeenvolgende naoorlogse regeringen zullen wel elk een standpunt in hebben genomen.

De hoofdredenen waarom niemand Degrelle terug in Belgie wilde zien kan in de houding van de gevluchte regering liggen die kort  in Vichy verbleef en twijfelde: kiezen om naar bezet belgie terug te keren of naar Engeland trekken. Degrelle had hier blijkbaar een kleine rol in gespeeld (naar België terugkeren) en kon misschien sommige figuren uit de na-oorlogse regering het schaamrood bezorgen maar wat is daar van waar (zie WOII-specialisten).

Wat blauw bloed betreft: een lid van het salon bleu, de familie de Merode, speelde tijdens de WOII go-between tussen bezet Brussel en Vichy maar geen idee of dit ook maar iets te maken had met een eventuele terugkeer van de regering naar Brussel. Blauw bloed staat steeds paraat om het vaderland te helpen?

35

Re: Adel

Zullen wel ... hoofdredenen waarom ... blijkbaar ... misschien. Dat is dus de rede waarom ik die naam hier niet vermeld.

36 (edited by K& 08-04-2013 09:22)

Re: Adel

De naam vind je zo, niks geheim aan » books.google.be (pag. 434 en verder 532).

En met wat leesgenot vind je eenvoudig:

  • Degrelle met luizen: vrijlating in Vernet, 21 juli

  • Ontluizing in hotel, 23 juli

  • Abetz Parijs, 25 juli en dan België

Ergens gelezen in Le Monde jaren geleden als zou hij Spaak gezien hebben op zijn terugweg in Vichy. Gezien de 50/50 situatie in de regering zullen er wel onderhandelingen geweest zijn met de bezetter. Het heeft namelijk nog weken geduurd voor ze verder trokken naar Londen. Blijkbaar dachten ze ook via de VS naar Engeland te vertrekken. Allemaal voer voor 50 jaar ruzie & geschiedenis herschrijven: de tijdstabel liegt echter niet.

Als 20 jaar later plots een SGR-paracommandant het in zijn hoofd haalt om na te denken aan een exfiltratie van Degrelle, bestudeer dan maar het ganse geschiedenis-plaatje en trek er zelf je conclusies uit. Vergeet ook niet de berichten als dat de bouwfirma van Degrelle bij de constructie van NAVO-basissen in Spanje zouden betrokken geweest zijn (80+).

Daar hebben wij natuurlijk geen bewijzen van evenmin als over de recyclage van andere SS-kopstukken door de geallieerden in de strijd tegen de cocos.

37

Re: Adel

Blijkbaar komt de naam die ik ken niet voor in de namenindex in de uitgave van 1994.

38

Re: Adel

Boemerang wrote:

Elders op het forum kwamen de toevalligheden rond de Merode's naar voren. Al zoekend naar meer kwam ik via hun "Historische etc. stichting" uit op de ELO, een invloedrijke lobbyclub die uit vooral adel bestaat en die dus de ijvert om het "vermeende" subsidiemisbruik in stand te houden.

Boemerang, het is al lang geleden maar heb je toevallig meer informatie over ELO? Michel Libert noemt deze organisatie ook tijdens een verhoor (op 9 april 1986). Hij doet er nogal geheimzinnig over:

"Parmi les groupements regroupés sous le WNP, il y avait également le mouvement ELO sans pouvoir vous spécifier cé que cela voulait dire."

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Adel

Pfoeoe.. da's inderdaad lang geleden. Ze bestaan nog steeds en hebben hun website » www.europeanlandowners.org (incl. ledenlijst)

Ze hebben hun zetel in Brussel. Weet niet of het een "dead hering" of dezelfde ELO is...

Re: Adel

Oeps... ledenlijst moet zijn een "our team" met zo op het oog geen bekende namen. Hun äbout us"pagina doet het niet.