341

Bende van Nijvel-slachtoffer Linda Van Huffelen over het onderzoek:

(...) Linda gelooft dat de Reus nog leeft. “Maar ik geloof niet meer in een ontmaskering, als ze zelfs de slachtoffers na veertig jaar nog niet deftig kunnen vergoeden. Van mij mogen ze dat onderzoek afsluiten op voorwaarde dat alle slachtoffers uit de geldzorgen zijn.”

Lees hier het hele interview » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

342

Bij mijn weten heeft een fonds al tweemaal een uitkering gedaan aan de slachtoffers Maar ... volgens de ene was dat net genoeg om de advocaatkosten tot dan te betalen en in het geval van Linda was het misschien genoeg om de hospitalisatiekosten te betalen. Ik kan een ander zijn rekening niet maken maar weet uit ondervinding dat hospitalisatiekosten zeer zeer hoog kunnen oplopen. Vooral 20 jaar op een wachtlijst staan voor een sociale woning vind ik onthutsend. Waar zit de slachtofferhulp? Na zoiets meegemaakt te hebben en gezien de lange revalidatie had er iemand moeten zijn die ten minste de administratieve rompslomp uit handen nam. Een voedselpakket moeten krijgen had absoluut kunnen vermeden worden.

343

Zéér juist, Fenix. Zoals ik al reeds heb geschreven: "De boekjes jegens slachtofferhulp ogen zeer mooi maar de praktijk laat nog heel wat te wensen over."