1 (edited by Hestur 14-11-2011 21:16)

Topic: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Jongelui, wie was de Bende van Nijvel?

Volgens Raynal en Eddy Vos (Knack 21/04/2011):

"Onderzoeksrechter Jean-Paul Raynal en commissaris Vos namen de leiding nadat hun voorgangers het onderzoek zo goed als verknoeid hadden. De twee deden het onderzoek opnieuw van nul af aan. Zij deden een beroep op Amerikaanse profilers en andere specialisten. In de loop van hun graafwerk groeide de overtuiging dat de Bende van Nijvel in werkelijkheid uit twee bendes bestaat: de zogenaamde Borains en de bende van De Staerke, die door een derde nog onbekende bende/organisatie werden aangestuurd. "

Volgens Bouten: de Bende van Nijvel is ontstaan binnen Gladio en stay behind netwerken.

Bouhouche en Beijer zitten in de logistieke cel van de Bende. Er wordt gebruik gemaakt van criminelen om bepaalde acties uit te voeren. Daarbij worden ook valse sporen gezaaid, om verwarring te zaaien en alles gecompliceerd te maken. Er is vaak een verschil tussen de aansturende krachten en de feitelijke uitvoerende criminelen. Die laatsten weten misschien niet eens in welke raderwerk ze functioneren. Drugs- en wapensmokkel lijken op de achtergrond mee te spelen.

Hoopgevend is dat er een paar opmerkelijke parallellen zijn. Bouten focust meer op de achterliggende context (omdat Bouten minder druk kan zetten bij ondervragingen?), Vos meer op de uitvoerders (omdat Vos gestuurd wordt?). Maar ze spreken elkaar zeker niet tegen. Het beeld is eerder complementair. Als je de twee puzzelstukken naast elkaar legt, krijg je in principe een redelijk zinnig plaatje.

Én kom je tot de conclusie dat twee onafhankelijk van elkaar gevoerde onderzoeken, door niet van de minsten, allebei in dezelfde richting vorderen. Wat zowel Bouten als Vos kredibiliteit geeft!

2

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Tot op zekere hoogte hebben ze beiden gelijk. Ze jagen op de klusjesmannen, de Borains, de De Staerkes, de WNP. De opdrachtgevers en de uitvoerders komen niet aan bod.

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

De conclusie van Hestur kan best wel eens heel dicht bij de waarheid liggen. Een paar punten wil ik hierbij aanstippen.

Ik denk dat we er ons bij neer moeten leggen dat we de eventuele opdrachtgevers en tussenpersonen nooit meer zullen terugvinden. Dit zijn maar een paar mensen geweest. Wie achteraf teveel wist, die leeft niet meer. Daar ben ik van overtuigd. Als men zo makkelijk moord, zal dit zeker ook onderling zijn gebeurd.

Ik denk ook dat we er serieus rekening mee moeten houden dat er geen directe connectie is met het Gladio-netwerk. Maar dat een hele kleine clan in België zelf een Gladio-achtig netwerk was begonnen. De Amerikanen weten dus van niks, maar wellicht dat wel ooit geld uit die hoek er bij betrokken is geweest, zonder dat er ooit een Amerikaans bevel aan ten grondslag lag. Of zonder dat een Amerikaan er persoonlijk bij betrokken was. Je vindt dat dus ook nooit meer terug.

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Ik ben het met noordeling zijn punten eens. Als je ook leest in de boeken van Bouten wie er gekoppeld worden aan de bende en wie al in de jaren daarna het loodje hebben gelegd... Wat ook opvalt is dat het zelden een natuurlijke dood is: een overdoses krijgen, gezelfmoord of vermoord worden lijkt gewoon in dit wereldje.

Inderdaad, de daders liggen waarschijnlijk lang en breed al op het kerkhof. Maar laten we hopen dat iemand alsnog in gewetensnood komt en het echte verhaal verteld!

5

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Dat het ding uit Gladio-strucuturen ontstaan is maar voor een deel een eigen leven gaan leiden is (als instrument voor maffieuze politici en wapen/drugshandelaars) wil ik wel geloven, maar dat de Amerikanen er voor niets meer tussen zaten? Nee, daarvoor ligt die hele Gladio-toestand te gevoelig. Ze zullen (minstens) steeds om de hoek gestaan hebben en vermoedelijk geregeld 'bijgestuurd' hebben waar nodig. Zie ook Haig en Latinus, zie ook Douglas Mac Arthur en Mayerus. Zie de hele reeks WACL'ers. Niet alleen de yankees trouwens. De Mossad laat nooit op zich wachten.

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Firestorm wrote:

Ik ben het met noordeling zijn punten eens.


Ik ben het ook met Noordeling eens wink, maar je kan dan wel de vraag stellen, waarom Philippe De Staerke nog steeds in leven is? Heeft hij destijds zijn hachje gered door verschillende valse verklaringen af te leggen d.m.v. ingezonden brieven naar kranten en bij de politie? Was hij slechts een marionet/uitvoerder die verder niks weet? Is hij er zelf ingeluisd door de Bende van Nijvel en die dag voor wat geld naar de supermarkt gestuurd? Of stond De Staerke zelf aan de top?

En dim, van wat ik gelezen heb over hoe bv de CIA in Rusland werkte, steunde ze bepaalde maffia families, de controle over de dollars die daar naar toe gingen raakten ze al snel kwijt. Het zou dus een België ook zo kunnen zijn gegaan dat een flink bedrag in handen kwam bij een tussenpersoon in België die dat deels gebruikte om Politieke acties te steunen. En dat een deel van dat geld bij een Bende van Nijvel terecht kwam zonder dat de CIA agent in kwestie hier nog controle over had. De Bende van Nijvel had zo geen enkel Amerikaans politiek doel maar diende enkel Belgische duistere belangen.

7

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Er zijn geen 'duistere Belgische belangen' zonder dat de CIA, MI6 en/of Mossad daar weet van hebben. Veelal hebben ze de hoofdrolspelers trouwens vast bij het 'pietje'. Roze Balletten zijn maar één manier. Dus: "doe maar jongens, maar we rekenen op gepaste wederdiensten".

8

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

En wat voor wederdiensten kunnen Belgische politiekers aanbrengen voor bovengenoemde agentschappen? Buiten het plaatsen van onnodige militaire middelen niets. Daar draait het niet om! Als Gladio ook maar bij iets betrokken is, dan is het bij de CCC. En dat valt buiten ons stokpaardje.

De Roze Balletten werden onmiddellijk losgekoppeld van het Bende-onderzoek. Slimme zet van het onder politieke druk staande Justitie. Want deze uitspattingen zijn de lont in het Bendeverhaal. Het gaat niet over speurders zoals Vos en cie. Het gaat om het onderzoek naar de X-dossiers. Eddy Vos moet niet spreken, Patrick De Baets moet zijn verhaal kunnen doen. Amen.

9

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Ha neen zeker? Met Amerikaanse raketten in een door vredesbewegingen geagiteerd België, met de NATO, met het hoofdkwartier van de Mossad voor Europa, ... Met alle zaken die niet door justitie mogen behandeld worden zoals het hoort. Met alle wapentrafieken die via ons land georganiseerd werden? Met de vertakkingen naar Iran-Contra? Met het onderhouden en geheim houden van Stay-Behind?

Met alle Belgische toppolitici, officieren en invloeduitoefende hooggeplaatsten die als verlengstukken van deze agentschappen te beschouwen zijn: Gol en de Mossad, de WACL-leden Robert Close, Rombouts, Desmarets, Vandekerkhove, Pierre Cremer, ... VdB en zijn kliek (Grafé, Humblet, Goor, Mainil, J. Michel, ...) afkomstig uit het Opus/Paneuropa/AESP/CEPIC-nest en die gasten benoemen vervolgens de magistraten en leger/rijkswacht-top. Kijk maar hoe de zaak Borges verliep en de rol van Torrez hierin, wat Deprêtre allemaal uitspookte en niet alleen in het Bende-onderzoek, hoe Hennart de boel om zeep hielp, ...

Mooi in het gelid zullen ze lopen die Belgische politici!

10 (edited by Hestur 18-11-2011 23:36)

Re: Vos en Bouten: potentiële boezemvrienden

Even terugkeren naar de zaak. De rode draad is dat er heel wat lijkt te pleiten voor de idee dat er niet één "Bende van Nijvel" bestond en dat ook de speurders daarvan uitgaan. De Bende bestond blijkbaar uit verschillende groepen daders, niet uit één kern. Een van de beste argumenten daarvoor is wel dat er massa's robotfoto's zijn, die vaak verschillende personen laten zien.

Zoals intussen wel bekend zijn het enkel de zakken met wapens uit Ronquières die zorgden voor een link tussen de verschillende feiten. Kort gezegd: alle feiten met wapens uit die zak zijn Bendefeiten, alle andere niet. Maar wie de wapens vasthield, weten we niet. Maar het waren niet slechts een Oudere Man, een Reus en een Killer.