Re: Jean-Marie Tinck

Ook al zou Tinck niets met de Bende van Nijvel te maken hebben, hij blijft een ongelofelijke sukkel die het verdient om hinderlijk gevolgd te blijven worden.

Re: Jean-Marie Tinck

Door hem geen invrijheidstelling met voorwaarden op te leggen zoals:

  • verbod om het grondgebied te verlaten;

  • geen contact te hebben met eventuele andere bendeleden of met de slachtoffers;

  • iedere week zich gaan aan te bieden op een politiecommissariaat.

ligt de weg open om morgen met een zeilboot de zee op te gaan en naar een ander werelddeel te varen. Adieu la justice Belge!

Re: Jean-Marie Tinck

Ben wrote:

Ik hou er trouwens nog steeds rekening mee dat Tinck wel degelijk één van de twee daders was die in 1982 de Austin hebben gestolen in Elsene. Wat er daarna is gebeurd, weet ik niet. Misschien is vanaf toen de fantasie van Tinck beginnen spelen.

Ik heb altijd het gevoel gehad dat Tinck bij de bende betrokken was via een diefstal of dat hij deel uitmaakte van een soort verkenningsteam, ... kortom niet het grote misdaadwerk. Waarschijnlijk heeft hij een goed idee wie er wel betrokken was bij de dodelijke overvallen, misschien zelfs in die mate dat hij meer details weet dan de speurders. Die details heeft hij vermoedelijk later gebruikt om zijn cafévriend(en) te overtuigen dat hij een zware jongen was die bij de bende hoorde.

Natuurlijk kom je als speurder in zo'n geval niet ver. Er zijn geen harde bewijzen, buiten een "bekentenis" die doorspekt is met leugens en halve waarheden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Tinck een onschuldige fantast is. Zijn achtergrond, zijn verblijfplaatsen doorheen de jaren en strafblad zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen. En dan is er nog het feit dat een getuige hem herkend heeft en dat er een duidelijke gelijkenis met een robotfoto is. Ik persoonlijk blijf hem een belangrijke verdachte vinden, vrijlating of niet.

Re: Jean-Marie Tinck

"La justice, c'est comme la Sainte Vierge, si on ne la voit pas de temps en temps, le doute s'installe." (Michel Audiard)

Re: Jean-Marie Tinck

En hij sliep al niet gerust ... vraag mij af of hij nu nog gaat kunnen slapen. Slapende honden van dit kaliber wakker maken, lijkt mij geen goed idee. Een ongeluk is snel gebeurt.

956

Re: Jean-Marie Tinck

Jean-Marie Tinck vrijgelaten, maar blijft in verdenking gesteld in Bende-dossier

Jean-Marie Tinck, die aangehouden werd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel, heeft rond 17.30 uur de gevangenis van Nijvel verlaten. De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Bergen had eerder op de dag zijn vrijlating bevolen. Tinck blijft wel in verdenking gesteld. Jean-Edmond Mairiaux, de advocaat van Tinck, had de vrijlating gevraagd van Tinck. Hij zei dat er onvoldoende aanwijzingen zijn van zijn schuld. "De bewijzen à charge (tegen hem) zijn niet geëvolueerd sinds zijn aanhouding", zei Mairiaux al na afloop van de zitting van de raadkamer van Charleroi veertien dagen geleden.

Meer » Nieuws

957

Re: Jean-Marie Tinck

Eric Donkaew wrote:

Dat is niet waar. Ook zonder die twee bewijzen kan er gewoon een proces volgen, mits er voldoende andere sterke aanwijzingen zijn.

In theorie wel, in de praktijk zal het in deze zaak nooit meer gebeuren. Tegen de Borains waren ook sterke aanwijzingen en zelfs bekentenissen. Dat assisenproces is mislukt. De stelling i.v.m. parachutemoord klopt, ook weinig aanwijzingen, geen bewijzen. Maar de Bende van Nijvel is veel ingewikkelder. Men kan geen proces voeren met De Staerke alleen, of met Tinck alleen omdat zij de Bende van Nijvel niet (volledig) zijn. Er blijven altijd veel te veel vragen over. In principe kon men De Staerke voor assisen brengen. Maar wat met al die overvallen die gebeurden terwijl hij in de gevangenis zat?

Daarom zeg ik: niemand wordt veroordeeld tenzij er een perfecte DNA-match is. Of een bekentenis, en dan nog. Of wanneer er bij iemand een wapen wordt gevonden, maar dat zal niet meer gebeuren.

958

Re: Jean-Marie Tinck

Eric Donkaew wrote:

Ook al zou Tinck niets met de Bende van Nijvel te maken hebben, hij blijft een ongelofelijke sukkel die het verdient om hinderlijk gevolgd te blijven worden.

Misschien moeten we maar de rechtstaat gewoon weggooien. Het punt blijft dat men geen directe bewijzen had voor zijn aanhouding, en nu nog steeds niet. Men had waarschijnlijk gehoopt dat Tinck zou kraken tijdens zijn aanhouding. Niet dus, maar ze hebben wel leuke persconferenties kunnen geven. Bijna 100 pagina's met spinsels en na zijn vrijlating gaat het gewoon door. roll

Re: Jean-Marie Tinck

Inderdaad Werner. Zonde om zoveel serverruimte en gazettepapier te gebruiken aan een fantast. Maar bij Le Soir stellen ze zich ondertussen toch wel de juiste vraag:

Un suspect, des témoins qui se manifestent 30 ans après les faits, des perquisitions, des auditions et de nouvelles pistes à explorer… tant de signes qui laissent à penser que les enquêteurs sont à deux doigts de résoudre l’énigme judiciaire alors que la prescription pointe à l’horizon. Faut-il y voir un message des magistrats à l’attention du législateur pour qu’il prolonge in extremis le délai, permettant ainsi aux enquêteurs de creuser quelques années de plus?

Meer » www.lesoir.be

960

Re: Jean-Marie Tinck

Het CWB heeft een wanhoopspoging gedaan. Een beetje een alles of niets poging met "zwakke" aanwijzingen/vermoedens in de hoop een onstabiel bende lid (Tinck) aan te treffen en tot bekentenissen over te gaan.

Ook geen leuke dagen voor de 2 personen/vrienden (gezien Tincks verleden, moord) die het parket hebben ingelicht over "de bekentenissen" van Tinck tegenover hun. Wel of niet bende lid, Tinck zal niet happy zijn wat zij hem hebben gelapt.

En als Tinck  echt betrokken is bij de bende,  dan zou het wel eens kunnen dat er Andere op Tinck niet happy zijn en hem nu als een gevaar zien.

Peace