Theprodigy wrote:

https://i.postimg.cc/dhKVqZfz/9776104-E-A3-F8-4182-84-E2-9-CAA420-D571-B.jpg


Excuseer de double-post. Zie niet meteen hoe ik mijn bericht kan bewerken. Maar lijkt deze foto niet sprekend op robotfoto G6. En ook, maar in mindere mate op robotfoto; P11, G3, NN8, G12.

Uiteraard is de treffende gelijkenis tussen Salesse en robotfoto P24 ook al enige tijd bekend. In het licht van zijn uitspraken die deze ochtend in het nieuws verschenen.

32

Ook huiszoeking in Asse vandaag en een tweede arrestatie ?

Douglas De Coninck volgt het alvast ook op..
https://www.demorgen.be/nieuws/beruchte … ~b7efc74b/

Wat denken ze nu nog te vinden? Een achterbank van een VW Golf op zijn schoorsteen wink

35

Of er zijn bezwarende elementen opgedoken tegen hem of allebei en beginnen ze nu uit voorzorg te zingen
Wat de Stearcke betreft begin ik lichtjes te twijfelen
En komt Pilarski terug in beeld

36

Die productiemaatschappij, had dat grote geldbedrag voor onthullingen over De Bende van Nijvel, naar mijn mening beter kunnen aanbieden aan Daniel Dekaise.

Want hij is mijns inziens, de beste of één van de betere getuigen/mededader?

Hij zal in ieder geval veel kunnen verhelderen.

37

Heb eindelijk nog eens een mailtje ontvangen gisteren.
Een greep uit de informatie daaruit…
… sommige zaken staan blijkbaar hier al op het forum, andere niet…
Het leek me interessant om er enkele zaken uit te posten hier, omdat er ALWEER flink wat onzin verteld wordt op dit forum.
Het is nog te vroeg om alles te posten hier om gekende redenen.

Alain Moussa, bijgenaamd Le Flingueur, Alain Le Fou is fkomstig uit Tunesië en werd geboren in 1951.
Moussa was een pooier en barman in het Brusselse Noordkwartier. Hij had een verhouding met Marie-José V., de vroegere vriendin van Brahim Sinanaj, de vennoot van Dodack in 'Le Jambon' en medeheler met Jean Bultot in de kasbongeschiedenis waarbij ook verschillende leden van de clan De Staerke (Julien, Léon en Philippe) betrokken waren. Moussa sliep steeds met een geladen wapen bij de hand.  Het SIE vond na inval in zijn woning een indrukwekkend wapenarsenaal en zelfgemaakte bommen.  Moussa bekende in de zomer van 1985 vaak strafbare feiten gepleegd te hebben met kompaan Johnny De Staerke, die hij volgens zijn vriendin kende via dikke Marcel Castris. In de nacht van 12 op 13 september 1985 raakte Moussa gewond bij een aanslag en daarna bleef hij een paar weken in het ziekenhuis. Nadien had hij Johnny zelf benaderd om zijn verdediging in het milieu te organiseren en vanaf dat moment trokken ze opnieuw samen op. Moussa werd voorheen tot viermaal toe geïnterneerd in de penitentaire inrichting van Paifve. Twee keer vluchtte hij er. De naam van Moussa werd al bij herhaling genoemd in verband met het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Zo werd hij vermeld in een BOB-rapport dat in Waver werd opgemaakt in maart '85 over de Bende van Nijvel en meer bepaald in verband met de overval op wapenhandelaar Dekaise in Waver.

Er staan veel krantenartikels in het mailtje.
Enkele zijn zeer recent en staan ook elders online.
Enkele waarvan ik de tekst online terug vond en kon kopiëren hier:

Brussel houdt verdachten van Nijvel vast
DENDERMONDE — Drie verdachten van een reeks gewapende overvallen in België, die 29 mensen het leven vergden, blijven voorlopig in voorarrest. Dit hebben Belgische functionarissen gisteren meegedeeld.
Alain Moussa en Nikolas Karafilis zijn beschuldigd van samenzwering, terwijl Paul (=Leopold) van Esbroeck is aangeklaagd wegens dubbele overvallen op twee supermarkten, zo verklaarde een woordvoerder van de officier van Justitie. De voormalige politieman Dany Bouhouche, die eveneens verdacht wordt van betrokkenheid bij de overvallen van de zogenoemde bende van Nijvel, kreeg maandag al verlenging van zijn voorarrest. De woordvoerder, die om anonimiteit verzocht, deelde mee dat inmiddels acht verdachten in hechtenis zijn genomen. Volgens de officier van Justitie. Jean Depretre, is er evenwel geen sprake van een doorbraak in het onderzoek. De laatste overval van de bende van Nijvel vond plaats op 9 november 1985, toen acht mensen werden doodgeschoten in een supermarkt in Aalst, 25 kilometer ten westen van Brussel. Volgens de politie ging het om dezelfde bende die een maand eerder bij twee overvallen op supermarkten in een voorstad van Brussel acht mensen doodde.
(Bron: Reformatorisch Dagblad op 26 maart 1986)

Ex-gangster legt nieuwe verklaringen af over Bende van Nijvel
“Het waren mijn kompanen De Staercke en Salesse”
(Bron: Het Laatste Nieuws op 28 december 2021)
De Brusselse ex-gangster Alain Moussa (70) heeft bij het gerecht nieuwe verklaringen afgelegd over de Bende van Nijvel. Dat meldt het Nieuwsblad. “Het waren mijn toenmalige bendeleden De Staercke en Salesse”, verklaarde Alain Moussa afgelopen donderdag tegen de politie in Nijvel. De Staercke doet de beschuldigingen af als onzin: “Moussa is een drugsverslaafde, immer dronken mythomaan.”
Philippe De Staercke en Dominique Salesse waren in de jaren 80 lid van de ‘Bende van Baasrode’. Die bende, ook wel bende De Staercke genoemd, pleegde in de jaren 80 gelijklopend met de Bende van Nijvel tientallen gewapende overvallen op onder meer geldtransporten. Ze waren gekend om hun ‘militaire precisie’ tijdens het plegen van hun overvallen. De Staercke gold jarenlang als hoofdverdachte in het dossier van de Bende van Nijvel, maar hij werd in mei 2001 buiten vervolging gesteld wegens gebrek aan bewijzen. Hij moest in het kader van deze nieuwe grootschalige stap van het parket in december vorig jaar opnieuw DNA afstaan. Ook hij schreeuwt al jaren zijn onschuld uit, en gaat er prat op dat zijn Bende van Baasrode nooit slachtoffers maakte, in tegenstelling tot de 28 doden en 40 gewonden van de Bende van Nijvel. Alain Moussa maakte korte tijd deel uit van de Bende van Baasrode. Hij ontkende altijd dat hij of de anderen iets te maken hebben gehad met de Bende, maar wijzigt nu toch zijn verklaring. Ook op zijn Facebookpagina doet Moussa, die naar eigen zeggen al meer dan een jaar geen drugs meer gebruikt, enkele “onthullingen”. “Het waren De Staerke en Salesse”, schreef hij op kerstavond. “Ik zou nog meer kunnen vertellen. Het kwam allemaal van hogerop.” De beweringen blijven voor de rest vaag.
Moussa zegt dat hij met deze onthullingen voor eens en altijd “een punt wil zetten achter zijn gangsterloopbaan”. De man is sinds zijn verklaring ondergedoken. Het federaal parket onderzoekt de zaak en wil niets kwijt. Philippe De Staerke reageert in het Nieuwsblad wel op de aantijging. “Moussa is een drugsverslaafde en een dronken mythomaan. Ik ben al jaren de zondebok. Ik maak me niet ongerust. Ik ben buiten vervolging gesteld door drie rechtscolleges”, klinkt het.  Bij hold-ups op warenhuizen en andere aan de Bende van Nijvel toegeschreven feiten vielen tussen 1982 en 1985 minstens 28 doden, wat de overvallenreeks de grootste naoorlogse geweldsspiraal in ons land maakt. Meer dan 35 jaar later blijft er een waas van mysterie over de Bende hangen. De hele zaak verjaart in 2025.

Veel mist rond onthullingen van Alain Moussa
(Bron: De Standaard op Dinsdag 28 december 2021 door Mark Eeckhaut)
Weet ex-gangster Alain Moussa (70) echt iets over de Bende van Nijvel, zoals hij beweert? Hij wordt vandaag door de Bende-speurders ondervraagd en blijft een nacht in de cel.
‘De doders van de Bende van Nijvel zijn Johnny De Staerke en Dominique Salesse. Ik neem al een jaar geen drugs meer of iets anders. Ik kan er meer over vertellen maar het komt van heel hoog.’ Wat heeft ex-gangster Alain Moussa (70) bezield toen hij op 24 december om 16 uur dit bericht postte op facebook? De federale politie pakte Moussa vanochtend vroeg op om het hem te vragen.  Ook zijn neef en vertrouwenspersoon Daniel B. werd opgepakt. Bij huiszoekingen in de flats van de twee in Ganshoren en Asse werden onder andere een vuurwapen, verschillende gsm’s en computermateriaal in beslag genomen. De twee blijven zeker nog een nacht in de cel tot alle gegevens geanalyseerd zijn. Moussa maakte ooit zelf deel uit van de ‘Bende van Baasrode’, de bende waarvan Philippe ‘Johnny’ De Staerke en Dominique Salesse aan het hoofd stonden. Op het Facebookbericht van Moussa kwamen meteen veel vragen van volgers van het dossier, maar de antwoorden van Moussa helderden niets op. Hij zei wel dat hij ‘het geld nodig had om een paar vrienden te helpen met wie hij ooit overvallen pleegde en die nu in de problemen zitten’. Voor de persoon die de gouden tip aanbrengt over de Bende van Nijvel is een premie van 250.000 euro uitgeloofd. Moussa zei ook dat er voor De Staerke ten tijde van de overvallen ‘bescherming was geweest van hogerhand’. In een persbericht dat hij een dag later verspreidde, gaf Moussa meer details. Hij beweerde dat Jean Bultot, de onlangs overleden voormalige gevangenisdirecteur van Sint-Gillis, ten tijde van de overvallen De Staerke ongezien uit de cel liet om hem toe te laten de overvallen van de Bende van Nijvel te plegen. De extreemrechtse Bultot werd er in het verleden net als De Staerke lang van verdacht dat hij betrokken was bij de Bende van Nijvel. Daniel B., de neef van Moussa, gaf maandag meer details aan de krant La Dernière Heure. Aan hem zou Moussa verteld hebben ‘dat hij op een dag met Philippe De Staerke naar de Delhaize van Eigenbrakel was gereden en dat hij daarvoor over een houten brugje had moeten rijden.’ De Delhaize werd op 27 september 1985 overvallen. En in de buurt zou effectief een houten brugje zijn. Nog volgens B. zou Alain Moussa hem gezegd hebben ‘dat Philippe De Staerke hem had voorgesteld om samen bloedige overvallen te plegen.’ Moussa en Daniel B. moeten vandaag klare wijn schenken bij de speurders over wat ze echt weten en meegemaakt hebben en wat valse herinneringen zijn. Bij Moussa is het niet altijd simpel om dat onderscheid te maken. Hij heeft heel lang heel veel cocaïne gebruikt. In de jaren 80 pleegde de Bende van Baasrode overvallen op banken, juweliers en postkantoren. Daar werd nooit bloed bij vergoten. De daders kregen twintig jaar cel. Zowel De Staerke als Salesse werden lang genoemd als mogelijke handlangers van de Bende van Nijvel. De Staerke werd ooit door onderzoeksrechter Freddy Troch in verdenking gesteld voor de dodelijke overval op de Delhaize van Aalst. Maar er waren geen bewijzen tegen hem. Alain Moussa maakte korte tijd deel uit van de Bende van Baasrode. Moussa heeft in zowat elk interview van de voorbij jaren ontkend dat hij of de anderen iets te maken hadden met de Bende van Nijvel. Maar hij heeft al een paar keer eerder in het dossier aan de politie gezegd dat De Staerke erachter zat. Dat zegt hij vandaag – 35 jaar later – opnieuw.  Waarom hij besloten heeft nu opnieuw de stilte te doorbreken, is niet duidelijk. Zelf zegt Moussa dat hij recent benaderd is door tv-makers uit Luxemburg die met hem een programma wilden maken. ‘Ik heb hen een aantal details verteld. Maar ik vond het maar een louche zaak.’ Het lijkt erop dat Moussa de vlucht vooruit heeft gekozen.  Philippe De Staerke reageerde vandaag al in De Standaard op de verklaringen. ‘Moussa is een drugsverslaafde en een dronken mythomaan. Ik hoor het wel als de politie me wil verhoren. Mijn DNA hebben ze en mijn verklaringen zijn al jarenlang dezelfde. Ik maak me niet ongerust. Ik ben buiten vervolging gesteld door drie rechtscolleges.’ De Bende van Nijvel maakte tussen 1982 en 1985 28 slachtoffers, vooral bij overvallen op supermarkten. De daders zijn nooit gevonden.Ellenlange bijdragen zijn voor de meesten te moeilijk om lezen hier.
Toch enkele zaken die ik hier met copy-paste plaatsen wil:

- René Haquin schreef in 1990 dat de tip Ronquieres van Nicolas Karafilis en diens compaan Alain Moussa kwam. Zij zouden hebben verklaard dat Claude Nitelet – die ze kenden via de clan De Staerke - de wapens in Ronquières heeft gedumpt
- Bernard Strens, politie-informant, stapte in 1985 naar de rijkswacht en wees Moussa aan als dader van de eerste raids van de Bende van Nijvel. Strens had het over een kogelhuls die dat zou bewijzen. Een paar dagen later werd zijn lichaam gevonden, bengelend aan een opmerkelijk kort touw
- Moussa in een interview over de Bende Van Nijvel:
“Zoiets, ja. Onze overvallen waren goed voorbereid, maar brachten al bij al weinig op.”
"Omdat De Staerke stapelgek was. Hij liet ooit een zak bankbiljetten wegwaaien."
“Pfft. Ik maakte de rekensom en besefte dat ik met mijn meisjes meer verdiende.”
"Waarom deed u dan mee?"
“Goede vraag. Erbij willen horen? Ik ben in 1986 gearresteerd door het Speciaal Interventie Eskadron. Ze hebben mijn moeder drie dagen lang opgesloten. Mij hebben ze in een cachot gegooid: een betonnen hok zonder ramen, ijskoud, ik mocht alleen een onderbroek dragen. Wij zijn allemaal hard gestraft. We hadden de pech in volle Bendepsychose voor de rechter te verschijnen. Terwijl wij in die tijd verdorie veel last van hadden van die Bende. Overal schietgrage rijkswachters geflankeerd door militairen, overal controles en ondervragingen. Wij konden ons gewoon niet meer verplaatsen.”
"De sector leed ernstige financiële schade?"
“Ca nous arrangeait pas du tout. We zullen de waarheid over de Bende nooit kennen. Ze zijn allemaal dood. Denk ik. Leefde er nog iemand van, dan zouden we nog wel iets van hen horen, maar dat is dus al twintig jaar niet het geval.”
"Werd er in het milieu niet over gesproken en naar gezocht?"
“Tuurlijk wel, maar we wisten net zoveel als jij en ik, nu. Dat is bizar. Normaal is er altijd wel iemand die kletst.”
"Bernard Stens leek aanstalten te willen maken."
“Al wat ik weet, is dat hij een bar had in Ottignies en in 1985 plots in Brussel opdook om mij te zoeken. Er was nog geen gsm, hij heeft hier twee dagen rondgehangen met een verhaal over een ‘probleem’ waarover hij me wou spreken. Hij is dan teruggekeerd naar Ottignies, waar ze hem gevonden hebben, aan een touw. Hij was een brave jongen, geen voyou. Hij behoorde niet tot ons milieu. Meer weet ik niet.”
"U zou ooit bekentenissen hebben afgelegd over de eerste Benderaids, samen met Michel Cocu van de bende van de Borinage."
“Ik zat vanaf 1986 zeventien maanden in voorarrest. We werden elke dag ondervraagd. Elke dag een speurder die nieuwe data en feitjes voor je voeten gooide. We waren het kotsbeu en antwoordden op de duur n’importe quoi. Dat was geen bekentenis, dat was: waar moet ik tekenen om met rust gelaten te worden? De Bende, dat had niks met klassieke misdaad te maken. Al wie het milieu kent, ziet dat. Het kan alleen iets politieks zijn geweest.”
"Ze vermoordden ooit drie mensen voor wat pralines, koffie en sterke drank."
“Voilà. Elke normale gangster vindt een overval geslaagd als de buit groot is in verhouding tot zo min mogelijk geweld. Bij de Bende was het omgekeerd. Cocu heb ik nooit gekend, dat was er één uit de Borinage, ver van Brussel. Hij raakte er per toeval in verzeild.”
"De speurders blijven tot vandaag volhouden dat Cocu wel degelijk aanwezig was bij de raid in Nijvel, 17 september 1983."
“Hij was op het slechtst mogelijke moment aanwezig op de slechtst mogelijke plaats. Dat is wat in het milieu altijd is gezegd.”
"Iemand moet hem toch hebben gebeld om hem tot daar te krijgen?"
“Ja, maar Cocu weet niet wie.”
"Philippe De Staerke was op 9 november 1985, de middag voor de aanslag, in de Delhaize in Aalst, om de locatie te observeren."
“Ook hij is erin geluisd. Iemand moet hem hebben gebeld: ‘Ga daar eens kijken op zaterdagnamiddag.’ Als De Staerke wist wie hem heeft gebeld had hij de naam wel genoemd. Het is waar: als we dat zouden weten, zouden we veel verder staan. Maar de speurders gingen blind op valse pistes, ze wilden ons al te graag pakken.”
-"Ook met Alain Moussa lachen we ons een ongeluk. Moussa is een halvegare, verslaafd aan alles en nog wat, maar vooral aan Rohypnol. Hij is ontoerekeningsvatbaar en levensgevaarlijk. Moussa slaapt door de zittingen (van het proces tegens de Bende van Baasrode) heen. Hij wordt maar een keer wakker: op het moment dat het over de overval op het postkantoor van Steenhuffel gaat. We weten dat Moussa die overval heeft bekend en dat hij heeft toegegeven dat Leon de Staerke erbij was. Maar Leon blijft, zoals het een echte De Staerke past, alles staalhard ontkennen. Hij heeft Moussa aangepakt en gezegd: ‘Luister mannetje, jij gaat tegen die voorzitter zeggen dat ik er niet bij was, of er zwaait wat.’ Moussa staat recht en zegt: ‘Meneer de voorzitter, ik wil een verklaring afleggen over die overval. Ik heb me vergist, ik heb gelogen. Leon de Staerke was er niet bij.’ De voorzitter noteert die verklaring. Vervolgens gaat Moussa terug zitten, draait zich om naar Leon de Staerke en zegt, zo luid dat iedereen het kan horen: ‘Heb je het gehoord, Leon? Ik heb gezegd wat jij me gevraagd had te zeggen.’ De hele zaal barst in lachen uit."schreef Léopold Van Esbroeck
- Patrick Haemers in een interview (Bron: De Bendetapes door Danny Illegems, Raf Sauviller en Jan Willems):
"En hoe zit het dan met al die andere illustere figuren met wie de naam Haemers voortdurend in verband wordt gebracht: de dode Brusselse misdaadcaïd Michel Dewit, diens vrouw Simone Ménin, zijn luitenants Alain Moussa en de vermoorde Ramadan Dodack, de heren van de Bende van Johnny de Staerke..."
"Wie zeg je?" vraagt Haemers. "Nooit van gehoord. Ik ken geen gespuis."
- In 1985 zat Alain Moussa, toen 33, in de gevangenis. In 2005 zat Alain Moussa, toen 53, nog steeds in de gevangenis. Als hij, zoals gepland, in 2011 uitkomt, zal Moussa 33 jaar achter de tralies hebben gezeten
- Alain-le-Fou. Moussa-the-Gunslinger is niet meer dan de bleke schaduw van wat hij was toen hij knap was. Bij het overlijden van Michel Dewit, die in de jaren zeventig over Brussel regeerde, droomt de Belgisch-Tunesiër uit Sint-Joost van opvolging. Hierdoor concurreert hij met Ramadan Dodack. Het was de tijd van Marcel Castris, Denis Marin, Jules Montel en de De Staerckes.


- Moussa had hij in de gevangenis Madani Bouhouche leren kennen, die hem de raad had gegeven om "zijn muil te houden". "Zwijgen is voor ons allebei het beste."
-Moussa bekende in de zomer van 1985 vaak strafbare feiten gepleegd te hebben met kompaan Johnny De Staerke, die hij volgens zijn vriendin kende via dikke Marcel Castris
- Uit een interview met Moussa: "U was toen de luitenant van Michel Dewit, de laatste echte Brusselse maffiabaas." waarop Moussa antwoordde:"Zo staat het in dat boek De bende: voor veel mensen hét referentiewerk voor het misdaadmilieu toen. Wat er over mij in staat, is gelogen. Ik ben nooit de luitenant geweest van Dewit. Ik kende hem wel goed. "
- Alain Moussa over Strens: “Al wat ik weet, is dat hij een bar had in Ottignies en in 1985 plots in Brussel opdook om mij te zoeken. Er was nog geen gsm, hij heeft hier twee dagen rondgehangen met een verhaal over een ‘probleem’ waarover hij me wou spreken. Hij is dan teruggekeerd naar Ottignies, waar ze hem gevonden hebben, aan een touw. Hij was een brave jongen, geen voyou. Hij behoorde niet tot ons milieu. Meer weet ik niet.”


Merkwaardig te lezen in bovenstaande inhoud is dat Alain Moussa altijd zijn kompaan Philippe (Johnny) De Staerke verdedigd heeft. 

Net zoals ondermeer forumgebruiker Mincky ook Philippe-Johnny-met-bloed-aan-zijn-handen De Staerke nog steeds durft te verdedigen.  Waarvan we allemaal akte kunnen nemen hebben.

38

@xavier: ???

U bent familie van Alain Moussa?

Of werkt u bij Sancho Panza Productions?

Nogmaals, voor alle duidelijkheid,
ik heb geen belang om  Philippe De Staercke vrij te pleiten.
Hoe ik over hem denk, is slechts mijn eigen mening.
Mocht hij wel betrokken zijn geweest, dan verdient hij de zwaarst mogelijke straf.
Voor de rest begrijp ik niet, waarom iedereen mij hier nu aanvalt om mijn mening!

Moussa is intussen weer vrijgelaten. Het is onduidelijk of hij de speurders nog nieuwe informatie heeft bezorgd.

40

Ik ben benieuwd