41 (edited by the end 16-03-2012 17:43)

Noorderling wrote:

Jaja, soms gaan zaken hun eigen leven leiden. Prototypes, dat klinkt interessant , doch niet exclusief voor iemand uit wapenbranche of extreem rechtse hoek. Dit kan ook van een freak komen, die weet wat ie wil.

Freaks ok daar ben ik zeker van, (ik focus me op de periodes van 82 en van Temse tot en met Aalst alhoewel Aalst nog anders is) maar dan wel freaks die op de hoogte waren van dingen waar specialisten amper iets van afwisten, het is de som van de dingen die het uitzonderlijk maakt en dat zijn niet alleen de wapens, kogelvrije vesten, auto's, munitie, bewijsstukken ontvreemden, kennis van de politie routes, de kennis van het verloop van het onderzoek, de wapenexpertises en nog veel meer. Noem mij één naam van de gekende gangsters die dit kunnen en die het onderzoek na meer dan 25 jaar nog steeds controleren? En die maken dat er niemand praat (met de gruwel van de misdaden in gedachten).

Denk ook eens aan de zakken met wapens, ik heb gisteren gelezen (als ik het goed begrepen heb?) iedereen denk dat de gevonden wapens gebruikt zijn bij de bende overvallen, maar de riotguns ontbreken het wapen waar de 0.22 kogels (executies) mee afgevuurd zijn is ook niet gevonden om maar 2 van de belangrijkste wapen te noemen, en er zijn nog specifieke dingen met die wapens. Denk aan de som van de dingen. Alles is menselijk, als dit gewone misdadigers dan zijn dat supermannen, en superman bestaat niet volgens mij. Dan moet je de vraag stellen wie kan dit? Of welke organisatie?

De jaren 80 waren de koudeoorlog, het is niet voor niets dat dit zo genoemd word, wat wij nu nog weten is wat er overblijft in de media, de bommen de overvallen rampen branden. Dit was ook de tijd dat er aan de lopendeband hoog geplaatste of welstellende figuren werden gekidnapt voor grote sommen geld, dit was ook de tijd van de knokploegen bij de verkiezingen, de tijd dat cafés in brand werden gestoken, en dat je niet gelijk welke café kon binnen gaan, en dat je moest opletten wat je zei en tegen wie als je een uitgesproken mening had. en België kan je niet vergelijken met Nederland, dit was ook de tijd van Voeren, VMO en andere. Ik spreek uit ervaring. de mensen waren bang.

En als je rijk wilt worden dan overval je natuurlijk een bank juist daarmee dat het de kans verkleint dat het gewone misdadigers waren, in die tijd was alles redelijk politiek getint. Dus als gangsters zoiets doen (overvallen en kinderen afknallen) is er een maatschappelijk motief en is het politiek. Zie Italië waren dit ook gangsters?

Een way of life, juist daarom, bekijk het eens zelf super getrainde mannen (hebben dit nog gedaan) die een tactisch inzicht hadden een goede kennis van wapens een perfect team vormden, jaren kunnen zwijgen, journalisten vermoorden, slachtoffers onder druk zetten, vluchtroutes, ...? Het is raar om te zeggen maar voorlopig is dit nog een perfecte misdaad. En je mag de gruwel niet vergeten en uit het oog verliezen. Dat is absoluut een way of life, zoek eens wie er zo leeft, en denk ook eens aan de vlucht na de inbraak in Nijvel?

Ja we moeten onze ogen open houden voor alle pistes, enkel de daders hebben zekerheid over wat en wie, doch ik ga er vanuit: wat doen ze? Bekijk het dossier opnieuw vergeet alles wat je gelezen het, lees het opnieuw en vraag je af wat doen ze. In dit dossier is volgens mij de valkuil: waarom, en dan beginnen we zelf verklaringen te zoeken en te verbinden maar dit is moeilijk om dat het reeds 25 jaar geleden is, en iedereen kent iedereen en iedereen heeft wel iets op zijn kerfstok dat verborgen moet blijven. Doch als je gewoon kijkt naar wat ze doen kom je misschien tot een andere vaststelling. Je moet weten dat in die sferen de waarheid niet bestaat en niemand niemand vertrouwd. En ook dat reputatie in de onder en boverwereld het blangrijkste is, wie is er zo bang, wie wenst er anderen af te schrikken?

Trouwens dank je voor het compliment, ik doe me best.  En ik weet dat er barsten aan het komen zijn in de zogezegd muur die het onderzoek blokkeert. Het waren mensen de daders (mostermensen) de ketting is zo sterk als de zwakste schakel als je kijkt naar wat de doen dan zie je de zwakke schakel, ik vind de daders laf en het zijn geen mannen in de echte betekenis van het woord, onderkruipers die zichzelf niet durven kenbaar maken, ga daar eens mee naar de oorlog, als er geschoten word moeten ze vlug hun masker aandoen anders worden ze misschien gekend.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

42

Euh? Nou ja, ieder zijn mening natuurlijk!

Je raakt hier de kern, Leo. Op dit forum kunnen we door te respecteren van elkaar leren. Al was het maar om onze eigen standpunten aan te scherpen. Nu ik u overigens toch spreek, ik heb met bewondering uw bijdrage gelezen over de gesprekken bij u thuis aan tafel. Vond het bijna literair. Tevens weten we nu bij benadering uw leeftijd. wink Ik zou zeggen, blijf uw wijsheid delen.

Noorderling en LEO, ik heb me wat laten gaan in de vorige post en op andere topics op dit forum. Het is m'n temperament en het feit dat de jaren '80 voor mij intens waren. Ik ben mijn ei nu ondertussen kwijt, en wens op een constructieve wijze bij te dragen aan dit forum. En hoop met mijn bijdragen en ervaring een ondersteuning zijn voor de mensen die zich al jaren op dit forum inspannen.

Voor de stelling van Deprêtre dat het gewone gangsters zijn dat kan. Ik vermoed dan wel dat jullie het eens zijn dat er rond de periode van Temse/Halle iets gebeurt is waardoor hun manier van handelen drastischer geworden is. En dat de aanslagen vanaf Temse tot met Aalst met 24 doden waaronder veel kinderen uitzonderlijk zijn. Als het gangsters zijn dan moeten het klinkende namen zijn. En hopelijk kan Depretre dan uitleggen wat er gebeurt is en waarom. Uiteindelijk moeten er namen komen en moet het kloppen met de bekende elementen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

45

De buit was niet de hoofdzaak. Zelfs in de jaren 80 waren er op minder risicovolle en meer lucratieve manieren geld te verdienen. Duidelijk is wel dat het om op macht beluste psychopatische figuren gaat. Ze lieten duidelijk zien dat het personen waren met lef en dat ze steeds verder durfden te gaan. Of het afschieten van weerloze burgers van lef getuigt laat ik in het midden. Maar ik denk dat ze er zelf wel trots op waren dat ze zover durfde te gaan en ongrijpbaar bleven voor justitie.

Waarom deze daders met een relatief kleine buit genoegen namen, blijft natuurlijk gissen. Misschien zat het zo in het hoofd van de killer, tevens het brein van de Bende die 2 of 3 meelopers om zich heen had verzameld. Mogelijk waren het geen standaard gangsters, maar mensen met een baan, zoals een profiler constateerde. Net als drugs waren zij verslaafd aan supermarkten overvallen, met een piek bij de dubbele overval, en een overdosis in Aalst.

Ik geef toe dat de hypothese van banditisme veel vragen openlaat (welke piste niet?). Puur kijkend naar de feiten, de uitvoering en de escalatie van geweld, vind ik dit de meest passende theorie. Meer kan ik er niet van maken. Ik hoop zelfs dat ik ongelijk heb en dat de huiszoekingen van onlangs iets gaan opleveren. Zo niet, dan hoop ik dat het CBW op hun website steeds meer details gaan vrijgeven. Zodat we nog beter kunnen meedenken.

47

noorderling wrote:

Misschien zat het zo in het hoofd van de killer, tevens het brein van de Bende die 2 of 3 meelopers om zich heen had verzameld.

Sorry dat ik op dit punt focus, maar dit klopt absoluut niet. Als je kijkt naar de feiten zie je dat er meestal veel meer daders waren. En het is dan ook dit punt dat de hele "roofdieren"-theorie nogal ongeloofwaardig maakt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

48

Jean Deprêtre is gisteren overleden » Nieuws. Weer één die nooit meer iets kan vertellen over de Bende.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

49

Hij heeft nochtans onlangs 5 namen gegeven. Vijf sudisten uit Braine (waarvoor heel wat te zeggen valt). Voelde hij het einde naderen?

50

Hij heeft niet willen spreken! Hij was reeds betrokken vanaf de "Roze Baletten" en heeft tot ter dood zijn politieke broodheren beschermt. Waarvoor mijn respect. Maar er lopen er nog rond, alive and kicking!