Ik weet niet hoeveel geloof we aan de oude hypothese van Kuros kunnen hechten. Maar die besteedde ook wel belang aan de autoraces en jagersmilieu. Hij mag er dan misschien wat dingen bij gefantaseerd hebben, misschien zat er ergens toch grond van waarheid in?

392

Om een verklaring te vinden voor het merkwaardig kogelgat in de Mercedes koffer, vraag ik me af of deze niet ontstaan is tijdens het vuurgevecht met de rijkswacht toen die aankwam en beschoten werd door de gangsters? De gangsters stonden in het licht van de koplampen, moesten zich verschuilen.

https://lh3.googleusercontent.com/-8Tw86ii7ySY/U33UV_fFKMI/AAAAAAAAAqg/YtEgAGMb7wE/w450-h335-no/nijvelmercedes.png

Er word door de overlevende rijkswachter gemeld dat de Saab alsook de Mercedes aan de achterzijde van de Colruyt bevonden, de Mercedes met de koffer open voor de deur van de Colruyt. De plaats van de combi is exact te bepalen, voor de voertuigen van de daders is het puzzelen. Ik heb wat schetsen gemaakt om het wat te verduidelijken, en heb bij deze een vraag aan wapenkenners of dat dit schot door de koffer op minder dan een meter van de koffer afgevuurd is, en welk effect dit zal hebben op de waaier van bollen zodat we misschien de impact in de combi kunnen bepalen.

Hierbonder zijn ruwe schetsen van een mogelijk situatie. De rijkswachtcombi werd vanaf 4 zijden beschoten, vooral de kogelinslagen op de achterkant zijn interessant.

https://lh4.googleusercontent.com/-X0fp7S4F_uI/U33UO4hQx3I/AAAAAAAAApQ/kG9Tv9Np1xg/w468-h255-no/NijvelReconmerc1.png

https://lh6.googleusercontent.com/-MceueXx3lNU/U33UPRZAS6I/AAAAAAAAApg/HSq3pILrP2k/w468-h255-no/NijvelReconmerc3.png

https://lh5.googleusercontent.com/-7Li5x-21ltI/U33UNe0XsBI/AAAAAAAAApA/whGZGVhWZiI/w310-h226-no/1895.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-xXR2MTciCpM/U33UQNbuh3I/AAAAAAAAApk/nYVg7VQbkAk/w468-h255-no/NijvelReconmerc5.png

https://lh4.googleusercontent.com/-YGpziN6YC1U/U33UQ4y8z1I/AAAAAAAAApw/hELDTKbbp9E/w468-h255-no/NijvelReconmerc6.png

https://lh5.googleusercontent.com/-6_vp_E23BZU/U33URuEi1aI/AAAAAAAAAp4/bgeGyayeM0w/w468-h255-no/NijvelReconmerc7.png

https://lh5.googleusercontent.com/-b6aTaQRR2l0/U33US-i50uI/AAAAAAAAAqI/u6ebOWjVfqg/w468-h255-no/NijvelReconmerc9.png

https://lh5.googleusercontent.com/-lWeXwGX_VMo/U33UTIYSFtI/AAAAAAAAAqQ/inf5D-MURps/w468-h255-no/NijvelReconmerc9a.png

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Spijtig dat dat pijltje juist boven de inslag van die kogel staat, of is het het exit gat? Ik zou geneigd zijn om te zeggen dat ge een zwaar kaliber patroon nodig hebt, liefst een FMJ vol mantel patroon, om door een plaat ijzer te schieten. Een 9mm zou dit misschien kunnen, een brenneke daar lukt het ook wel mee.

De meeste munitie is immers ontworpen om te mushroomen zodat de stopkracht vergroot, als je daar mee op een plaat ijzer schiet, vliegt die kogel aan barrels, of hij ketst af. Er zijn wel testjes te vinden op internet, als ge het echt wil weten. Want ik heb weinig tot geen ervaring in het beschieten van voertuigen. wink

Hier kan je zien wat een brenneke doet met een plaat ijzer » YouTube

Een persoon merkt op het Franstalige forum terecht op dat de Mercedes 190 van het koppel Fourez-Dewit een nieuw model was in die tijd. De Mercedes 190 kwam nl. pas in november 1982 uit » Wikipedia

En wat als de inbrekers van de Colruyt gewoon hun kans zagen om een splinternieuwe snelle auto te pikken en daarom het koppel heeft afgemaakt? Want die Mercedes zal de Bendeleden toch wel hun ogen hebben uitgestoken. Is dat niet de meest logische verklaring i.p.v. een geënsceneerde inbraak voor de executie van het koppel? De inbrekers zijn tenslotte toch wel weggereden met die Mercedes. Zouden ze dat ook gedaan hebben als hun doel en motief het vermoorden van het koppel was geweest?

395

Thanks voor een en ander. Past nog beter in m'n logica dan ik dacht. Stay tuned.

396

Merovinger, dat kan men natuurlijk niet uitsluiten maar vind je dan niet dat er te veel moeite en te veel wapens zijn voor een beetje koffie en praline? Koffie en pralines kon zo'n bende zelfs overdag ergens stelen zonder een wapen te gebruiken.

Maar die koffie, pralines en olie waren misschien niet het doel van de inbraak maar wel de brandkast (waarvoor ze dat snijmateriaal bijhadden) die ze nooit hebben kunnen bereiken doordat ze tweemaal gestoord werden in hun bezigheden. De eerste maal door het koppel en de tweede maal door de rijkswachters. Zie de mogelijke hypothese die ik in mijn posts #268, #269, #274, #275 en #276 geformuleerd heb.

Zeki, de buit bestond (volgens de officiële lezing) uit vijf dozen pralines, vijf bussen arachide olie van vijf liter, vijf bussen maïsolie van vijf liter, tien zakken koffie van twee en een halve kilo en veertig pakjes Maragogype van vijfhonderd gram. Ik kom aan een buit met een gewicht van 95 kilo exclusief pralines. U hebt een paar grote broekzakken nodig om zoiets overdag te stelen zonder wapen. smile

Ik vind de gedachte van Merovinger zo slecht nog niet. Als we deze buit toevoegen aan een nieuwe Mercedes, bracht deze inbraak best wat op.

Ik ben van mening dat het ensceneren van een inbraak volstrekt overbodig was (en onnodig riskant) als het erom ging een koppel te vermoorden waarmee van te voren een afspraak was gemaakt. Als je weet dat ze komen, dan is het toch veel sneller en eenvoudiger om ze op te wachten, af te maken en te vertrekken? Waarom dan alle moeite, tijd en risico's nemen voor een inbraak?

Men kan natuurlijk zeggen dat de inbraak bedoeld was om te maskeren dat het een executie betrof. Maar dat zou alleen werken als de Bende van Nijvel van tevoren wist dat de politie de handel en wandel van de slachtoffers niet zou nagaan. Echter, de politie doet zoiets meestal toch en heeft dat ook in dit geval gedaan.

En vonden niets » Forum

400

De week voordien stelen de Bende van Nijvel hoogtechnologische en geheime prototype kogelvrije vesten, waarbij 1 dode en 1 zwaar gewonde valt. Om de week erna een brandkast in Nijvel open te breken. En dit met 2 riot guns, en nog vijf andere handwapens + de kogelvrij vesten en een valse rijkswachtwagen die toevallig opduikt. Er zijn 3 slachtoffers in Nijvel 2 betrokken in het Eurosystem en Roze Balletten-dossier, en dan de vermoorde rijkswachter die een eigen dossiers had (recente moorden en extreem rechts), en die op een aparte wijze afscheid nam van zijn vrouw en die in feite niet moest werken die avond maar onder druk toch gegaan is.

Er is ook nog het feit dat de rijkswachtcombi vanop vier plaatsen beschoten is, ook langs achteren, dit is een pure hinderlaag, aan de Diable is er het kruisvuur. En over hoe het koppel vermoord is weten we bitter weinig, wat hebben de daders gedaan in de meer dan 20 minuten tussen de moorden op het koppel en de rijkswacht. Zo'n deur open branden duurt niet lang maximum 5 min, dus nog meer dan 15 min, wat hebben ze gedaan, waarom hebben ze de brandkast niet open gebroken maar wel tijd gehad om chips te eten?

En dat verplaatsen van die lichamen, mij ga je niet vertellen dat 1 à 2 mannen geen lichaam over een hek kunnen werpen. Ze hebben de lichamen tientallen meters verplaatst duurt ook niet echt lang, en niet naar de brandkast gegaan, ze moeten met minimum 3 maar waarschijnlijk waren ze met met meer 4 of 5, wat hebben die al die tijd gedaan? Dat is in feite één van de grote vragen. En hoe is het koppel vermoord?

De theorie van afrekeningen is waarschijnlijker, daar vallen de puzzelstukken meer op zijn plaats, dan een soort roofdieren-theorie die zeer onlogisch is en ook vol is van toevalligheden die het in feite niet zijn. Fourez was een berekend man die zijn auto verbruik nauwgezet bijhield, ik ken nog zo'n mensen en kan voorspellen waar en wanneer ze gaan tanken, zelfs wanneer ze hun boodschappen gaan doen, mensen zijn gewoonte dieren. Er is ook nog Charlie De Pauw die zich bedreigd voelde en beschermt werd door WNP, en uiteindelijk naar Amerika gevlucht is, maar in '84 ook vermoord is. Beiden visten in dezelfde wateren!

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.