» wikipedia.org

Deze jongens dient men in te schakelen, gewone politie is tegen dit soort banditisme niet opgewassen. Bij de arrestatie van een in Frankrijk gezochte terrorist (khaled Kelkal) hebben ze zich wel mogen verantwoorden voor diens dood. Kelkal lag (na schotwond) reeds op de grond, maar vond toch nog het lef om het wapen te richten naar deze jongens. Na een kogel in het hoofd zakte het wapen, mission accomplished.

vanavond reconstructie op tv Nederland 1, om 21:20. Morgen zal het filmpje op YouTube staan » www.youtube.com

Web van agenten rond overvallers

Agenten moeten meteen hun werk laten vallen om binnen enkele minuten overvallers in de kraag te vatten. Om paal en perk te stellen aan deze vaak brute berovingen moeten ze een virtueel spinnenweb weven rond de plaats delict zodat de rovers niet meer weg kunnen glippen. In Den Haag wordt deze methode sinds juni succesvol in de praktijk gebracht, komende maand gaan ook andere korpsen op deze manier aan de slag.

De politie heeft de nieuwe werkmethode deze zomer ingevoerd en volgens de chef meldkamer Ewald Beld werpt die nu al duidelijk zijn vruchten af. "We hebben sinds we zo opereren beduidend meer aanhoudingen op heterdaad" zo stelt hij.
Zodra er tegenwoordig bij de meldkamer een overval binnenkomt, wordt meteen een zogenaamde Staat van Politie Alarm afgekondigd. De centralisten zijn hiervoor inmiddels zo getraind dat ze binnen enkele minuten een zorgvuldig net van zogeheten kringen rond de plek van de overval kunnen aanleggen van dienders die in de buurt zijn.

"Voorheen reden alle wagens of bikers meteen naar de exacte overvalplek toe. Maar het gaat er juist om dat je eromheen alles dicht zet, zodat de overvallers niet meer weg kunnen komen," legt Beld het verschil met voorheen uit. Beld sluit niet uit dat de snelweg bijvoorbeeld wordt afgesloten of bruggen worden opengezet. "We halen alles uit de kast. Iedereen moet bij een overvalmelding alles uit handen laten vallen en per auto, te voet of fiets in actie komen. Als we direct adequater reageren, is er amper kans weg te komen."

Een recent voorbeeld deed zich voor in Delft, waar een schoenenwinkel door gewapende overvallers werd bezocht. Na de melding werden alle agenten in de omgeving gewaarschuwd, van wie er een zelfs een fiets vorderde. tegelijke tijd werd ook met de bewakingscamera,s meegekeken en konden de overvallers op de vlucht worden gepakt. Volgens cijfers die vandaag uitkomen blijkt dat de daling van het aantal overvallen in de Haagse regio het afgelopen jaar doorzet.

Bron » De Telegraaf, 19-08-2011

Dag Michiel,

Met alle respect, maar als je gewone agenten achter dit soort gangsters stuurt zullen er snel doden vallen. Agenten met fiets, motorfiets, enz. die geen kogelwerende bescherming dragen kan je niet achter zwaar gewapende criminelen sturen. Deze overvallers zijn geen amateurs (heb het niet over de scarface bende) en zullen waarschijnlijk nog van zich laten horen. Als je de reconstructie bekijkt zie je dat deze bende de wapens alleen gebruik om te intimideren en niet gericht schieten wat amateurs wel zouden doen. Als je deze gangsters in het nauw drijft kan het een ander verhaal worden.

Hoi Geronimo,

Ben ik het helemaal mee eens. De gemiddelde agent is niet uitgerust en getraind om zware gangsters (van het formaat: Bende van Nijvel of de scarface bende) te stoppen cq aanhouden. Die jongens hebben maar 1 doel en dat is: buit pakken en wegkomen. Hoe dan ook. Nu willen ze eventueel ook het leger inzetten bij zware overvallen maar hoe dat gerealiseerd moet worden weet niemand.

Meerdere leden van de beruchte Scarfacebende werden blijkbaar in november al opgepakt. De bende wordt wel niet verdacht van de overval op maaltijdchequetransport in Lebbeke.

Doorbraak zaak overval Brink's

De Amsterdamse recherche heeft een belangrijke doorbraak bereikt in het onderzoek naar de zeer gewelddadige overval op een filiaal van geldtransportbedrijf Brink’s afgelopen zomer. Het onderzoeksteam heeft een 25-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst gearresteerd, die ervan wordt verdacht nauw bij de roof te zijn betrokken. De politie heeft een dna-spoor aangetroffen, dat aantoont dat de verdachte in de buurt van het misdrijf is geweest. Er is een duidelijk spoor naar België.

De man is een bekende van de politie en eerder in beeld geweest in verband met overvallen. Volgens de verdenkingen van politie en openbaar ministerie is hij minimaal als ’facilitator’ bij de roof betrokken. Bij de goed voorbereide roof op 29 juni 2011 schoten de overvallers vele malen op de politie. Ook legden zij kraaienpoten om achtervolgende surveillanceauto’s te saboteren. Het onderzoek naar de overval op Brink’s, waarbij een miljoenenbedrag werd buitgemaakt, is nog in volle gang.

Bron: De Telegraaf, 23-02-2012

Next:
     
De politie in Brussel heeft een man aangehouden die wordt verdacht van de gewelddadige overval op een vestiging van het geldtransportbedrijf Brink's in Amsterdam. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigde de aanhouding donderdagavond, maar wilde verder geen details verstrekken.

Bij de overval eind juni vorig jaar werden explosieven gebruikt. Ook schoten de overvallers met automatische wapens op de politie. Later kaapten ze onder bedreiging van de wapens een auto. Een vluchtauto, waarin een deel van de omvangrijke buit zat, ging op de snelweg A2 in vlammen op. Dat gebeurde na een crash tijdens een politieachtervolging die tot Eindhoven ging. De politie hield in december al een 25-jarige Amsterdammer aan in de zaak.

Bron: De Telegraaf, 23-02-2012

Volgens mij is het puur toeval dat deze bende gelijkenissen vertoont met de Bende van Nijvel. Dat menig vluchtauto of feit zich voordoet op een plek, in de omgeving waar ooit de Bende van Nijvel mee verbonden was is geen goede link. Zoiets kan op toeval berusten, uiteindelijk was de Bende van Nijvel op heel wat plekken actief in de streek.

Zwaar crimineel geweld zal altijd terugkomen. Kijk naar inspecteur Kitty in Lot, overvallen op geldtransports of carjacking. De ene gangster is al wat slimmer dan de andere. De Scarface bende is van een hoger kaliber. Mogelijk is 1 of meerdere van de leden getraind geweest in militaire tactiek. Criminelen die van vreemde origine zijn, hebben vaak ook een oorlogsverleden en gebruiken hun kennis en ervaring.

Deze overval bleek het werk van voormalige commando's » news.sky.com

Dit soort bendes zullen altijd voorkomen en gezien het gedrag van de Bende van Nijvel zullen ze altijd een beetje gelijkenis vertonen.

Servo per Amikeco

20 (edited by Michiel 14-03-2012 14:06)

Vijftienduizend euro voor tip

De Amsterdamse politie looft vijftienduizend euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de overvallers op een geldtransport van Brink's. Bij de uiterst gewelddadige overval bij het bedrijf aan de Kollenbergweg in Amsterdam werden eind juni explosieven gebruikt en werd met automatische wapens op agenten geschoten. Een vluchtauto ging op de A2 in vlammen op.

Vorige maand werd in Brussel een verdachte aangehouden. Eerder werden in verband met de zaak een 23-jarige en een 25-jarige Amsterdammer aangehouden. De 23-jarige verdachte wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding. Hij werd na een paar dagen gevangenschap vrijgelaten. De 25-jarige Amsterdammer zit nog vast.

Bron: Metro 14-03-2012.