1

Topic: André Dehaut

Een tweede garage waarvan het criminele milieu gebruikte maakte, werd gehuurd door de firma Beau-Site Louise. Beheerder van deze firma was André Dehaut, geen onbekende in het Bende-dossier, aangezien hij de garagehouder was waar de Mazda werd gestolen die werd gebruikt voor de aanslag op rijkswachtmajoor Vernaillen. Uit gegevens waarover het gerecht beschikt zou blijken dat André Dehaut financiële steun kreeg van Hilaire Beelen – bekend van de Kirschen-zaak – en René Meulemans, een ex-kaderlid van de Banque Copine.

En wat is er eigenlijk van 'em geworden? Leeft de man nog?

2

Re: André Dehaut

Er is een André Dehaut op Facebook te vinden (met profielfoto).

3

Re: André Dehaut

Ja, maar ik denk dat dit slechts een homoniem is. Deze man lijkt in Frankrijk te wonen, heeft geen duidelijk verband met België of met personen uit de dossiers, en er is verder niets verdachts op te merken (behalve dat hij fan is van "black ops" roll).

4

Re: André Dehaut

Op het strafblad van Dehaut staan onder meer drugstrafieken in Zaïre. Toeval of niet, het is in de garage van Dahaut dat de auto van de Syrische wapenhandelaar-journalist Faez Al Ajjaz wordt "gestolen" waarmee nadien een aanslag op de rijkswachtmajoor Vernaillen wordt uitgevoerd. Dehaut krijgt volgens Godbille financiële steun van Hilaire Beelen. (...) Even terug naar André Dehaut. Dehaut kreeg financiële steun van René Meulemans, een ex- kaderlid van de Banque Copine

Bron: De slachtoffers: alle puzzelstukken naast elkaar | P-magazine | René De Witte

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

5

Re: André Dehaut

Zaïre. Heel erg vaak Zaïre in deze dossiers, valt me op.

Re: André Dehaut

Even inpikken op "kreeg financiële steun van Meulemans van bank Copine" (post 1). In mijn Zwendel-theorie zou dat dan zijn: kreeg via Meulemans zijn deel van het geld dat door een verzekeringsmaatschappij is betaald op een rekening van de bank Copine, na het in elkaar zetten van een gefingeerd auto ongeval, waarvan de expertise in zijn garage gebeurde.

Niet vergeten ook dat Finné bij bank Copine is buitengegooid en nadien enkel nog misdaadactiviteiten lijkt te ontplooien. De band tussen Meulemans en Finné verder bekijken?

Re: André Dehaut

Dehaut veroordeeld voor drugtrafiek via Zaïre! Heel erg interessant, iemand hier meer info over? Doet me onmiddellijk aan Farcy, Baugniet en Armaco denken. Ook de Zaïre huurlingen die in drughandel zaten rond Denard, Zweden of de affaire Kogel (drugs in bevroren vlees) en de Thailand Laos connectie met Guillaume Vogeleer. En zelfs de Libanon lijn.   

Al Ajjaz had ook 500 000 frank geïnvesteerd/geleend aan Dehaut voor de garage boxen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: André Dehaut

Ja, inderdaad the end, uit te diepen: Armaco. En ook uit te diepen de diamantmijn van de schoonvader van Farcy in Haut Zaïre. En ook nog openstaande vraag: wat is de relatie tussen de schoonvader van Farcy en de aandeelhouder van Delhaize die in verband met de koffer van Claude Dubois wordt genoemd? Allebei Leclercq. Mogelijk geen verband. Maar graag toch onderzoek. 

En een extra info: ook Buslik zou deze garagist goed hebben gekend. Ik doe ondertussen mijn best om zowel Buslik als Farcy aan Aalst te linken. De eerste via Stock Americain en de tweede via hasj in ingewanden in het slachthuis er pal naast en mogelijk ook via winkel Maria D'hondt. Zéér concrete piste. Alles op een zakdoek daar. En zou voor mij ook mijn nare ervaringen sinds juni 2014 verklaren, intimidaties. Een betrokkene is daar opgegroeid, op die zakdoek. En nog wat. Ook de recente ervaringen van forumlid Niet Simpel passen perfect op die zakdoek. Maar dan ook perfect. 

Oef, we gaan eindelijk ergens raken.

Re: André Dehaut

Ben wrote:

Op het strafblad van Dehaut staan onder meer drugstrafieken in Zaïre.

the end wrote:

Dehaut veroordeeld voor drugtrafiek via Zaïre! Heel erg interessant, iemand hier meer info over?

Drugstrafikant gepakt

De gerechtelijke politie van Brussel kon donderdagavond [13 mei 1982] de 37-jarige André Dehaut, maatschappijdirecteur, Zevenbunderslaan 42 te Vorst, aanhouden op de parking van de GB aan de Keizer Karellaan te Sint-Agatha-Berchem. Dehaut werd verdacht van het vervoeren van drugs. In zijn wagen werden effectief 1.000 ampullen met telkens 10 tot 20 milligram morfine gevonden. 

Bron: Het Nieuwsblad | 15 mei 1982

Morfine

Dehaut werd donderdag weer aangehouden, op de parking van de GB aan de Keizer Karellaan te Sint-Agatha-Berchem. Hij werd al een tijdje in het oog gehouden door de afdeling “drugs” van de gerechtelijke politie. Om 13u30 pikten zij hem op. In de koffer van zijn auto stak een reistas. Daarin vond men 1.100 ampullen met vloeibare morfine, ampullen van 10 of 20 milligram.

Morfine is, net als heroïne, een derivaat van opium. Het zijn kristallen, die gebruikt worden om zware pijnen te stillen, maar die tevens euforie-verwekkend en verslavend zijn, net als heroïne. Alleen is morfine niet zo krachtig. Toch is een ampul morfine op de zwarte markt zeker 1.000 Belgische frank waard. De kristallen worden vloeibaar door oplossing in water. De ampullen blijken na eerste onderzoek afkomstig te zijn uit Zaïre. Meer dan waarschijnlijk werden deze geneesmiddelen door België, in het kader van de Belgische hulp aan de gewezen kolonie, aan Zaïre gegeven. Daar worden zij blijkbaar door gewetenloze ambtenaren verduisterd om opnieuw naar België te worden gestuurd, waar zij dan op de zwarte markt van de drughandel belanden.

Deze geheimzinnige zaak heeft uiteraard de grootste aandacht vanwege het Brusselse parket. Men zoekt op het ogenblik het verband tussen de morfinesmokkel, Zaïre, de autohandel en de aanslag op kolonel Vernaillen. Het zou wel eens kunnen zijn, dat het hier om een nieuw spoor gaat in deze ruchtmakende zaak.

Bron: Het Laatste Nieuws | 15 mei 1982

Zaïre draaischijf voor morfinezwendel – Verband met aanslag op majoor Vernaillen?

Met de aanhouding eind vorige week van een Brussels garagist op de parking van een warenhuis te Sint-Agatha-Berchem zou weleens een grootse morfinezwendel tussen ons land en Zaïre zijn opgedoekt. Deze morfine werd aanvankelijk naar Afrika gezonden als ontwikkelingshulp, maar kwam – via corrupte ambtenaren – als drugs terug in ons land. De garagist werd eind vorig jaar al eens opgepakt als verdachte in de aanslag op majoor Vernaillen. Toen ook werd over een drugsnet tussen België en Zaïre gepraat en juist deze zaak was Vernaillen op het spoor gekomen.

Na de aanslag eind oktober 1981 op rijkswachtmajoor Vernaillen, die indertijd in verband werd gebracht met de zaak François omdat Vernaillen met het onderzoek in deze zaak was belast, kwamen de gerechtelijke diensten op het spoor van garagist (op zijn identiteitskaart staat maatschappijdirecteur) André Dehaut (37) uit Vorst. Bij deze aanslag was een Mazda gebruikt en deze wagen kwam uit de garage van Dehaut. De uitleg van de garagist was zo verwarrend dat hij er een maand voorarrest voor uitzat.

De Mazda was in zijn garage achtergelaten door een Syriër. Dehaut leende intussen de wagen uit aan een onbekende (ten minste volgens hem) die de Mazda parkeerde voor de gebouwen van de Brusselse Louizalaan. Een getuige zag hoe iemand anders even later in de wagen stapte en er mee aan de haal ging. En die wagen werd, twee weken later, gebruikt bij de aanslag op majoor Vernaillen te Hekelgem. Eind december werd Dehaut bij gebrek aan bewijzen op vrije voeten gesteld.

Het moet echter zijn dat Dehaut daarom niet minder in het oog werd gehouden want eind vorige week werd hij – in de puurste gangsterfilmstijl – opnieuw aangehouden op de GB-parking langs de Keizer Karellaan te Sint-Agatha-Berchem. De Mercedes van Dehaut werd plots omsingeld door leden van de groep anti-banditisme van de gerechtelijke politie, aangevoerd door commissaris Reyniers.

De vangst zelf bleek belangrijker dan gedacht. In de koffer van de Mercedes werd een reistas aangetroffen met daarin niet minder dan 1.100 ampullen vloeibare morfine. Deze ampullen zijn op de zwarte markt tussen de 1.000 en de 3.000 Belgische frank waard. Morfine is immers, net als heroïne een derivaat van opium en dus niet alleen een pijnstiller, maar eveneens euforie-verwekkend én verslavend.

Volgens een eerste onderzoek kwamen de ampullen uit Zaïre en werden ze door de garagist te Zaventem opgepikt. Meer dan waarschijnlijk werden de ampullen door België in het raam van ontwikkelingshulp gratis aan Zaïre geleverd en werden ze ginds – mits medewerking van corrupte ambtenaren? – verduisterd om opnieuw naar België te worden gestuurd. In verband met deze zaak werd reeds de naam genoemd van een 52-jarige Zaïrees, die trouwens eigenaar is van de door Dehaut bestuurde Mercedes. Deze Zaïrees zou als kopstuk van de morfinehandel worden beschouwd en wordt dan ook druk gezocht. Hij zou zich momenteel in één of ander Afrikaans land bevinden.

Zaïre werd de jongste jaren meermaals genoemd in verband met smokkelzaken gaande van ivoor, over goud en diamanten naar drugs. Ook in de zaak François werd Zaïre meermaals vermeld en kwamen eveneens een paar eigenaardigheden met de luchtvaartmaatschappij Air-Zaïre aan het licht.

Op het parket te Brussel poogt men momenteel dit kluwen te ontwarren en wordt gezocht naar een (meer dan mogelijk) verband tussen de morfinesmokkel, Zaïre en de aanslag op majoor Vernaillen. Meteen komt trouwens ook de naam van Bruno Farcy weer op de proppen, want deze (nog altijd spoorloos gebleven) drugssmokkelaar is getrouwd met een Zaïrese en kent Zaïre (en het drugsmilieu ginds) als geen ander. Farcy werd in de zaak François als kroongetuige genoemd, maar wist voor de zaak uitbrak uit een Nederlandse gevangenis te ontsnappen (met behulp van de BOB?) en verder uit de handen van het gerecht te blijven.

Bron: Het Nieuwsblad | 17 mei 1982

Re: André Dehaut

Heel interessant! Bovenstaande post van Merovinger werpt een heel ander licht op Waver, De Pomp en de aanslag op Vernailen.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.