81

Re: Verhaal van Insider

Gezien jouw verwonderde reactie precies toch wel nodig.

82

Re: Verhaal van Insider

swansongunsung wrote:

Bijzonder interessant, Insider. Volgens jouw gevoel, Insider, ben je verbaasd bij het extreme geweld (tegen kinderen ezv) dat gebruikt was? Denk je ook dat dit geweld ook een verrassing was voor de opdrachtgevers? Misschien waren enkele leden van de ploeg echt psychopaten, zonder dat de opdrachtgevers op de hoogte waren?

Insider, Bob Beijer heeft "toegegeven" dat hij medeschuldig was voor de aanval op Vernaillen, op opdracht van de russen (GRU). Denk je dat Beijer geloofwaardig is? Alain Weykamp is iemand dat ik bijzonder interessant vind.

Wanneer je naar mijn mijn gevoel vraagt over een dergelijk geweld tegen kinderen, kan ik alleen maar zeggen dat dit voor mij op geen enkele manier te rechtvaardigen is. Ik kan me voorstellen dat er met een PMS-team slachtoffers zullen vallen, daar is dat team ook voor bedoeld. Op de manier waar en hoe ze toesloegen zullen er altijd onschuldige slachtoffers vallen, maar gericht op zoek gaan naar kinderen en die ook neerschieten druist tegen ieder gevoel en training in. Dat zal zeker ook de mening geweest zijn van de opdrachtgevers die volgens mij net zo verrast geweest zullen zijn door de steeds verdere escalatie van het geweld. Dit zal er zeker ook mee te maken hebben dat Aalst het laatste optreden van de Bende was, maar ook de arrestatie van de leden van de CCC die volgens mij in dezelfde strategie van destabilisatie van het land moet worden gezien met als doel een noodzakelijke ingreep.

Wat Beijer betreft, ik heb in de boekhandel een gedeelte van zijn boek gelezen en snel weer neergelegd. Ik moest gelijk denken aan een gezegde van Bouhouche, "Als Bob fluit, dan liegt hij nog". Van wat ik mee gekregen heb, was Bouhouche de man die Bob met veel dingen mee liet doen, maar met veel dingen ook weer niet. Er is geen kans op dat Bob werkte in opdracht van de GRU, we praten over groepen in de rechtse scene, van WACL, VMO, Voorpost, FdlJ tot de CIA aan toe. Bob voerde alleen opdrachten van Dany uit en nam geen leiding of andere initatieven. Ook later is daar niets van gebleken. Het was anders geweest wanneer hij deel had genomen aan de CCC.

Weykamp is zeker interessant, zeker bij de trainingen, maar ook nu weer marginaal.

83

Re: Verhaal van Insider

Ik denk dat Beijer zijn boek "De laatste leugen" geschreven heeft als reactie op het boek van Guy Bouten over 'De Bende' en om het CIA/Gladio/extreem-rechtse spoor weer proberen droog te leggen (in opdracht van wie?) zoals "Tous manipulé?" ook geschreven is om de x-getuigenissen en het onderzoek van De Baets in discrediet te brengen, pure desinformatie (in opdracht van hogerhand? Mensen uit het oude CEPIC-milieu die door de X-en beschuldigd zijn?). Laten we hopen dat zij die aan de Bende van Nijvel gelinkt worden en nog leven (Beijer, Bultot, De Staerke, ...) na 2015 eindelijk durven praten.

Interessante bespreking van Georges Timmerman op de site van Apache » "Ik was geheim agent voor de Sovjets"

84 (edited by Insider 23-11-2010 12:15)

Re: Verhaal van Insider

swansongunsung wrote:

Insider, kan je je eigen komentaar geven aan de volgende? (bron: De Namen Uit De Doofpot - Stef Janssens 1998)

Volgens GPP’er Doraene maakten de ex-rijkswachters Bouhouche, Beijer en Amory in de jaren ‘80 deel uit van een criminele organisatie. Hij verwees hierbij naar de typische kenmerken van een criminele organisatie:

- permanentie van activiteiten. De garageboxen voor de wapendepots werden gedurende minstens zes jaren ononderbroken en gelijktijdig vanaf dezelfde aanvangsfase gehuurd. Dit kostte hen ongeveer één miljoen frank. Hier lagen de aangebrande gestolen wapens van de Dyaneoverval en de inbraak bij Mendez. Doraene sloot niet uit dat wapens hiervan door de Bende van Nijvel gebruikt werden.

Daarnaast hadden Bouhouche en CO zich gespecialiseerd in het dupliceren van nummerplaten en paspoorten, echt vakwerk, je kon de valse van de echte niet onderscheiden. Bij de moord op Mendez en de Benderaids werden deze duplicatietechnieken - een totaal nieuw procédé in vergelijking met de gewone vervalsingen - ook gebruikt. Voor een eventuele ontsnapping van Bouhouche was er reeds in 1981... speciaal een echte identiteitskaart gestolen in het gemeentehuis van Chaumont-Gistoux. Pas in 1988 zullen de speurders dit ontdekken. Bij Amory werd zelfs een gedupliceerd document ‘ordre de mission’ van de Staatsveiligheid teruggevonden.

- een hiërarchisch uitgebouwde structuur. Volgens Beijer bezette Bouhouche een belangrijke functie binnen de organisatie. Maar volgens Amory waren er drie niveaus: de opdrachtgevers, de intermediaire tussenschakel en de uitvoerders. Bouhouche zelf hield zich volgens Amory op het niveau van intermediaire tussenschakel vooral bezig met de logistieke ondersteuning. Bouhouche verklaarde dat dit niet echt een belangrijke functie was. Hij rekruteerde de leden en verzamelde inlichtingen.

In één van de rapporten beweerde Bouhouche verantwoordelijk te zijn voor de rekrutering van Mendez. ‘Later zou hij zelfs Mendez aanwijzen als de huurder van een opslagplaats in de Buanderiestraat voor een afpersingsproject van GB-Inno-BM. Amory had verklaringen afgelegd over plannen om de GB-Inno-BM keten af te persen. Maar uiteindelijk werd dit naar zijn zeggen terzijde geschoven.

- voldoende financiële middelen. Ze konden reeds 93 miljoen frank putten uit hun vorige delicten, waarvan er 35 miljoen frank beschikbaar waren voor Bouhouche-Beijer. De affaire Zwarts, de bewakingsagent die met te bewaken geld verdween en waarschijnlijk werd vermoord, leverde minstens 30 miljoen maar vermoedelijk 90 miljoen frank op. De wapencollectie van Mendez was op haar beurt 2,3 miljoen frank waard. Daarnaast had Bouhouche de griffie van de Brusselse correctionele rechtbank voor 3 miljoen frank opgelicht. Bouhouche had zich in uniform, hij was nog steeds BOB’er bij de rijkswacht , met een vals kantschrift (opdracht) van onderzoeksrechter Lambeau aangeboden bij de griffie en had gemeld dat hij 3 miljoen frank, die in een drugszaak aangeslagen was, moest komen halen.


In deze tijd zou dit inderdaad een criminele organisatie genoemd worden, maar dat geldt voor al de "stay behind" groepen. Maar zo werd dat door hen niet gezien, het ging om militaire en/of politieke doeleinden.

Bouhouche verzorgde tijdens de training voor de coup in Suriname de logistiek in België. De gestolen wapens bij de groep Dyana waren ook bedoeld voor die coup. Hoe verder we komen op het forum, hoe meer ook weer blijkt dat de Bende van Nijvel eigenlijk het vervolg is op die planning en dat veel van gebeurtenissen in 1981 en 1982 en 1983 hiervoor bedoeld waren. Ik noemde zojuist de wapens, maar ook de identiteitsbewijzen spelen daarbij een rol. Op 3 juli 2009 heeft de leider van de geplande coup in Suriname, Peter van Haperen, bij de rechter-commissaris in Paramaribo, uitgebreid verslag gedaan van de Belgische connectie in deze coup en het aandeel hierin van Armfelt en Bouhouche. Hij heeft daar ook gezegd nog steeds te beschikken over deze plannen en te beschikken over een identiteitsbewijs gestolen in Chaumont-Gistoux, met daarop zijn foto en zijn alias. Hij heeft aangeboden de plannen en het identiteitsbewijs te overhandigen aan de militaire rechtbank op voorwaarde dat die de veiligheid van zijn gezin zou garanderen. Waarschijnlijk moet Van Haperen in december of januari in het proces Bouterse getuigen. Mijn vermoeden is dat er dan nog veel meer naar voren zal komen over de Belgische periode. Daarom lijkt het mij het beste eerst mijn herinneringen aan die coup op het forum te zetten, zodat jullie mee kunnen denken over wat de verdere relatie met de Bende kan zijn. Na vandaag verblijf ik enige dagen in het buitenland, zondag ben ik terug en start dan met enige vertraging met het coupverhaal.

Met Armory ben ik het eens over de hierarchische structuur op drie niveaus, maar niet Bouhouche was de intermediair, dat was Armfelt. Bouhouche kende maar een paar namen van de opdrachtgevers en kreeg de opdrachten via Armfelt. Je kan eigenlijk spreken van een extra tussenschakel omdat Bouhouche weer duidelijk boven de uitvoerders stond. Hij voerde de Belgische logistiek, zorgde voor wapens en materiaal, verzorgde trainingen en zorgde er voor dat de Belgische deelnemers bij de oefeningen met de Special Forces aanwezig waren. Ook had hij de leiding over het liquidatieteam dat mee zou gaan naar Suriname. Volgens mij zou hij ook zelf lid van dat team zijn.

Voldoende financiele middelen waren er zeker. Dat was ook nodig omdat de 'covert acties' zichzelf moesten bedruipen. Armfelt had bepaalde opdrachten gekregen van CIA baas, William Casey, maar die kon daarvoor geen geld vragen bij de senaat. Behalve het geld van de overval in Zaventem, was oplichting de manier om snel aan veel geld voor de uitvoering van een actie of operatie te komen. Meerdere van de uitvoerders hielden zich daar mee bezig. Armfelt, verkreeg 2 miljoen gulden door de Slavenburg bank in Terneuzen op te lichten, waarschijnlijk met behulp van een met hem bevriende bankdirecteur die ook lid was van de WACL. Ook kon hij over geld geld beschikken door het in omloop brengenvanvalse dollars en whiskeyzwendel.

85

Re: Verhaal van Insider

Biggus Dickus wrote:
Insider wrote:

gebruiken dezelfde wapens, twee riotguns kaliber 12.

In hoeverre staat het vast dat het dezelfde daders betrof ?

Misschien zijn de overvallen aan elkaar gelinkt door de gebruikte wapens, ik weet het niet. In dat geval kunnen ze natuurlijk  altijd nog door verschillende daders gepleegd zijn, maar moet er nog altijd een transfer van de wapens plaatsgevonden hebben.

Ik denk dat het belangrijker is om te weten of de kogels met dezelfde wapens zijn afgeschoten. Dat is niet noodzakelijk, riotguns kaliber 12 hadden ze in ieder geval voldoende. In het onderzoek is vaker gezegd dat de kogels met een bepaald wapen waren afgeschoten, wat later niet zo bleek te zijn. Overdracht van de wapens lijkt mij niet logisch, alhoewel het een perfect dwaalspoor zou kunnen zijn.

86

Re: Verhaal van Insider

Hestur wrote:

Volgens de fameuze tabel zou het om hetzelfde wapen gaan te Eigenbrakel en Overijse (cal. 12).

Verder ook nog volgende tekst: "Die vrijdag kwam Leon Finné terug uit het Groothertogdom Luxemburg. Leon, die altijd gewapend was, was het die avond van de 27ste september 1985 niet. Die avond begaf Finné zich naar de boekhandel van de Delhaize in Overijse om er een krant te kopen."
Dat hij niet gewapend is, is een interessant gegeven. De tekst geeft echter duidelijk aan dat hij zelf kwam. Waarop dat gestoeld is?   Relevante vraag is verder ook of bv. de auto van Finné zich op de parking bevond (dan kwam hij zelf?) en of iemand gezien heeft wat er op de parking gebeurd is.

Het verhaal van Insider lijkt me waardevol. Specifiek voor dit element zijn er naar mijn aanvoelen echter tegenargumenten.

Goed gezien Hestur, dat van de auto. Maar ook in dit geval, Bouhouche was een vakman, weet waar onderzoekers naar kijken en zou zeker niet vergeten de auto daar te plaatsen of te laten plaatsen. Wat ik vanuit persoonlijke ervaring met Leo Finne weet is, dat hij zich zonder wapen naakt voelde. Voor mij strookt het niet dat hij alleen een krant zou gaan kopen bij Delhaize en geen wapen mee zou nemen. Indien dat zo zou zijn moeten ze hem daar naar toe gelokt hebben, die overval was voor hem bedoeld, maar waarom geen wapen? Ik zie alleen als mogelijkheid, dat zij hem onderweg onderschept hebben.

87

Re: Verhaal van Insider

dim wrote:

Misschien dat Insider eindelijk kan ophelderen wie de reus (3de van laatste) op deze foto is? Slechte kwaliteit, helaas.

De foto is inderdaad niet erg duidelijk. Ik heb wel een idee, maar wil eerst overleggen met iemand van onze groep waar ik nog steeds contact mee heb, ik kom hierop terug.

88

Re: Verhaal van Insider

Kan best zijn dat de auto door iemand anders gestolen is en ergens neergezet waar Bouhouche hem op kon halen. De plaats waar de auto stond, had hij te horen gekregen van Barbier.

89

Re: Verhaal van Insider

swansongunsung wrote:
Insider wrote:

Bouhouche was niet alleen degene die de auto van Al Ajjaz had teruggevonden in de ondergrondse parking, maar was ook degene die de auto heeft gestolen, gebruikt en in de parking geplaatst. Hij had informatie van Barbier gekregen waar hij de auto aan kon treffen.

Weet je precies hoe de auto gestolen was? Beijer praat over fraude tussen Ajjaz en garagiste Dehaut, en dat de auto echt gestolen was in de Louisalaan in Brussel nadat Dehaut had de auto aan iemand uit Zaire  (als ik heb dit verhaal goed vergrepen) geleend. Beijer zegt dat het is niet Bouhouche was die heeft de auto gestolen.

Kan best zijn dat de auto door iemand anders gestolen is en ergens neergezet waar Bouhouche hem op kon halen. De plaats waar de auto stond, had hij te horen gekregen van Barbier.

Re: Verhaal van Insider

Titu (en Luxemburger)  heeft mij gevraagd om je te vragen als je informatie had over aanvallen in Luxemburg:  Titu toont veel interesse voor de WACL en heeft vele documenten op de franstalige site  http://anneesdeplomb.topdiscussion.com geplaatsd.

Tot zondag dan. En  bedankt! Dit surinaamse verhaal is niet goed bekend in België maar ik weet dat het uiterst gevoelig is.