Betreft een artikel uit een Nederlandse krant van 20 november 1984. Iemand hierover meer info?

België: kilo's vlees vergiftigd

In België blijken duizenden kilo's vlees, die geleverd waren aan de levensmiddelenwinkels van Delhaize, bewerkt te zijn met een zuur. Dat is hoogstwaarschijnlijk gebeurd bij het bedrijf dat het vlees aan Delhaize leverde. Het gerecht stelt bij dat bedrijf een onderzoek in. Het met zuur bewerkte vlees is inmiddels vernietigd.

Gisterochtend heeft men bij de diensten van Firmin Aerts, de Belgische staatssecretaris voor volksgezondheid, bevestigd dat een inspecteur van de volksgezondheid door Delhaize is gewaarschuwd. Die inspecteur heeft in het weekeinde vastgesteld dat vacuüm verpakt vlees dat aan Delhaize was geleverd, bewerkt was met een zuur, waarschijnlijk salpeterzuur. Die bewerking moet plaatsgevonden hebben voordat het vlees verpakt werd. De aldus voor consumptie ongeschikt gemaakte partij vlees omvatte 2.530 kilogram.

Delhaize heeft de besmetting zelf ontdekt. Alle levensmiddelen die aan het bedrijf geleverd worden, ondergaan een controle in het laboratorium van Delhaize. Het onderzoek bij de groothandelaar die aan Delhaize leverde, is nog niet rond. Maar er zijn aanwijzingen dat het vlees daar door een personeelslid vergiftigd is. Sociale problemen bij het bedrijf zouden die man tot zijn daad gebracht hebben.

Bron » kranten.kb.nl