21

Ben wrote:

Het filmpje is momenteel niet meer te bekijken via YouTube. De gebruiker heeft het filmpje ontoegankelijk gemaakt, waarschijnlijk een gevolg van de nieuwsberichten die er vandaag over werden gepubliceerd.

Kleine vergissing, het is YouTube zelf die het filmpje van de website heeft gehaald. Momenteel is het nog te bekijken via deze website » YouTube

club_le-happy-few wrote:

Ik vind het wel spijtig dat de sensatiepers meer misbruik zal maken van dit filmpje dan dat er goed zal van voortkomen.

Niet enkel de sensatiepers. Zeg nu zelf, naakte mensen die rond huppelen in een bad vol bosbessenconfituur, als dat geen mooie tv is voor tijdens het nieuws dan weet ik het ook niet meer. De media zenden dit niet uit omdat ze het dossier willen verder helpen, ze zenden dit enkel uit omdat het 'mooie' en sensationele beelden zijn. En het geeft Eddy Vos nog eens de kans om op tv te komen.

Renne wrote:

Het feit dat het filmpje nu opduikt is toch een teken. We hebben het al vorige maand kunnen zien, maar het is toch een teken dat er meer achter zit.

Ik zou niet goed weten wat er achter zou kunnen zitten. Ik vraag me meer af hoe die persoon eraan komt.

Renne wrote:

Maar de mensen van Jumet zullen dat weer ontkennen, het onderzoek bestaat volgens hen uit getuigen die te veel fantasie hebben enzovoort.

In Jumet kunnen ze niet echt ontkennen dat de Roze Balletten niet hebben bestaan. De Tweede Bendecommissie heeft al toegegeven dat er wel degelijk sexfuiven hebben bestaan in de jaren '80 en dat er hooggeplaatste bij betrokken waren. Maar de Bendecommissie voegde er snel aan toe dat er geen kinderen bij betrokken waren en dat er dus niets mis was. Tja, als je zo redeneert ...

Herr Flick wrote:

Als het doek valt, over het hof en 't belgiekske zullen we het antwoord krijgen, en geen seconde vroeger.

Maak u daarover absoluut geen illusies. De huidige politieke generatie is absoluut niet geïnteresseerd in dit dossier en heeft er niets bij te winnen om 'oude zaken' terug aandacht te geven. Ze hebben er alleen bij te verliezen. Je kan dit dossier niet gebruiken om bepaalde politieke standpunten te verdedigen. Een onafhankelijk Vlaanderen gaat ons echt niet dichter brengen bij de waarheid, integendeel. Je moet beseffen dat de daders nooit veroordeeld kunnen worden, zelfs een eerstejaars student rechten krijgt die gangsters vrij. Het enige wat dit dossier kan oplossen is de verjaring.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ondertussen staat het filmpje ook op de onlive versie van het Algemeen Dagblad in Nederland » www.ad.nl

De vraag is natuurlijk; waarom gaat iemand een copy van dat filmpje op het net gooien? Is het iemand die via via, aan dat videoke geraakt is, en het nu onder de "anonimiteit" van het internet gaat publiceren. Gewoon om het aan iedereen te laten zien.

Is het iemand die dit met een bedoeling gepost heeft, die ons iets wil zeggen, wil tonen, of die het door het op het internet te zetten, zeker wil zijn dat het nu voor altijd beschikbaar is, en het niet zomaar weer kan gewist worden. ( De tijd dat het online gestaan heeft, is voldoende geweest om voldoende copyen te maken.)

Is het iemand die wil zeggen, kijk ik heb dit, maar ik heb misschien nog wel meer. We kunnen er van uitgaan, dat als hij /zij zo dicht bij de bron zit dat ze een originele confituur video hebben, ze misschien nog wel meer hebben ook , dat nog niet getoond is.

Kortom dit filmpje dat eigenlijk niet echt iets nieuws brengt (buiten misschien wie zijn de anderen op die tape). Moet toch eens goed bekeken worden en brengt ons misschien wel iets nieuws, door te weten te komen wie heeft dat filmpje gepost, waarom en van waar komt het origineel beeldmateriaal. Misschien is die film wel gelekt via Youtube, in de hoop een paar onbekenden te identificeren, een aantal mensen kome met hun gezicht immers nogal expliciet in beeld.

23 (edited by club_le-happy-few 18-02-2008 18:29)

Heel simpel wat de video betreft. Is een archiefbeeld van reportage van RTBF over Bende Van Nijvel en Roze Baletten in jaren 90. De betrokkene had dit opgenomen met zijn video en nadien gedigitaliseerd en op internet gezet. Deze persoon is een lid van het Franstalige Années De Plomb-forum en heeft meerdere tv uitzendingen betreffende Bende van Nijvel online geplaatst. Dit filmpje was er gewoon eentje van.

De vraag is dus, hoe komt RTBF aan dit filmpje. Wat het koningshuis betreft, dit zie ik eerder als een goedkoop dreigement. Waarom zou men moord en brand schreeuwen dat Albert aanwezig is op bepaalde feestjes?

Wie ligt daar nu nog wakker van? Hij heeft toch ook een buitenechtelijke dochter en ging regelmatig vreemd. En Laurent was met Wendy. Filip bezocht vroeger regelmatig stripteasebars bij internationale missies. En dan? Alsof daar iemand wakker van ligt. Er zijn zovele mensen die een scheve schaats rijden of sex-feesten bezoeken. Op die feestjes zullen inderdaad gangsters rondlopen want die moeten hun geld van overvallen op krijgen, maar daarom zijn die anderen nog geen misdadigers.

In de reportage van "De Wortels Van Het Kwaad" heeft Leopold Van Esbroeck het hierover. We kwamen op de meest exclusieve feestjes en restaurants want de miljoenen die ze verdienden met overvallen moesten zo snel mogelijk op. Daardoor kwamen ze vaak in contact met de elite (magistraten, top-zakenlui, ...). De meesten hadden gewoon geen idee tegen wie ze wel praatten. Als je in dergelijke etablissementen komt en je draagt een mooi kostuum, behoor je tot de beau monde. De meeste mensen stellen zich gewoon geen verdere vragen.

Het filmpje waarover zo veel te doen is, is terug consulteerbaar. Het staat vanaf vandaag (opnieuw) op de site van humo. Hier is de link voor de geïnteresseerden » www.humo.be

25

Renne wrote:

Over de ministers van toen weet ik eigenlijk niet veel maar als ik juist ben denk ik aan:
1) Jean Gol
2) Van Den Boeynants
3) Wathelet
4) ?

Ik kan hier volledig fout zijn.

Nihoul had in zijn verklaringen over vier ministers in functie, dan zou Vanden Boeynants al afvallen want in die periode was hij geen minister meer.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

26 (edited by Koen 06-03-2009 03:44)

Tja ministers of ex-ministers? Kantschriften van Van Brussel-De Jonghe vermelden Claes. Heb dat maar eens diagonaal kunnen lezen tot hiertoe. Zijn alle politieke families vertegenwoordigd: socialisten/ katholieken en liberalen. Ook Mathot en Coëme behoren tot de mogelijkheden. Wie zal het zeggen? Genoot hoge bescherming, heeft ooit laten ontvallen dat hij in de Agusta-affaire nooit veroordeeld zou zijn geweest als Boudewijn nog geleefd had.

Me dunkt dat die uitspraak voldoende aangeeft waartoe Claes in staat was. Maar kan toch moeilijk geloven dat die man zo dom is om aan zulke dingen mee te doen, lijkt me onwaarschijnlijk. Maar vindt het hoogst eigenaardig dat hij in de kantschriften van Van Brussel-De Jonghe opduikt.

En dat ze niet komen klagen dat er cowboyverhalen opduiken, dan hadden ze het onderzoek maar moeten laten voeren, en niet saboteren, om welke redenen dan ook.

27

Ben wrote:

De Rycke - bijnaam Pépé - was actief binnen het PFN, het politieke verlengstuk van het Front de la Jeunesse en was goed bevriend met Francis Dossogne. De man die hem het laatst levend zag was Michel Nihoul. De Rycke pleegde zelfmoord nadat zijn Afrikaanse vriendin hem verlaten had.

Weet iemand hoe en waar Michel Nihoul De Rycke als laatste zag? Vanwaar komt deze info?

28

dim wrote:

Vanwaar komt deze info?

Deze informatie komt uit het boek 'Dode Getuigen: Dertig mensen die niet zullen spreken op het proces Dutroux' van Douglas De Coninck. Waar en wanneer ze elkaar voor het laatst zagen is niet bekend, maar is volgens mij ook niet zo relevant.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

29

Heb ook nog een interessant artikel over Le Jonathan:

http://i43.servimg.com/u/f43/09/03/15/13/cce00011.jpg

Heb nog even een bedenking, misschien absurd maar toch: we zien dat de bende verschillende malen grote verpakkingen olie (arachideolie en maisolie) meeneemt. Iedereen kent de beelden van het confituurworstelen in Le Jonathan. Hetzelfde word ook gedaan in olie, natuurlijk van plantaardige oorsprong. Of zoek ik het wat te ver?

30

Tijdens die diefstal in de Colruyt van Nijvel hebben ze die olie gewoon achter gelaten in de autokoffer.