Re: Nijvel: 17 September

Boemerang, dank voor de feedback. Het is correct dat ik me baseer op wat er op deze website te vinden is. Volgens deze site was het tanken nog niet gebeurd. Dat ze de beschoten Mercedes meenemen mag toch wel verrassend worden genoemd. Verder dus het gesleep met het lichaam van De Wit is pure improvisatie. Ze willen haar over het hek gooien, maar slagen er niet in, en leggen haar onder een rij boodschappenwagentjes. Ze zijn daar nog nauwelijks klaar mee en de politie komt al aanrijden. Allemaal best wel klungelig en op elkaar volgend. Alles wijst op een uit de hand gelopen inbraak. Hoe precies per seconde de moorden op Fourez en De Wit zijn verlopen, dat staat kennelijk niet helemaal vast. Zij is naar hem toegelopen staat er op deze website. Alvorens te tanken, liep Fourez naar het hek, mogelijk om de urineren, zoal na een rit en lange zit uit Parijs eigenlijk heel normaal zou zijn.

Helaas kan ik bijna geen Frans lezen, dus beperk ik me tot wat ik in het Nederlands kan vinden. Als de teksten op deze website geheel buiten de waarheid zijn, waarom zou ik ze dan nog lezen? Vooralsnog ga ik ervan uit dat de teksten op deze website gebaseerd zijn op processtukken.

Boemerang, geef mij een eens een link naar jouw processtukken!

192

Re: Nijvel: 17 September

Boemerang wrote:

Geronimo, Morue is geraakt door tenminste 3 (ik zeg 4) wapens uit 4 verschillende richtingen! 2 kogels FN.22LR semi-auto + 2 kogels COLT 1911 .45 + een brenneke + 2 hagelschoten(19 pellets) uit riot gun nr.2 = 24. (Volgens mij zijn er dus ook zeker weten schoten uit riot gun nr.1 bij.)

Bedankt Boemerang, wat ik bedoelde was dat er inderdaad met een kaliber 12 op de agent geschoten is. Als je jou kalibers er nog is aan toevoegt kan je alleen maar concluderen dat de andere agent enorm geluk gehad heeft. Zal Nijvel vanavond er nog is goed op nalezen. Enne jullie mogen mij altijd verbeteren hé, ik kan tegen oprechte kritiek. smile

Re: Nijvel: 17 September

Wat heet geluk? Los van de kennelijke kogelregen:

"Deze reflex (doodhouden) redde hem het leven, ook al naderde een van de doders om hem met een ter hoogte van de nek afgevuurd schot af te maken. De kogel schampte af op een epaulet van de rijkswachter."

Een epaulet is zo'n lullig schouderding. De bende maakt hier toch een enorme fout, ook al klinkt dat morbide. Ze nemen wel de boel onder vuur, maar laten een rijkswachter het overleven. Ook dat wijst mijns inziens dat de opdracht van die avond was: boodschappen doen. En dus niet de opdracht vermoord die agenten. Als je moord , dan doe je het goed. Nu gingen ze vervolgens de walkie talkie stelen en de wapens van de agenten. Het zijn net cowboys. Ze doen het voor de kick en leven in een roes.

Dit is mijn visie dus. Het is een uit de hand gelopen inbraak. De bende was veel te nonchalant bezig. Brachten zichzelf nogal in de problemen. En verloren ook nog hun auto. En ze moesten de boodschappen achterlaten. En een hele politiemacht achter zich aan. De operatie was dus behoorlijk mislukt.

194 (edited by 't Hand 22-02-2011 19:32)

Re: Nijvel: 17 September

noorderling wrote:

De bende breekt in voor tien zakken koffie van twee en een halve kilo en veertig pakjes Maragogype van vijfhonderd gram.  Tevens vijf bussen arachide olie van vijf liter, vijf bussen maïsolie van vijf liter. Met een gezamenlijke waarde van 22.000 franc. Duidelijk moge zijn dat dit geen inbraak was voor geldelijk gewin. Heel typisch zijn koffie en bakolie producten die lang houdbaar zijn, en die je groot inslaat als je ergens bent ondergedoken.

Ik denk niet dat ze dit nodig hadden om koekjes te bakken en koffie te drinken in hun safehouse.

Kleine bedenking jongens. Arachide olie: in het Vlaams beter bekend als pinda-olie, is een component om explosieven mee te kunnen te maken. Namelijk nitroglycerine! Ook maïsolie, maar dat is om de viscositeit te regelen. Met het glycerol erin kunt ge dynamiet maken. Enfin, ik ben ook gene specialist maar dit is mogelijk.

Over de koffie bonen; dit is maar een slag in het water maar ik meen dat je er napalm mee kunt fabriceren (over de koffie ben ik niet zeker, ik kan het me inbeelden, maar er zijn veel betere dingen daarvoor dus nogal brol/ knullig). Misschien kan iemand me hiermee helpen? Geronimo?

Tweede mogelijkheid: Het is weer een poging om de ware toedracht te verdoezelen. Criminologisch gezien dus gewoon om hun sterkte te laten zien terwijl het totaal nutteloos is. Bijvoorbeeld zoals een fles drank meepikken terwijl je een supermarkt overvalt (gelijke situaties komen voor!). Ben, vergeef me als dit hier in deze topic niet thuishoort.

  • Sorry ik heb nog eens gekeken i.v.m. die koffie, niet op letten. Ik vind geen gebruik hierover, ook niet in bepaalde literatuur hier rond. De oliën wel natuurlijk.

  • Bij nader inzien, de koffie zou  je erover kunnen strooien om om die manier de geur van explosieven te maskeren. Dit wordt gedaan om politiehonden te misleiden. Lukt wel niet. En dit verklaart ook de belachelijk grote hoeveelheid niet (25kg+20kg, hoe gingen ze dit versleuren?).

Re: Nijvel: 17 September

Ik vind het een interessante theorie. Het zou een verklaring kunnen zijn. Dat ze chemische experimenten wilde wagen. Toch moet het makkelijker geweest zijn, denk ik om ergens glycerol te bemachtigen: peanut oil to glycerol, glycerol to nitroglycerin, nitroglycerin to dynamite.

Misschien is het bij dit ene experiment gebleven. Ze hebben de olie en koffie halverwege hun vlucht in de Mercedes moeten achterlaten.

196

Re: Nijvel: 17 September

Sorry maar dit lijkt mij meer iets voor de bende van MacGyver. wink De Bende van Nijvel is meer een bende van dwaalsporen, dus een Bende Van Twijfel.

Als ze explosieven nodig zouden hebben, konden ze die net als Beijer/Bouhouche beter gaan halen bij een steengroeve/mijn (lees maar in De Laatste Leugen van Beijer). Trouwens de Bende van Nijvel heeft nooit explosieven gebruikt, dat was meer het werk van de CCC, maar daar moet ik mij eerst nog in verdiepen. De CCC, het terrorisme en de staat ga ik binnenkort lezen, heeft iemand dat toevallig ook gelezen? Als er interessante feiten in staan, zal ik het posten.

Kumbaya, it never hurts to help !

197 (edited by 't Hand 22-02-2011 20:23)

Re: Nijvel: 17 September

Sorry mr. De Fries maar explosieven zijn wél gebruikt. Namelijk op de geldtransporten. Hoe verklaart u dan het willen meesleuren van 50 lier olie? Over de mogelijkheid om op andere manieren aan springstof te geraken discuteer ik natuurlijk niet.

Re: Nijvel: 17 September

Om het MacGyver verhaal compleet te maken: er is om glycerine uit pinda-olie te krijgen ergens in het proces alcohol nodig. Dat zou dan de whisky kunnen zijn. Dit explosieven verhaal heeft idd een hoog macgyver gehalte, toch is het interessant.

199

Re: Nijvel: 17 September

't Hand wrote:

Sorry mr. De Fries maar explosieven zijn wél gebruikt. Namelijk op de geldtransporten.

Er is geen bewezen link tussen de Bende en een overval op geldtransporten.

200

Re: Nijvel: 17 September

Ik vind het ook van belang. Alles heeft uiteindelijk een "mc gyver" gehalte: wapens, vluchtauto's, mensen neerknallen, bad cops. Laat ons toch maar blijven bij wat we hebben. Namelijk het willen versleuren van een paar kilo koffie en 50 l plantaardige olie.