1

Topic: Léon-François Deferm

Luikse zakenman in de farmacie en boezemvriend van PS-kopstuk Guy Mathot. Genoemd in Agustaschandaal en zaak Cools. Zijn bedrijf Trident Technology Holdings, voortspruitend uit het overgenomen technologiebedrijf Unisys, was verwikkeld in de smeergeldaffaire rond de Agusta-helikopters voor het Belgische leger.

Cools beschuldigde Deferm ervan dat hij Trident expres failliet heeft laten gaan om zo, samen met Mathot, het geld van Agusta in eigen zak te steken. Volgens Van Rossem is 175 miljoen BEF Agusta-smeergeld versluisd naar een bankrekening van Deferm in Costa Rica (het land waar Przedborski goed thuis is) waar hij het gaan ophalen is met Michel Vander Elst.

Het Audi 80-autowrak van Marc Dutroux kwam in bezit van Michel Nihoul via Decockere maar was officieel eigendom van Management Car Company (directeur: Claude Scailquin, bedrijf van Deferm). Dit bedrijf bevond zich Avenue des Courses 35 (Brussel), hetzelfde adres waar ook de gepensioneerde luchtmachtgeneraal Jacques Lefebvre (ex-kabinetsmedewerker van Vanden Boeynants, dood teruggevonden 08/03/95 in Mayfair hotelkamer, verzeild in Agusta-affaire) aan het hoofd stond van het lobbybedrijf Europavia.

Vander Elst is als advocaat/juridisch expert ex-werknemer van een aantal bedrijven van Deferm, inclusief Intres Management (dat oorspronkelijk in '88 de Audi 80 aankocht). Philippe Cravatte, rechterhand van Deferm en kaderlid Intres Management, zal het (valse) alibi van Vander Elst voor Nihoul in de zaak Laetitia Delhez bevestigen. Deferm hield samen met Verdeyen Le Circus (Ukkel) open.

Heeft Zeus Computers van Delperdange (mogelijke "reus" van de Bende van Nijvel) en zijn vrouw Mariage ondergebracht binnen zijn eigen groep Trident.

2

Re: Léon-François Deferm

De onvermijdelijke Nihoul kent natuurlijk ook Deferm. Tegenover Canal+ heeft hij het ook over Deferm en Delperdange:

Delperdange en Mariage waren tot 31 maart 1989 (heel kort voor de vereffening) bestuurders bij de nv Trident Manufacturing van Léon-François Deferm. En om het allemaal nog wat spannender te maken: Delperdange werd er na zijn dood door justitie van verdacht de legendarische 'reus' van de Bende van Nijvel te zijn.

Daar heeft Nihoul het op de tape van Canal+ trouwens ook over: "De zaak-Cools houdt verband met de zaak van de Bende van Nijvel, dat was een destabilisatie. Dat was geprogrammeerd door een politieke partij, in België." Hoe hij dat allemaal wist? "Ik verzorgde de relaties tussen partijen. Ik werd betaald door de partijen om onderlinge transacties te doen (...). Zo gaat dat, dat loopt via chantage."

En er is nog een ander verband tussen Nihoul en Deferm. De Audi 80, die het alibi zou worden voor Nihoul en zijn vele contacten met Dutroux ten tijde van de ontvoering van Laetitia Delhez, stond ingeschreven op één van de bedrijfjes van Deferm.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

3

Re: Léon-François Deferm

Voor mensen die Italiaans kunnen lezen, dit is een interessant artikel (Cools, Deferm, Mathot, ...) » archiviostorico.corriere.it

Re: Léon-François Deferm

Pet af voor dim, die me hier zes jaar te vlug af is, in het zien van bepaalde verbanden. Bende van Nijvel is geopolitiek. Wie het nu nog niet snapt ... hmm

Re: Léon-François Deferm

Als je het boek van Van Rossem over de moord op Cools leest dan begrijp je o.a. dat Cools, aka de koning van Luik, en de zwarte baron samen, herhaaldelijk worden gerold door Deferm en omgeving. Koning boven koning zeg maar.

Binnen en over de partijgrenzen tekent zich een oorlog af van zakelijke belangen.

6

Re: Léon-François Deferm

http://i84.servimg.com/u/f84/15/00/61/71/def12210.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube