1

Topic: Overvallers supermarkt schieten om zich heen

Met bivakmutsen gemaskerde overvallers hebben woensdagavond binnen en buiten een supermarkt in Roermond schoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond. Dat maakt de politie bekend. Rond kwart voor negen, vlak voor sluitingstijd, vielen de overvallers binnen in Albert Heijn aan de Faunasingel in de wijk Hoogvonderen. Onbekend is of zij iets hebben buitgemaakt en hoeveel mensen in de winkel waren. De daders verdwenen op een scooter.

Bron » www.nu.nl

Dit is een duidelijk voorbeeld van zinloos schietgeweld bij een overval. Je zou je kunnen afvragen wat er in het mentale systeem van deze daders afspeelt om te schieten. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden. Ik hoop dat er meer details bekend worden gemaakt. Zoals hoeveel schoten, de schootsrichtingen en het aantal mensen dat in de winkel aanwezig waren en daar buiten e.d.

2

Re: Overvallers supermarkt schieten om zich heen

Update: Er was in ieder geval veel personeel aanwezig, zegt de politie. Ze zijn opgevangen in de kantine van de winkel. Zowel binnen als buiten werden meerdere schoten gelost door de daders. De politie is bezig met groot onderzoek rondom de winkel.

Bron » www.l1.nl

Re: Overvallers supermarkt schieten om zich heen

Het losse van schoten heeft een psychologisch effect. Het is pure intimidatie en kan kaderen in 'crowdcontrol'. Als de mensen door angst verlamd zijn kunnen de daders vlotter doorwerken.

Alles hangt natuurlijk af van de omstandigheden waarin er werd geschoten. Werden mensen geviseerd en gemist? of werd er duidelijk geschoten om paniek te zaaien? Misschien waren de gangsters uiterst nerveus of onder invloed. Tal van mogelijkheden.

Gisterenmiddag heeft een man voor onbekende redenen op de trein van Brussel naar Oostende een vuurwapen getrokken en een reiziger de stuipen op het lijf gejaagd. Waarom? Hij zat op een rijdende trein en is er op gebleven tot Gent waar de spoorwegpolitie samen met het bijstandsteam van Gent de trein hebben gesweept. Dader is ongeloofelijk maar waar kunnen verdwijnen. Maar daarvoor heeft hij erg veel geluk gehad. Wat bezielt iemand om een schot te lossen, een wapen te tonen, iemand in shock te brengen? Voor heel wat mensen die deze daden doen, gaat het om de macht en de kick. Een kortsluiting in de hersenen en niet nadenken over de gevolgen. Sommigen zitten zo in elkaar en belanden dan heel makkelijk in de criminaliteit.

Servo per Amikeco