601

In Aalst is sprake geweest van een blonde vrouw, op de plaats delict Mendez zijn er voetstappen van vrouwenschoenen geevonden in de sneeuw.

602

Even tussen door. Heb volgende vernomen ivm Overijse:

"Sommigen staan sindsdien nog steeds op het randje. Dit thema is hier nog steeds bron van angst, ergernis en kapotte levens."

Is er in Overijse dan geen "herdenking" zoals in Aalst? Als de overheid zich niet meer bezig wil houden met de slachtoffers, kunnen de burgers van Overijse dan zo iets niet organiseren? Dat zou natuurlijk maar een heel klein druppeltje op een hete plaat zijn, maar toch. Samen herdenken, samen rouwen en desnoods samen iets drinken daarna. Ik heb inderdaad de indruk dat het thema in Overijse veel minder bespreekbaar is.

603

Het gebrek aan initiatief zal wel aan de taalgebondenheid liggen. In 1985 was het Delhaize-personeel tweetalig NL-F. Het overgrote deel van het cliënteel daartegen was residentieel en Franstalig met vele expats.

604

Jezus, alsof leed een taal heeft. Maar je hebt gelijk Leo (zoals bijna altijd) veel expats, veel Franstaligen. Blij dat je terug bent.

605

Taal heeft er niks mee te maken. 99% van alle personeelsleden komen vanuit Overijse, Hoeilaart, ... die zijn niet tweetalig. Bijna alle slachtoffers waren lokale Vlaamse mensen, zelfs uit de politiek. Gans de streek was klant bij Delhaize ...er was simpelweg niks anders in '85. Aangevuld met de EEG ambtenaren uit Jezus-Eik.

Neen, dat er hier geen herdenking is, is omdat er aan Overijse, Eigenbrakel enzovoort veel minder aandacht gegeven is dan aan Aalst door onderzoekers, pers, forums ... en omdat de mensen nog lang met schrik zaten/zitten want er was/is simpelweg geen onderzoek en misschien waren er ook lokale betrokkenen die alles liever vergaten.

606

Is men het ondertussen al eens over de tijdsduur van die overval? Indien die effectief begon op 27 na en op ongeveer 45 komt Macau de parking opgereden om dan nog 27 of 28 schoten in zijn wagen te krijgen, dan heeft die overval toch geen 10 minuten geduurd maar veel langer.

Heeft iemand zich al eens bezig gehouden met het aantal schoten die minimum afgevuurd zijn op te tellen? Lijkt mij op het eerste zicht een enorm aantal.

607

Een vriendelijke forumgebruiker ( met wie ik af en toe eens flink in de clinch ging) heeft mij deze link gestuurd:
https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 705#p53705
Met daaronder de terechte opmerking van Reneke:
"Deze 3 daders zijn enkel gezien op 27/9/85. Idioot om ze dan 'le tueur', 'le géant' en 'le vieux' te noemen.
Ik weet niets van wapens, dus bij mij is de verwarring groot.  Hier op het forum zijn wel degelijk wapenkenners . Om de zaak op te lossen  zou er eigenlijk een multidisciplinair team nodig zijn denk ik dan. Hetgeen de zaak zeker geen goed doet is dat er anno 2017 ééntalig frans sprekende speurders naar Vlaanderen gestuurd werden om een getuigenis op te nemen. Hetgeen alleen nog voor meer verwarring zorgt waarschijnlijk.

608

goed idee coconut. da ganse film van overijse afrollen vanaf het begin aub
... een (groene) golf met inzittenden gezien aan afrit jezus-eik
waar exact is de "overvalauto - golf of r5t" gestopt op de parking (dit is voor mij niet duidelijk maar belangrijk voor het vervolg = welke slachtoffers eerst) de ene keer is het de jongen, de andere keer is het finné, dan vluchtte finné weg en in de rig geschoten,...
maar als de golf achter het restaurant stond....klopt dat allemaal niet
er is niet 1 sluitende beschrijving 
waar exact waren de plakkers bezig, naar waar vluchten ze (carwash?) en waar hebben ze gebeld (cafe halve steen) ?
hoeveel schoten binnen voor 2 slachtoffers
waar exact stond de (groene) golf, 2x,  met het koppel op de uitkijk
zijn ze naar de loods gevlucht, of de villa of naar de US luchtmachtbasis geescorteerd
gans de film van deze overval heeft op het formum zekers minstens 3 versies

609

Als je daders, motieven en opdrachtgevers zoekt, dan speelt het verloop van die film weinig rol.
Liever zou ik willen weten wat onze vriend Bossi niet durft te vertellen.

610

Het is soms nuttig Reneke dingen die je te weten bent gekomen te toetsen oa aan het verloop van de film.