Topic: Bende van Venlo

Mocht je een keer niks te doen hebben, lees dan eens over de Bende van Venlo. Interessant is om te lezen hoe het geweld zich langzaam ontwikkelde. En interessant is dat ondanks de veroordelingen, er veel zaken onduidelijk zijn gebleven:

Met de Bende van Venlo wordt een geruchtmakende groep plegers van geweldsmisdrijven aangeduid. In 1997 werden in Nederlands Limburg achttien mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de tien jaar en levenslang. Het betrof personen in de leeftijd van 14 tot 56 jaar.

De verdachten hadden zich volgens de rechtbank in Roermond schuldig gemaakt aan meer dan 250 geweldsdelicten, waaronder talloze moorden met geld als enige motief. De groep van veelal jonge bendeleden, heeft tussen Carnaval 1993 en 1994 een spoor van dood en verderf door de Noord-Limburgse grensstreek getrokken.

Wat de achtergrond van de daders was en hoe omvangrijk hun misdaden waren, kwam tijdens de verhoren druppelsgewijs aan het licht. Er konden zeven moorden, gepleegd in koelen bloede, bewezen worden. Het exacte aantal moorden is echter nooit vast komen te staan.

Voor uitgebreide info zie » www.blikopdewereld.nl

Re: Bende van Venlo

Zeer interessant.