Topic: Huiszoeking bij wapenverzamelaars

Misschien komt er wel iets naar boven:

Brusselse politie propt drie combi's vol met wapens tijdens één huiszoeking

De Brusselse federale recherche heeft tijdens een razzia bij een twintigtal wapenverzamelaars een indrukwekkend wapenarsenaal in beslag genomen. De politie viel binnen op 25 adressen in onder meer Brussel, Bergen, Namen, Charleroi, Luik en 's Gravenbrakel en nam een indrukwekkend aantal wapens, springtuig en munitie in beslag, inclusief kalasjnikovs en handgranaten.

Meer » Nieuws

2

Re: Huiszoeking bij wapenverzamelaars

"'s Gravenbrakel", interesting.

3

Re: Huiszoeking bij wapenverzamelaars

De persmededeling van het parket van Brussel:

De FGP van Brussel heeft de voorbije week in samenwerking met de politiezone Zuid, ondersteund door de FGP’s van Luik, Namen, Dinant, Nijvel en Charleroi, de Speciale eenheden van de federale politie, de dienst DOVO van de Nationale Defensie, als ook door een expert van het NICC en een wapenspecialist van het Vormingscentrum van de federale politie, een belangrijke illegale bende van vuurwapenhandelaars ontmanteld.

Het onderzoek ging van start in de loop van 2010 en heeft de vertakkingen van deze bende in kaart gebracht. Op 15 en 17 februari 2012 werd er tot actie overgegaan.

Op deze twee data zijn er 27 huiszoekingen op het hele Belgische grondgebied uitgevoerd, gericht op de arrestatie van 21 personen betrokken bij de verschillende niveaus van deze zwendel.

Deze huiszoekingen hebben geleid tot de inbeslagname van 248 vuurwapens, meer dan 30.000 munitiën van verschillend kaliber, als ook een anti-persoonmijn en een granaat. Negen personen werden voor de onderzoeksmagistraat geleid, waarvan drie onder aanhoudingsmandaat zijn geplaatst.

Het verdere onderzoek zal bestaan uit het classificeren met precisie van de in beslag genomen wapens en munitiën en zal de juiste rol bepalen van elke deelnemer aan deze illegale handel.

Bron » fedol.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube