301

Re: Aalst: Vlucht

patrick111, deze getuigenissen kloppen 100%. In het belang van het onderzoek en zijzelf wensen ze anoniem te blijven. De Cel Waals Brabant heeft bij een van deze getuigen geweest en die heeft de naam van deze twee los van elkaar getuigen gegeven. Daarna is de Cel Waals Brabant naar de twee andere getuigen geweest en ze hebben het verhaal bevestigd. Dus het klopt 100%.

Re: Aalst: Vlucht

Als dat zo is, dan is de hamvraag: "Waar tussen Aalst en Leerbeek heeft de Bende zoveel tijd verloren?" Gebruiker Jurg& beweerde in dit topic dat de bende op een gegeven moment was gestopt om het kofferdeksel dicht te doen. Dit zei hij daarover:

"Naar aanleiding van de uitzending op VTM heeft een getuige zich na meer dan 20 jaar gemeld bij de Politie. Feiten gebeurde net na de overval op de Delhaize Aalst. De getuige is in Denderleeuw voorbij gestoken door een Golf met openstaand kofferdeksel. Golf is daarna langs de kant van de weg gestopt, getuige rijdt voorbij en ziet iemand vooraan uit de wagen stappen. Deze gaat naar de achterkant van de Golf, kofferdeksel wordt gesloten. Nadat de persoon terug is ingestapt rijdt de Golf met hoge snelheid weer verder. Getuige wordt voor een tweede keer ingehaald door de Golf."

Als die getuigenis klopt, dan is dat nogmaals een aanwijzing dat de Bende de N405 gebruikt heeft. Bovendien kan de Bende nooit een gemiddelde snelheid van 150 km/u gehaald hebben op de N405 als ze onderweg ook nog eens gestopt zijn om de koffer dicht te doen en dus lijkt het me heel onwaarschijnlijk dat ze voor de wegversperring was opgesteld al aan het kruispunt De Doorn gepasseerd waren.

303

Re: Aalst: Vlucht

Vanaf het verlaten van de parking van de Delhaize geeft de Golf aan de Mercedes via walkie talkie door "Alles gelukt, we vertrekken nu". De Mercedes vertrekt onderaan wegje Osbroeckpark en rijd ook in een waarschijnlijk hoog tempo voor de Golf uit om eventuele problemen onderweg te melden, wat hij misschien ook gedaan heeft gezien dit onverklaarbaar tijdsverschil.

Of heeft onze schutter Eddy Nevens goed gemikt, en is de Golf naar een verlaten plaats gereden toen hij uit het Aalsterse verdwenen was, om de Killer zijn toestand wat van naderbij te bekijken?

Wie zal het zeggen?

304

Re: Aalst: Vlucht

Of rekening houdend met Patrick zijn tijdlijn - die volgens mij klopt - is de Golf in volle vaart vertrokken, de Mercedes ziet dat of wordt zoals je zegt Raf via de walkie-talkie verwittigd dat de Golf in volle vaart voorbij vliegt tot in Pamel en verstopt hem daar in de velden tot de Mercedes is gepasseerd en als de Mercedes het voortouw heeft genomen om te kijken en nadien te verwittigen dat de kust veilig is.

Maar als de Mercedes instaat voor back-up, moeten die gasten ook zwaarbewapend geweest zijn en het is misschien onnozel te denken dat de gasten van de Mercedes hun wapens ergens hebben verstopt om bij een eventuele politiecontrole vrij zijn van zonden en hen niets ten laste kan worden gelegd. En misschien is dat de reden dat de kinderen de wapens hadden gevonden in de Osbroek, van een vorige oefening? Ik weet het, het is heel ver gezocht.

Re: Aalst: Vlucht

kenza wrote:

patrick111, deze getuigenissen kloppen 100%. In het belang van het onderzoek en zijzelf wensen ze anoniem te blijven. De Cel Waals Brabant heeft bij een van deze getuigen geweest en die heeft de naam van deze twee los van elkaar getuigen gegeven. Daarna is de Cel Waals Brabant naar de twee andere getuigen geweest en ze hebben het verhaal bevestigd. Dus het klopt 100%.

Hoe kan U nu van deze getuigenissen op de hoogte zijn terwijl de getuigen zelf anoniem wensen te blijven.

De grote Manitou ziet alles

306

Re: Aalst: Vlucht

En toch vreemd dat verschillende personen de Golf hebben zien rijden, maar dat er geen enkele getuigenis is van de Mercedes (behalve aan de Osbroekpark).

307

Re: Aalst: Vlucht

Iets wat ik mij begon af te vragen na het lezen van de getuigenis van Joel. Stel dat die waar is en er dus effectief een logistieke operatie met verkenners aan de gang was. Zou de mogelijkheid dan niet bestaan dat er 1/meerdere afleidingsploeg(en) actief waren met als doel verwarring te stichten bij de vlucht door met een identieke wagen als de echte overvallers te rijden (en een fake vluchtweg te nemen). En dan stelt zich de vraag of de getuigen allemaal wel dezelfde wagen hebben gezien ...

308

Re: Aalst: Vlucht

Als in Wallonië het thema over de Bende van Nijvel veel harder leeft dan bij ons, vind ik het nog raarder dat er van de Golf op 9 november nergens een melding is gemaakt. Het was vrijdagavond, iedereen doet zijn inkopen, heel veel mensen gaan vooral in Wallonië iets eten of iets drinken en niemand heeft de Golf gezien en bij ons hebben ze hem tot in Leerbeek meermaals gezien en daar verdwijnt hij van de aardbol?

Re: Aalst: Vlucht

Beste, in feiten is er niets terug te vinden over zekere getuigen in Gooik. Voor zover ik weet is het enkel Kenza die met deze getuigen op de proppen komt. En voor wat betreft de route via de N405. Na vertrek vanaf de Delhaize te Aalst wordt de Golf GTI na ca. 200m opgemerkt door een vrouw aan het houten hand. Ca. 500m verder wordt de Golf GTI opnieuw opgemerkt door iemand op de brug over de E40. Nogal wiedes, de Golf GTI reed aan hoge snelheid met open kofferdeksel. Vanaf de brug over de E40 is het nog ca. 5km tot aan het strokapelleken. Maar gedurende deze 5 km is er geen enkele getuige meer die deze Golf GTI nog heeft opgemerkt?! Komaan zeg!

De grote Manitou ziet alles

310

Re: Aalst: Vlucht

Heeft er iemand weet of er op het Franstalig van getuigen die de Golf hebben zien rijden op 9 november?