1 (edited by Merovinger 10-09-2011 02:12)

Bijzonder interessante documentaire van de RTBF uit 2010 rond Robert Beijer, Madani Bouhouche en de Bende van Nijvel met heel wat oud beeldmateriaal (o.a. interview Dekaise in zijn winkel) en foto's.

» Deel 1 | Deel 2 | Deel 3

2 (edited by Boemerang 11-09-2011 02:27)

Dit is die reportage waar de onbekende portretten kort voorbij komen vliegen (naast ander leuk foto materiaal voor in het "personen-album"). Hij was door RTBF van hun YouTube en website gehaald. Fijn dat hij nog op het net circuleert, ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op een irritant omslachtige wijze wat foto's eruit te plukken. Dailymotion is daar niet ideaal voor. K&, een flink gedeelte van de 1e link gaat over Hoeilaart en de rit daarnaar toe, uitleg van Campine.

Helaas niet zo'n goede kwaliteit als dat de originele TV-uitzending ooit was maar bedankt aan de uploader en bedankt Mero voor de links. Nu nog een versie met Nederlandse ondertiteling. roll

3

Als je de twee versies die circuleren van de gebeurtenissen in de rue de Bruxelles in Wavre en de straat zelf kent dan kan een reconstructie gemaakt worden van de mogelijke posities. Er waren meer dan 10 getuigen in deze straat en ook aan de koldam. De diensten zijn er niet wijs uitgeraakt. Toch is er hoop om een van de versies als juist te duiden.