Topic: Offshore-leaks

Hallo, wie kan de lijst krijgen en hier openbaren van de Spaanse en Belgische namen binnen de Offshore Leaks, zeker de Facta Offshores?

2 (edited by dim 05-04-2013 23:40)

Re: Offshore-leaks

Het is IOR/Banco Ambrosiano all over again.

Re: Offshore-leaks

Wat ik reeds "lang" heb laten weten op de Blog Van Willy. Bedankt dim. wink

4

Re: Offshore-leaks

Maar de vraag is, komen we de Belgische namen ooit te weten? Krijgen we hetzelfde circus als bij de Lagarde-lijst in Griekenland?

5

Re: Offshore-leaks

Het doet ook denken aan de off shore-activiteiten van Michel Vander Elst in bv. Panama, voor figuren uit dossier Atlas, maar ook voor Nihoul, Haemers, ...

Re: Offshore-leaks

Hallo Robert, de bestanden in de offshore leaks zijn bij elkaar 200 Gb, zie onderaan dit artikel » www.guardian.co.uk

Er werken nu 86 journalisten aan om de puzzel compleet te krijgen. Het zal dus nog wel een hele tijd duren voordat duidelijk wordt wat er nu eigenlijk in staat » en.wikipedia.org

Zoals je kunt zien zijn de bestanden op dit moment nog niet vrij gegeven. Het is te hopen dat iemand ze gaat indexeren en op een website publiceert anders wordt het voor de  "gewone man" wel erg moeilijk hier iets zinnigs over te zeggen.

Re: Offshore-leaks

De BBI heeft ze reeds en werkt aan de namen. Vele diamantairs in Antwerpen staan op de lijst, maar ook wapen trafikanten en immobiliën in het buitenland. Ik heb een mail gestuurd naar ICIJ die zouden in het bezit zijn van de harde schijf met de gegevens, maar werken eerst via de gerechtelijke diensten. Voor Frankrijk komen de  namen op zondag vrij, via Mediaparts.

dim, inderdaad hopen dat die namen oa. vallen en de verbindingen met wie ze werken.