Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Dag Boemerang, allereerst een vierde kogel was dus versplintert, ofwel gebruiken die daders verschillende kogels in hun lader ofwel zijn er meerdere daders. Die versplinterde kogel was waarschijnlijk een holow-point. Ooit een reportage gezien van een koppel dat naar de cinema gaat. Terwijl ze aan het terugkomen zijn zitten er inbrekers in huis.

Koppel komt thuis en huis ligt overhoop. Man gaat naar boven waar 1 van de inbrekers zich in de badkamer verstopt. Vrouw hoort meerdere schoten en vlucht het huis uit. Politie komt ter plaatse en vind de bewoner (man) op de grond met meerdere kogels in het hoofd. Naast de man staat in een plas bloed de naam van 1 van zijn beste vrienden die tevens de dader was. Waargebeurd verhaal vertelt door het slachtoffer met de kogels (dacht 5) in het hoofd.

Een .22 is dodelijk, maar dan moet hij wel de schedel doorboren. Een echte specialist weet dit en zal dus ook goede munitie gebruiken. Als je dan toch niet gepakt wil worden, waarom gebruik je dan geen meerdere hollow-points? Hoe zit het met de hulzen, werden die teruggevonden?

12 (edited by Boemerang 11-03-2011 19:22)

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Geronimo, als ik de onderste zinnen uit die bende-commissie citaten goed lees begrijp ik dat alle kogels versplinterd waren en men aan het gewicht van de splinters oordeelde dat er een 4e kogel moest zijn. Waarschijnlijk waren dus alle kogels hetzelfde. Over de (al dan niet teruggevonden) hulzen vind ik nergens info. Idem met specifiek bij het feit Angelou gebruikte munitie.

De FN.22LR semi-auto zou de volgende munitie hebben afgeschoten, wat bij welk feit werd afgevuurd is niet vermeld:

  • .22LR Winchester Subsonic Hollowpoint Husch power.

  • .22LR RWS standard.

  • .22LR WS Zimmer

  • Remington .22LR standard.

Ook de volgende zin kom ik tegen maar begrijp ik niet helemaal: "Un(e) .22LR avec GR 1,29 à 1,35 et une percussion rectangulaire d'environ 1,35 X 0,75 (Anderlues)"

Niet alleen weet ik niet wat ze met GR 1.29 bedoelen maar vooral begrijp ik niet waarom deze 22LR wordt genoemd ivm Anderlues (gebruikt is immers de Colt.45 en een FN7.65 uit Nijvel, gestolen is de Arminius.38 van dhr Szymusic). De lijst waar ik dit vandaan heb wordt niet door iedereen vertrouwd.

De middelste foto van die Mercedes laat mooi zien waar de dader ook zou kunnen hebben gestaan namelijk op de plek van de fotograaf (maar dan iets dichterbij de auto). Van hieruit zou een linkshandige zonder zijn hand raar te hoeven draaien, makkelijk iemand in zijn linker-achterhoofd kunnen schieten. Ervan uitgaande dat Angelou zijn hoofd naar rechts en naar onderen bewoog zouden de kogelbanen van links-midden tot de linkerzijde van de schedel hebben gelopen. Stel jezelf maar eens linkshandig en zittend achter de chauffeur voor met een redelijk groot wapen als de FN.22LR, je zou je hand om de hoofdsteun heen moeten draaien om hem te raken en dus niet met een rechte hand kunnen schieten.

13 (edited by noorderling 12-03-2011 01:14)

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Boemerang wrote:

De mogelijkheid dat deze kennissen en ex-collega's binnen 2½ week beide stomtoevallig het slachtoffer waren van dezelfde moordenaar is statistisch gezien, ehh?

Hoe groot is de kans dat de minstens 3 inbraken in de maand december door verschillende groepen gebeurden? Elke keer via de achterdeur. Elke keer uit op de koelkast en drank. Ik ga er vanuit dat het dezelfde personen waren. Er zijn in mijn mening dan nog 2 scenario's mogelijk:

  1. Of de inbrekers werden betrapt, en gingen als beesten tekeer.

  2. Of de indringers waren al eerder gekomen voor Vanden Eynde. Mogelijk ivm een schuld. In dit scenario werd Vanden Eynde onder druk gezet door onaangekondigde bezoekjes.

Dit laatste vind ik niet waarschijnlijk. Omdat Vanden Eynde dan ruim de tijd had om naar de politie te gaan, of iets anders aan bescherming te ondernemen. Vanden Eynde is vermoord met een bendewapen. Als je kijkt wat de bende later doet met directe getuigen, dan is het nog niet eens zo gek idee dan Vanden Eynde het ook niet overleeft.

De bende heeft duidelijk een logica in 1982 en 1983. Bij overvallen hebben ze een planning en moorden ze alleen sporadisch. Bij inbraken echter is duidelijk een tendens zichtbaar. Wie de bende betrapt tijdens het inbreken, wordt onmiddellijk beschoten en liefst nog van dichtbij afgemaakt als ze de kans krijgen. Geen enkele keer vermoorden ze een grote crimineel of hoge piet. Nee elke keer de gewone Belg. Een agent, een opa, een taxichauffeur, een conciërge, een echtpaar, een bedrijfsleider enz. Bij geen van deze slachtoffers is een directe band met het criminele circuit te maken.

Hoe groot, Boemerang, is de kans dat de Bendeslachtoffers in 1982 en 1983 toch allemaal afrekeningen zijn, ehhh?

14 (edited by K& 12-03-2011 11:32)

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Bij de eerste inbraken sliep Van den Eynde daar niet. Een idee die ik nog nergens heb gezien: Angelou werkte misschien als indic voor de Fransen om bindingen SAC-Forces Nouvelles op te volgen. Hij woonde toch tegenover het secretariaat FN en zijn lijk en taxi werd op de parkeerplaats voor het Franse consulaat in Bergen achtergelaten.

Zijn lichaam werd al gesignaleerd als op de grond (getuigenis een jaar later door een dame), dus waarschijnlijk dood, bij de oprit van de autosnelweg in Anderlecht. Ze hadden het lijk daar ook kunnen achterlaten en alleen met de taxi verder rijden. Maar neen, het lijk moest in de koffer en een auto achterlaten op de parking van een consulaat is problemen zoeken. Alles ziet er uit als een duidelijke aanwijzing: ziehier uwen indic, rest volgt.

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Boemerang wrote:

Un(e) .22LR avec GR 1,29 à 1,35.

Ga ervan uit dat dit het kogelgewicht is (enkel kogel).

Boemerang wrote:

Une percussion rectangulaire d`environ 1,35 X 0,75.

Rechthoekige slagpin, maar vind er niets van terug bij het model van het wapen. Op deze foto zie je het verschil tussen een ronde en een rechthoekige slagpin. De .22 is een randvuurpatroon (zonder slaghoedje) waardoor de slagpin over de gehele hulsbodem mag inslaan.

16

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Ja K&, dat is niet slecht gezien. Ik kan trouwens de info over de getuigenis van die dame in anderlecht niet meer vinden. Kun je me de bron aanwijzen?

17

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Ik weet alleen nog dat zij als gevolg van een tv uitzending (?) zij zich gemeld heeft, (zowat een jaar later, zij reeds huiswaarts 's nachts en zij zag een stel kerels shotten in een lichaam die naast een taxi op de grond lag (op een aarden zijweg niet zo ver van de oprit in anderlecht). Ik denk zelfs dat de moddersporen op de kleren van het slachtoffer dit hebben bevestigd. Zij dacht waarschijnlijk dat dit een stel dronken kerels waren en had er geen verdere aandacht aan besteed.

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Boemerang, je zegt dat VDE en Angelou kennissen waren. Kan je hier meer informatie over geven? Hoe vaak zagen zij elkaar nog? Van VDE is bekend dat hij een verslaafd gokker was. Iemand dus altijd geld tekort kwam. Ik weet niet of hij op zijn oude dag nog steeds casino's bezocht of dat hij nu alleen nog kaartte om weinig geld. Hij had dus kennelijk nog wel hier en daar schulden uit staan. Aangezien er verschillende mensen na zijn dood langskwamen om een en ander op te eisen.

Was VDE door zijn schulden kwetsbaar geworden en verrichtte hij klusjes voor zijn extreem rechtse vrienden?Had hij door zijn verslaving geld achterover gedrukt? Zulke gevallen zijn er genoeg bekend en de gene wie bedrogen is zal martelen niet uit de weg gaan. Opvallend is wat mij betreft dat er nooit een directe link is aangetoond tussen VDE en het criminele circuit. Geen link met drugs of afpersing of dat hij zou werken voor een gangster. Als dit wel zo was, wordt een afrekening al veel waarschijnlijker.

K&, in de maand december 1982 werd er verschillende keren ingebroken. VDE sliep toen ook boven. Volgens zijn zoon gebruikte hij toen slaaptabletten. De zoon had geadviseerd om die niet te nemen. De zoon schaamde zich ook dat er was ingebroken terwijl zijn vader er was. Deze inbraken kwamen volgens mij pas na de moord aan het licht. Er waren van de eerdere decmber-inbraken geen aangiften gedaan. Aangifte doen is een taak voor de eigenaar, Jef Jurion, die daar kennelijk vanaf zag.

Inbrekers die naar een restaurant gaan, doen dat niet voor grote winsten. Het lijkt eerder voor de kick. Eten en drinken. Het martelen lijkt mij geimproviseerd gebeurd. Peuken uitduwen op zijn lichaam klinkt niet professioneel. Eerder ziekelijk. Telefoondraad is ook al niet erg professioneel. Alles wijst erop dat het snel en ongepland is gedaan met de middelen die op dat moment voorhanden waren.

19

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

De eerste inbraak was een jaar eerder: kassa gestolen en wat wijn dacht ik. Tweede: correct, hij sliep vast. Derde maal bingo en 's anderendaags vond men per toeval de kassa aan drie fonteintjes ergens, nooit gevonden waar. Er is bij de Club Brugge een oudere man (75+) verantwoordelijk voor de externe supportersclubs. Zal eens horen of die weet heeft van een vroeger café aan 't zuid in brussel waar Club-supporters kwamen bij verplaatsing of zo.

Er waren daar nogal wat grieken en griekse cafés/restos waar taximen kwamen eten. Aan de andere kant van station woonden ook de griekse vrienden van de Staerke.

De uitgerukte taximeter duidde de rit aan tot de vermoedelijke moordplaats. Ook krijtgrond op de broek van Angelou (dixit de bende pag 27). Tiens, ook de lichtreklame moest eraf, werd die ook in de koffer teruggevonden? En tiens, tiens de audi van Culot gestolen waterloo vag werd daar dichtbij ook teruggevonden (pag 30). Ook niet zover van een fotocopiewinkel waar Cocu een tas of farde achterliet? Zou deze vindplaats soms rue de stalle kunnen zijn?

20

Re: Verband Vanden Eynde en Angelou

Grieken, dan denk ik aan de Nederlandse premiejager bij Aalst, die beweerde dat er Grieken in de Bende zaten. En aan de Grieken Papadopoulos en Karafilis. Bendeleden van Johny De Staerke, nabij wiens straat de moordenaars de taxi instapten. Waren zij bekenden van Angelou? Er moet toch een zekere mate van bekendheid onder de Grieken in Brussel geweest zijn?