11 (edited by Merovinger 26-08-2011 10:28)

Volgens de getuige droeg de "oude" een gelijkaardige vest als deze maar dan wel in het donkergroen en zonder camouflage:

https://lh4.googleusercontent.com/-ifbt24-LcB4/TlEdelbcRPI/AAAAAAAABkk/HqbTAT95Ztc/parka%252520sas%252520smoke.jpg

12 (edited by Merovinger 26-08-2011 11:21)

De zaak "Chez Torine" bevindt zich in de Avenue du Marouset 188 te Braine-Le-Comte » Google Maps. Op deze parking stonden dus de rijkswachtcombi's opgesteld.

Op de opmerking van een Franstalig forumlid dat de tweede wagen door de controle zou moeten gereden zijn antwoordt de getuige dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn dat de rijkswacht en politie aldaar hadden afgesproken voor een debriefing. Indien de tweede auto, waarop doders wachtten, van 's-Gravenbrakel kwam zouden de passagiers van de tweede auto de controle/debriefing opgemerkt hebben.

Doch was het voor hen mogelijk om rechtdoor te rijden richting Henripont en de volgende straat links te nemen (deze straat was toen nog geen éénrichtingsstraat) om alzo hun een beetje verder hun kompanen terug te vinden. Dus naar links chemin Royal, volgend kruispunt rue du Pire en tenslotte Drève du Long Jour tot aan de kruising waar de getuige de personen heeft opgemerkt.

13 (edited by Merovinger 26-08-2011 11:21)

De getuige bevestigt eveneens dat op de plek waar hij de resten van een brand opgemerkt heeft (is dus niet de plek waar de uitgebrande Golf werd teruggevonden) dit niet een kleine brand moet geweest zijn. De bomen waren nl. ook verbrand.

Daarnaast bevestigt de getuige dat de schrik er vandaag nog altijd goed in zit in de buurt van het bos. Als hij het zich nog goed herinnerd hebben de speurders in der tijd druk uitgeoefend op het bevriende koppel dat ook in de auto zat om te getuigen maar de vrienden zijn bij hun standpunt gebleven om niets te zeggen. Wanneer de getuige samen met zijn vrouw voor de onderzoeksrechter en de voorzitter van de rechtbank van Charleroi zijn verschenen botsten zij, bij het naar buiten gaan van deze vergadering (ondervraging), tegen hun betrokken vriend in de gang.

Eén van de speurders zei dat het niet normaal was dat de vriend zich daar bevond.  In feite waren ze allemaal voor die dag opgeroepen. De getuige stelt zich de vraag of het een toeval is dat zij elkaar daar ontmoetten of dat het om een gecontroleerd toeval ging om alzo de reacties gade te kunnen slaan, hij weet het niet. In elk geval ziet de getuige zijn vriend nog regelmatig maar de vriend zegt dat hij niets heeft gezien!

14 (edited by Merovinger 26-08-2011 11:34)

Tevens verzekert de getuige dat zijn vrouw er absoluut van overtuigd is dat de massa voor de auto een lichaam was. Hij schatte de "oude" in als een man van 60 à 65 jaar en van een gemiddelde lengte. Habran lijkt niet op deze persoon. De persoon achter het portier was groot en blond. Meer kan hij hierover niets zeggen.

Blijkbaar was in de buurt algemeen gekend wat er tijdens de weekends in de oude zandgroeve gebeurde. Hij merkt aan de Franstalige forumleden op dat zij zich zouden moeten afvragen wie er in die periode eigenaar was van 3/4 van het bos! De naam kan hij echter niet openbaar maken op het forum.

Persoonlijke noot: een bijzonder interessante getuige die heel wat leerrijk materiaal aanlevert.

15

Van de site: "Het blijkt inderdaad te gaan om cheques die door de moordenaars van Nijvel gestolen werden bij hun overval in Overijse. De onderzoeksrechter laat in het bos van Houssière geen observatiepost opstellen, ook niet wanneer hij later verneemt wat zich in de loop van de avond afspeelt in Aalst. Indien Schlicker het wel gedaan had, dan ..."

Die combi's stonden dus in het zicht van de plaats waar de verbrande resten gevonden werden?  Als we ervan uitgaan dat die politiemensen de ingang van het bos bewaakten en dat de VW dus niet langs daar naar binnen reed, blijven er alleen nog de Rue du Pire en Rue de la Fontaine (...) over. De auto stond met de achterkant naar de getuige, dus zijn ze (hoogstwaarschijnlijk)  niet via de Rue de la Chapelle au Foya gekomen. Andere wegen waren waarschijnlijk te grote omwegen.

Misschien wilde de Bende op de plaats van de verbrande resten hergroeperen. Dat ging niet omdat de politie daar stond. De VW is dan maar naar de Rue de la Chapelle gereden, waar ze nogal ongelukkig stond. De auto waarop zij wachtten was misschien ook afgeschrikt door de politie en liet daarom op zich wachten.

De uitgebleven reacties van de rijkswachter en de hooggeplaatste officier van de GP na het vernemen van de getuigenis zijn toch ook op z'n minst héél merkwaardig te noemen! Wisten zij meer? Vonden zij het lastig dat een getuige kwam opdagen waardoor de mogelijke inefficiëntie van de controlepost bij Torine ter sprake zou kunnen komen? Waren het effectief echte rijkswachters op deze controlepost maar hadden zij de opdracht gekregen om de killers door te laten?

Wat als de info van de getuige al in 1985 of '88 serieus zou genomen geweest zijn? Dan zaten de daders misschien al achter de tralies of was dit juist niet de bedoeling? Zeer vreemd dat er toen met de info (schijnbaar) niets gedaan werd en vooral dat de GP'er de getuige zelfs niet meer aanspreekt in het dorp!

17 (edited by club_le-happy-few 26-08-2011 22:45)

Ben op de Franstalige site gaan lezen, maar kan niet uitmaken wie bezitter van het grootste deel van het bos was? De Schepen? Die activiteiten bij de zandgroeven: bedoelt men hiermee schietoefening, jacht, ...? Heeft men in die groeves gezocht? Als ik het goed begrijp ondervinden de getuigen nog steeds druk. Net als enkele forummembers die wel eens belangrijke tips zouden hebben.

De beschrijving van de oude komt volgens hem overeen met de robotfoto van andere getuige. De blonde reus zou hij ook goed gezien hebben. Beiden zouden overeenkomen met een robotfoto opgesteld door andere getuigen. Dus waarschijnlijk weet men wie het is, maar heeft men niet voldoende bewijzen? De oude zou volgens hem toen al 60 jaar -65 jaar geweest zijn. Ofwel is die nu heel oud of lang overleden.

Waarschijnlijk dachten de gangsters dus echt dat ze daar met een vervangwagen waren of durfden ze niet schieten omdat ze een rijkswachtpatrouille gezien hadden? Kan me moeilijk voorstellen, dat men anders "kroongetuigen" zal laten verder rijden?

Wie gaat er anders 's nachts in dat bosweggetje gaan rondrijden. Tenzij mensen die misschien een alcoholcontrole wilden ontwijken? Zeker omdat het bos al geen te beste reputatie blijkt te hebben?

Hallo, Philippe Clerbois insinueert dat hij iemand denkt te hebben herkend - een grote blonde, maar hij mag niet zeggen wie. De dader lijkt bovendien op een van de robotfoto's, al mag hij geen nummer geven. PC geeft een stille hint: een reus, een blonde. Haemers, again?

Merovinger wrote:

Volgens de getuige droeg de "oude" een gelijkaardige vest als deze maar dan wel in het donkergroen en zonder camouflage

Waarschijnlijk een lange ABL vest zoals hier op de foto.Werden ook gekocht door jagers wegens zeer sterk.

https://lh5.googleusercontent.com/-CQzW-2thtnI/TlkYMKFPbFI/AAAAAAAAAgY/AibR6E2CA8Q/s512/046.JPG

20

Weet er iemand of de bemanning van de aanwezige combi's aan de drankgelegenheid, aanwezig tijdens het passeren van deze getuigen gekend zijn, misschien kunnen zij een en ander verduidelijken?