151

Re: Christian Smets

Ik denk dat het wel een plausibele piste is. Bouhouche, Amory en Beijer hadden plannen om warenhuizen af te persen. Baugniet is er voor veroordeeld. De Nederlandse premiejager die Aalst aankondigde had het ook over racketeering.

Re: Christian Smets

De Vlaamse pers heeft het tegenwoordig te druk met de Zillion-film, schlagerzangers en de broze duivels die in een andere schurkenstaat alweer de wereldcup gaan pakken.

Zelfs in een serieuze krant als De Standaard halen schlagerzangers tegenwoordig de krantenkoppen.

Denk dat ze de Vlaamse breinen op zijn Poetins aan het bewerken zijn smile

Re: Christian Smets

Het is een valabele piste. Waarom ze uiteindelijk Delhaize uitkozen ipv GB, Colruyt, Nopri,... kunnen we wel raden. Dat VDB vertikte om te onderhalen ivm bordelen in Noordkwartier. OK, dan doen we geen drugs meer tussen de ingevrozen koppen. Ok, dan pakt mijn ARI team u wel op een andere manier terug.

Detectivebureau ARI zorgt voor de omkadering, o.a. afgeperste gangsters.

154

Re: Christian Smets

Met uitzondering van Thierry Debels dan die het overlijdensbericht onmiddellijk over nam van het forum. Ik denk dat hij de eerste was trouwens. Ere wie ere toekomt
https://www.google.com/url?sa=t&sou … WKNX_prc3B

155

Re: Christian Smets

Waarom ze de Delhaize uitkozen ? Omdat ze op de hoogte waren van de gigantische som zwart geld bij de generale.bijvootbeeld

Re: Christian Smets

Conclusie: wat Christian Smets, mede in zijn rol van (ex-)commissaris van de Staatsveiligheid, ten overstaan van de nabestaanden, slachtoffers en anderen heeft verklaard is dat hij en/of de Delhaize en/of een of meer van haar (niet-)bestuurders (ook in hun hoedanigheid van Belgische staatsburgers) voor, op en na 09-11-1985, hebben nagelaten hulp te bieden aan de op 09-11-1985 gevallen (dodelijke) slachtoffers van de overval op de Delhaize-supermarkt in Aalst, wat primair oplevert het medeplichtig zijn aan of (mede)plegen van doodslag, althans voor zover zulks niet het geval mocht zijn het (mede)plegen van dood door schuld.

Deze tenlastelegging zou ook kunnen zijn opgesteld door de (ex-)commissaris van de Staatsveiligheid, Christian Smets, zijnde buiten staat dit te doen.

Ik neem niets van deze woorden terug en hoop dat hier een verder - diepgaand - onderzoek op zal volgen.

Doet mij trouwens denken aan het melding van Christian Smets aan familieleden in Aalst, om op 09-11-1985, niet naar de Delhaize in Aalst te gaan. Deze stelling heeft Smets nooit besteden en ik kan mij voorstellen dat daarover nadere al dan niet politiële documentatie bestaat. Zou een en ander moeten opzoeken, maar dat is iets voor later.

157

Re: Christian Smets

Ook deze link over Claude Dubois is hier veelzeggend:
https://www.tijd.be/algemeen/algemeen/b … 00634.html

Re: Christian Smets

Vergeten te vermelden: medeplichtigheid aan dood door schuld, maar de strekking van het verhaal zal wel duidelijk zijn.

Re: Christian Smets

Django68 wrote:

Ook deze link over Claude Dubois is hier veelzeggend:
https://www.tijd.be/algemeen/algemeen/b … 00634.html

Het is zoeken naar (mede)daders en medeplichtigen, althans verdachten, bij of in de contreien van Delhaize, aldus Christian Smets.

Re: Christian Smets

https://pnws.be/?s=Delhaize (spel is op de wagen en wat mij betreft is het nu wachten op aandacht hiervoor op radio en televisie)