61

Re: Verhaal van Insider

Bernard Mercier, intimus van majoor Bougerol, lid van directiecomité CEPIC, beweegt zich graag in internationaal extremistisch vaarwater, frequenteert in Brussel enkele leden van buitenlandse geheime diensten, na dood van Franco reisde hij midden jaren '70 samen met Bougerol en Angèle Verdin naar Spanje om groet te brengen aan 'El Caudillo', hij was gekleed in een zwart hemd en kreeg 'wegens bewezen diensten' de Spaanse Medaille van Verdienste opgespeld. Stelde in die periode ook Latinus voor aan Bougerol. In interne nota van Staatsveiligheid uit 1983 ook als kopstuk ('Landesvertreter Inspektor') van WNP omschreven, verantwoordelijk inspecteur van de groep 'Centre Europe' die in grote trekken over een organisatie gelijk aan WNP beschikte en met officiële diensten van verscheidenen staten werkte, is beheerder van het door de Bonvoisin opgerichte Institut Européen de Développement (IED)

62 (edited by Insider 21-11-2010 16:56)

Re: Verhaal van Insider

Bouhouche was niet alleen degene die de auto van Al Ajjaz had teruggevonden in de ondergrondse parking, maar was ook degene die de auto heeft gestolen, gebruikt en in de parking geplaatst. Hij had informatie van Barbier gekregen waar hij de auto aan kon treffen.

Waarom? Van den Heuvel en Armfelt gaven leiding aan een bureau voor misleiding en desinformatie. Het ging hier dan met name om wat zij noemden "active measures", door met valse vlag operaties tegenstanders de indruk te geven dat zij hun medestanders waren en zich zo een plek in die organisatie te verwerven. Het grootste wapenfeit van de Nederlandse BVD (Binnenlandse Veiligheids Dienst) "Operatie Mongool", kwam uit hun koker.

In de periode van de WNP en het vervolg, is in alles de hand van Armfelt te zien, zijn spionagetrucjes zoals: het neerleggen van valse aanwijzingen, het werken met schaduw- en beschermingsteams, tot zelfs het compromiteren van niet alleen tegenstanders maar ook medestanders, waaronder Jean Bultot en Faez al Ajjaz. De diefstal van de auto en het daarmee plegen van de aanslag op Vernaillen, had tot doel meer controle over Al Ajjaz te krijgen, hij degradeerde daardoor van hoofdrolspeler tot medespeler. Zijn reactie loog er ook niet om. Toen hij gehoord werd over de auto, simuleerde hij een hartaanval. De reactie van Bultot kennen we ook, hij nam de benen.

Alvast een voorproefje van het geven van valse aanwijzingen en hun gevolg, het stuk rechercheren van je eigen gevolgtrekking op basis van die bewijzen. Een voorbeeld in het Bende van Nijvel-verhaal is "de pukkel". De door mensen opgemerkte pukkel is een eigen leven gaan leiden. Je hoort dan, "wie is de man met de pukkel" of zoals een artikel in De Morgen, "Hoed u voor de man met het moedervlekje", maar wie was nu de man met het moedervlekje. Terug naar de feiten, in dit geval de training. Bouhouche was zeer bedreven in vermommingen en kreeg hierover ook veel tips van Armfelt. Het gaat niet over wat waar is of hoe het werkelijk zit, maar wat jij denkt dat je gezien hebt, jij bent de ooggetuige en jij zag de pukkel, in werkelijkheid had Bouhouche een plastic gereedschapskist met grimeerspullen met o.a. pruiken, gelaatstinten, valse pukkels, tattoes, moedervlekken en littekens in alle formaten. Een goed gebruik van valse aanwijzingen is de perfecte misleidingstruc om iemand op een spoor te brengen of daar juist van af te halen.

Ergens heb ik gelezen over een theorie dat Leo Finne meegenomen zou zijn en bij de overval in Overijse is neergelegd. Dit nu zou mij niets verbazen. Deze techniek wilde een PMS team ook toe passen bij een poging tot ontvoering op 14 juni 1983 in Amsterdam op het Centraal Station. Het ging hierbij om de leider van de afgeblazen coup in Suriname, Peter van Haperen. Ze wilden hem in Amsterdam ontvoeren en samen met Peter Meyer laten verongelukken bij een in scene gezet auto-ongeluk in de buurt van Delft. Peter Meyer beschikte over een kopie van het plan "De Zwarte Tulp", het aanvalsplan waarmee Desi Bouterse in Suriname aan de macht kwam. Van Haperen wist te ontsnappen door een truc toe te passen en een van de ontvoerders neer te slaan.

Ik heb al aangegeven dat er voor de teams gezocht werd naar personen die op elkaar leken, maar niet dat dit nog versterkt werd door dezelfde lichaamskenmerken. Zie je iemand met een pukkel dan heeft de man met dezelfde taak in het andere team, ook een pukkel op dezelfde plaats. Of, in een ander geval, wordt een uiterlijk kenmerk weggecamoufleert en bij een ander aangebracht. Wie is het nu geweest? En wanneer was de man met de pukkel of moedervlek daar? O nee, dat kan niet, want toen is hij door betrouwbare getuigen gezien op een heel andere plaats. Dus hij is het niet geweest, dat geldt dan ook gelijk voor plaatsen waar hij wel is geweest. Dit is de kern van "active measures" en desinformatie. Terug naar Leo Finne, het lijkt niet logisch, twee overvallen op dezelfde dag om iemand onder het mom van een overval te doden, maar hoe lijkt het verhaal als het niet om hetzelfde team gaat maar dat de eerste overval als misleiding is uitgevoerd door het B team?

Voor een onderzoeker is er niets erger dan te maken te krijgen met valse sporen door iemand die bekend is met politieonderzoek. Ieder spoor moet uitgerechercheerd worden en ieder spoor leidt weer naar een ander spoor. Je ziet het ook op het forum, de ene hypothese volgt op de ander. Logisch en sommige hypotheses zijn goed, maar raken door de valse aanwijzingen totaal de weg kwijt, je ziet door de bomen het bos niet meer, laat staan dat je dichter bij de oplossing komt. Door de bende werden steeds sporen gelegd om aan te geven dat er verband was tussen de zaken, wanneer het dan om verschillende daders gaat, en je weet dat niet, dan heb je een onderzoekprobleem maar ook een bewijsprobleem

Wat moet je hiermee als onderzoeker. Lees het interview nog eens met Eddy Vos. Over getuigenissen, theorien, gedachtengangen, aanwijzingen, hypoteses, etc. etc., ging het op het moment van het interview reeds over meer dan twee en een half miljoen pagina's en dat zullen er alleen nog maar meer geworden zijn. Hierbij laten we dan nog buiten beschouwing, alle papieren en dossiers die verdwenen zijn. Ga je dan uit van de hypothese dat het om drie daders gaat, maar het zijn steeds verschillende daders, wat zal dan het resultaat van het onderzoek zijn? Waarschijnlijk steeds andere resultaten. Dit gaat dan ook op voor de gemaakte profiling, ook die zal op een heel ander type dader uitkomen. Commissaris Vos geeft dat eigenlijk ook aan in zijn interview, door te stellen dat de killer begon als meeloper, maar in Aalst tekeer ging als een gestoorde. Ook dit wijst op een ander persoon.

Ik wil me in mijn verhaal, zoveel mogelijk alleen bij de feiten houden, hoewel dat niet altijd kan, ik was uiteraard niet overal bij, maar heb ook veel van de anderen gehoord. Aan jullie als onderzoekers om er wat mee te doen

63

Re: Verhaal van Insider

dim wrote:

De reus die tijdens de training meerdere jassen aanhad, waarover je het had, heette die toevallig Marcel?

Nee, die heette Luc, maar er waren er meer grote personen die jassen aankregen, Marcel zegt me echter niks.

64

Re: Verhaal van Insider

Bij wodan, zelfs jotunheim telt zo veel reuzen niet! (Moeten we eens aan libert vragen, die is expert ter zake naar het schijnt.)

65

Re: Verhaal van Insider

Dit komt, Dim, omdat je de term Reus nogal letterlijk neemt. Het ging hier om mensen die een stuk langer waren dan de anderen, zeg maar de gemiddelden, langer dan een 1 meter 92 a 93,  ik kan je zeggen dat er daar genoeg van rondlopen. Zelf heb ik er verscheidene die rol zien vervullen, o.a., de door mij reeds genoemde Luc, maar ook Claude Delperdange en Serge (stereo) Papadopolus, maar er waren er meer. Ook door anderen zijn vele namen genoemd waaronder die van Patrick Haemers. Maar het gaat niet om wie de trainingen hebben mee gedaan, maar welke grote mannen als deelnemers betrokken waren bij de overvallen.

Re: Verhaal van Insider

Bijzonder interessant, Insider. Volgens jouw gevoel, Insider, ben je verbaasd bij het extreme geweld (tegen kinderen ezv) dat gebruikt was? Denk je ook dat dit geweld ook een verrassing was voor de opdrachtgevers? Misschien waren enkele leden van de ploeg echt psychopaten, zonder dat de opdrachtgevers op de hoogte waren?

Insider, Bob Beijer heeft "toegegeven" dat hij medeschuldig was voor de aanval op Vernaillen, op opdracht van de russen (GRU). Denk je dat Beijer geloofwaardig is? Alain Weykamp is iemand dat ik bijzonder interessant vind.

67

Re: Verhaal van Insider

Indien er enkele "leden van de ploeg" echte psychopathen waren, dan moet dit in het contact met de anderen zeker opgevallen zijn. Totale gevoelloosheid tov anderen en dergelijke. Ik kan mij niet voorstellen dat een brave huisvader 's avonds even naar zijn "werk" vertrekt om kinderen te vermoorden.

Re: Verhaal van Insider

Raf wrote:

Ik kan mij niet voorstellen dat een brave huisvader s'avonds even naar zijn "werk" vertrekt om kinderen te vermoorden.

Ik wel. Zeker als het een geval is van multiple personalities. Of gewoon een côté caché van een seriemoordenaar. Bijvoorbeeld » www.washingtontimes.com

69

Re: Verhaal van Insider

Ha neen zeker, denk maar aan Jean-Bruno Finochietti en de SAC-moordpartij in Auriol.

70 (edited by swansongunsung 22-11-2010 14:15)

Re: Verhaal van Insider

Insider, kan je je eigen komentaar geven aan de volgende:

Volgens GPP’er Doraene maakten de ex-rijkswachters Bouhouche, Beijer en Amory in de jaren ‘80 deel uit van een criminele organisatie. Hij verwees hierbij naar de typische kenmerken van een criminele organisatie:

- permanentie van activiteiten. De garageboxen voor de wapendepots werden gedurende minstens zes jaren ononderbroken en gelijktijdig vanaf dezelfde aanvangsfase gehuurd. Dit kostte hen ongeveer één miljoen frank. Hier lagen de aangebrande gestolen wapens van de Dyaneoverval en de inbraak bij Mendez. Doraene sloot niet uit dat wapens hiervan door de Bende van Nijvel gebruikt werden.
  Daarnaast hadden Bouhouche en CO zich gespecialiseerd in het dupliceren van nummerplaten en paspoorten, echt vakwerk, je kon de valse van de echte niet onderscheiden. Bij de moord op Mendez en de Benderaids werden deze duplicatietechnieken - een totaal nieuw procédé in vergelijking met de gewone vervalsingen - ook gebruikt. Voor een eventuele ontsnapping van Bouhouche was er reeds in 1981... speciaal een echte identiteitskaart gestolen in het gemeentehuis van Chaumont-Gistoux. Pas in 1988 zullen de speurders dit ontdekken. Bij Amory werd zelfs een gedupliceerd document ‘ordre de mission’ van de Staatsveiligheid teruggevonden.

- een hiërarchisch uitgebouwde structuur. Volgens Beijer bezette Bouhouche een belangrijke functie binnen de organisatie. Maar volgens Amory waren er drie niveaus: de opdrachtgevers, de intermediaire tussenschakel en de uitvoerders. Bouhouche zelf hield zich volgens Amory op het niveau van intermediaire tussenschakel vooral bezig met de logistieke ondersteuning. Bouhouche verklaarde dat dit niet echt een belangrijke functie was. Hij rekruteerde de leden en verzamelde inlichtingen.
  In één van de rapporten beweerde Bouhouche verantwoordelijk te zijn voor de rekrutering van Mendez. ‘Later zou hij zelfs Mendez aanwijzen als de huurder van een opslagplaats in de Buanderiestraat voor een afpersingsproject van GB-Inno-BM. Amory had verklaringen afgelegd over plannen om de GB-Inno-BM keten af te persen. Maar uiteindelijk werd dit naar zijn zeggen terzijde geschoven.

- voldoende financiële middelen. Ze konden reeds 93 miljoen frank putten uit hun vorige delicten, waarvan er 35 miljoen frank beschikbaar waren voor Bouhouche-Beijer. De affaire Zwarts, de bewakingsagent die met te bewaken geld verdween en waarschijnlijk werd vermoord, leverde minstens 30 miljoen maar vermoedelijk 90 miljoen frank op. De wapencollectie van Mendez was op haar beurt 2,3 miljoen frank waard. Daarnaast had Bouhouche de griffie van de Brusselse correctionele rechtbank voor 3 miljoen frank opgelicht. Bouhouche had zich in uniform, hij was nog steeds BOB’er bij de rijkswacht , met een vals kantschrift (opdracht) van onderzoeksrechter Lambeau aangeboden bij de griffie en had gemeld dat hij 3 miljoen frank, die in een drugszaak aangeslagen was, moest komen halen.

Bron: De Namen Uit De Doofpot, Stef Janssens 1998