1

OPMAAK

Vet

Selecteer een woord of een zin en druk op 'B' (Bold). De tekst staat nu tussen twee tags. Als u op verzenden drukt, zal de tekst veranderen in een vette tekst. Dit is handig voor titels.

Cursief

Selecteer een woord of een zin en druk op 'I' (Italic). De tekst staat nu tussen twee tags. Drukt u op verzenden, dan zal de tekst tussen de tags cursief worden afgebeeld. Dit is handig om woorden en zinnen te laten opvallen of voor geciteerde teksten.

Onderlijnen

Selecteer een woord of een zin en druk op 'U' (Underline). De tekst staat nu tussen twee tags en als u op verzenden drukt, zal de geselecteerde tekst onderlijnt zijn.

Weblink I

Wil je een link plaatsen naar een andere website, dan hoeft u gewoon die link te plakken in uw tekst. De link wordt dan aanklikbaar. Gelieve er wel op te letten dat de link niet te lang is. De website waar u naar verwijst mag niet de regels van het forum overtreden of verwijzen naar een onveilige pagina. Indien de website hier niet aan voldoet of als de link niet meer bestaat, zal deze verwijderd worden. Om de veiligheid van het forum te waarborgen, wordt er streng toegekeken op de geplaatste links.

Weblink II

Hoe maak ik van een tekst een link naar een website? Om dit te doen, moet u de code zelf ingeven. U opent met een haakje [ en typt daarna url=, hierna volgt de link naar de website die begint met http://. Daarna geeft u de rest van het internetadres in. U sluit hierna af met een haakje ]. Nu kunt u een woord of een zin ingeven waarvan u wilt dat die een link wordt. Dan sluit u dat woord of die zin af met [/url]. Nu wordt dat woord een link naar website. De volledige code ziet er dan zo uit :

[url=http://www.ditiseenvoorbeeld.com]Klik hier[/url]

Een foto plaatsen

Wilt u een foto plaatsen op het forum, dan kan dit enkel als de foto op "het internet" staat. Foto's die u enkel op uw computer hebt opgeslagen, kan u niet op het forum plaatsen. Om een foto te posten, zoekt u de URL van deze foto op. Dit kan door met uw rechtermuisknop op de foto te drukken en dan de foto in een nieuw venster of tabblad te openen. De URL die u nodig hebt om een foto te kunnen plaatsen eindigt altijd met .JPG of een ander bestandstype zoals .png of .gif. Dan kopieert u de URL en plakt u die in het forum. U selecteert de URL en drukt op 'Img' (Image). Druk dan op verzenden en uw foto staat op het forum. Een voorbeeld:

[img]http://www.bendevannijvel.com/gfx/G3.jpg[/img]

Deze code geeft dit resultaat :

http://www.bendevannijvel.com/gfx/G3.jpg

Een bestand delen

Wilt u een bestand delen met andere forumleden, dan moet je dit - net zoals foto's - eerst op het "het internet" plaatsen. Er zijn verschillende gratis diensten waar je bestanden kan plaatsen, zoals Dropbox, Google Drive, ... Nadat het bestand ge-upload is, kan je een link op het forum plaatsen. Let er wel op dat het bestand publiek toegankelijk is.

Citeren

Wenst u te reageren op een bepaald gedeelte van een tekst, kan u dat stuk gebruiken in uw antwoord als citaat of quote. U kopieert dan de tekst en plakt het in uw antwoordblad. U selecteert hem opnieuw en drukt op 'Quote'. De tekst zal nu tussen twee tags staan en in de definitieve versie zal het citaat in een aparte kader staan.

BBCode

BBCode is een verzameling opmaaklabels die worden gebruikt om de opmaak van tekst in het forum te veranderen. BBCode is gebaseerd op hetzelfde principe als HTML en lijkt er ook sterk op. Hier vindt u een volledig overzicht met alle beschikbare BBCodes en uitleg over het gebruik ervan » Help

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube