Re: Wollen mantel

Stel de killer werd in zijn hoofd geschoten, zou het dan niet logischer zijn om de jas in de brandende auto te smijten? Dan moest er niet in geknipt worden. Ik begrijp ook niet waarom die mouwen eraf moesten, zou er bloed op gezeten hebben? Of werd die jas gebruikt als een soort bodywarmer om dat kogelvrij vest te verdoezelen. Ik weet het niet, ik vind het niet logisch dat een jas in het kanaal beland dat niet gevonden mag worden.

22

Re: Wollen mantel

Werd die mantel niet door de reus gedragen?

23

Re: Wollen mantel

Lijkt me het logischste dat ie in zijn hoofd geraakt werd (als hij al geraakt werd!). Hij droeg immers een kogelvrije vest en een pistool kan daar - naar men hoopt - niet door, zeker niet als er effectief van op 30-40 meter afstand geschoten werd. Bovendien is een schot door het hoofd vaak dodelijk. Als je in een golf zit, is het hoofd ook praktisch het enige gedeelte dat boven de portiek uitkomt

24

Re: Wollen mantel

Ik vermoed dat de lange jas een paar maten groter was dan normaal omdat aan de binnenkant een volledige kogelvrije vest was vastgemaakt met bovendien aan de onderkant delen van een stukgesneden tweede kogelvrije vest ter bescherming van de benen. De mouwen zijn verwijderd omdat zij hinderen bij het schieten.

Op een tv-zender heb ik een reconstructie in de VS gezien van een echt vuurgevecht tussen politie en twee man met kogelvrije vesten en kalasnikovs na een bankoverval met gijzeling. Bij een ontsnappingspoging ontstond een ware oorlog.

Het heeft zeer lang geduurd (honderden partronen, zelfs bij de duizend) en het definitief einde kwam pas toen men onder de wagen door de laatste dader in de voeten en schoenen schoot welke onbeschermd waren. Meerdere politiemensen werden zwaargewond.

De eerste dader kreeg een kogel in zijn kalasjnikov zo niet waren ze er nog in geslaagd een wagen te carjacken. En hier schoten de politie wel degelijk ook honderden kogels af.

Re: Wollen mantel

De gevonden jas lijkt sterk op onderstaande jas van de Belgische luchtmacht:

http://nsm08.casimages.com/img/2014/01/20/14012010112014738711916212.jpg

Re: Wollen mantel

Ik merk toch enkele verschillen. Om te beginnen heeft de ene jas geen mouwen. smile Grapje.

Neen er zijn wel degelijk enkele verschillen zoals de kraag en positie knoopgaten. Op de schouder mis ik sporen van de flappen.

Servo per Amikeco

Re: Wollen mantel

Er zijn inderdaad verschillen, vooral met de mouwen. lol

Ik wou daarmee zeggen dat het niet ondenkbaar is dat de gevonden jas een soort 'overheids'jas (leger, ordediensten, inspecteurs, douaniers, ...) zou zijn. Wie zou er anders zoiets dragen? Het is vreemd dat die jas nog altijd niet geïdentificeerd is geraakt. Het lijkt mij voor speurders toch niet zo moeilijk om de oorsprong van die jas te achterhalen, zelfs als deze uit het buitenland zou komen. Door het model en de textielsamenstelling weet men toch al veel.

Eén van de merkwaardigste elementen aan de gevonden jas is dat volgens de tekening (en lichtjes te zien op de foto) de jas zowel op de linker- als de rechterflap van de kraag een knoopsgat heeft. Wat is de reden van beide knoopsgaten? Is dat funcioneel of is dat puur esthetisch? De jas van de luchtmacht heeft dat bijvoorbeeld niet. Dat specifieke detail is een toch een punt waar speurders mee verder moeten kunnen.

Re: Wollen mantel

Denk toch eerder dat het verschil in de mouwen zit!

Re: Wollen mantel

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/17/14051711073014738712245552.jpg

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/17/14051711072114738712245546.jpg

http://nsm08.casimages.com/img/2014/05/17/14051711071614738712245543.jpg

Re: Wollen mantel

Merovinger wrote:

Eén van de merkwaardigste elementen aan de gevonden jas in Ronquière is dat volgens de tekening van de speurders de jas zowel op de linker- als de rechterflap van de kraag een knoopsgat heeft. Wat is de reden van beide knoopsgaten? Is dat functioneel of is dat puur esthetisch? Dat specifieke detail is een toch een punt waar speurders mee verder moeten kunnen.

De jas op de onderstaande foto (gevonden op Delcampe.net) vertoont hetzelfde kenmerk: twee knoopsgaten in de revers. Ook de uitsnede van de kraag is identiek aan de jas van Ronquières. Het aantal knoppen lijkt ook te kloppen (op de foto zie je dat de middelste knop er niet meer aanhangt maar dat daar wel een knop heeft gezeten). De overeenkomst met de zakken is moeilijk waar te nemen doordat een mouw een deel van de jas bedekt. Jammer genoeg is er geen enkele info vermeld over de jas die te koop wordt aangeboden. De verkoper is iemand uit de regio van Parijs.

Heeft er iemand enig idee wat het kleine roodblauwe insigne op de linkermouw betekent? Van de jas in Ronquières waren de mouwen afgesneden.

De jas op Delcampe.net

http://nsm08.casimages.com/img/2014/06/18/14061801391314738712327187.jpg

De gevonden jas in Ronquières

http://www.bendevannijvel.com/gfx/jas_1.jpg