31

Re: Kapllan Murat

Mee samen was en nog steeds is, dacht ik?

Re: Kapllan Murat

Kristof DC wrote:

De garage van Kapllan?

Ondanks het ijskoude water, zochten duikers urenlang naar mogelijke gestolen voertuigen. Met succes, want opnieuw werd een auto gevonden, in wat wel eens de - natte - "garage" van Kapllan zou kunnen zijn

Het gerecht blijft koortsachtig speuren naar Kapllan Murat. Elk spoor wordt onderzocht en daarom trok men gisteren, woensdag naar het kanaal van Charleroi, ter Sint-Pieters-Leeuw, ter hoogte van het stadion van Ruisbroek. Duikers van de brandweer van Brussel doken er het ijskoude water in, op zoek naar dure en snelle wagens. Aldo De Moor, een kornuit van Kapllan, had onlangs immers bekend dat de bende daar de voertuigen na gebruik "stalde". Kapllan Murat wordt steeds vernoemd als één van de mogelijke leiders van de bende van Nijvel, die een hele reeks bloedig overvallen op haar actief heeft.

Bron: Het Laatste Nieuws | M.C. | 24 november 1983

Bij dat artikel staan nog de volgende twee foto's. Iemand meer info over die opgeviste auto met kogelgat?

http://nsm08.casimages.com/img/2015/08/05//15080501160514738713488669.jpg

http://nsm08.casimages.com/img/2015/08/05//15080501160414738713488668.jpg

Re: Kapllan Murat

http://nsm08.casimages.com/img/2015/08/05//15080501240414738713488677.jpg

Re: Kapllan Murat

Is druk gezochte autodief een mogelijke verdachte?

Gisteren werden in het Brusselse de geruchten alsmaar hardnekkiger dat politie en rijkswacht op zoek zijn naar een autodief als mogelijke dader of mede-dader van de reeks bloederige overvallen. Nergens kon van deze geruchten bevestiging gekregen worden, maar het feit is dat de jongste dagen druk gespeurd wordt naar Kapllan Murat.

Kapllan zou trouwens één dezer dagen herkend zijn achter het stuur van een Saab Turbo (wagen die gebruikt werd te Nijvel) en van hem is ook geweten dat één van zijn vrienden groot van gestalte is (zoals te Beersel). Ook zou Kapllan allerminst aarzelen een wapen te gebruiken. Maar of hij daardoor als moorddadige overvaller kan worden beschouwd is een andere vraag.

Kapllan Murat is in het Brusselse een bekende (onderwereld)-figuur. Kapllan (21 jaar) is een Italiaan van Albanese afkomst die met zijn familie naar België verhuisde. De familie Kapllan vestigde zich in de populaire volksbuurt van ‘Het Rad’ te Anderlecht waar Kapllan snel leider werd van een kleine jeugdbende. Die bende hield zich vooral onledig met zware mototren, het lastig vallen van meisjes, kleine diefstallen en andere baldadigheden. De bende zakte soms ook af naar andere steden om ginds boel te maken.

Zo kwamen zij in oktober 1980 naar de jeugdclub Asgard te Mechelen om herrie te schoppen. Tijdens de vechtpartij die hierop volgde werd een kelner gedood en raakten twee Mechelaars zwaar gewond. Kapllan werd hiervoor aangehouden, maar profiteerde van zijn voorlopige invrijheidsstelling om te verdwijnen. Later werd hij opnieuw aangehouden, maar slaagde erin uit de gevangenis van Vorst te ontsnappen.

Sindsdien zou Kapllan verschillende overvallen in het Zuidbrabantse op zijn aktief hebben. Eind augustus nog werd hij bij zo’n overval herkend, maar Kapllan kon ontsnappen. Nadien volgde een helse achtervolging door heel Brussel waarbij werd geschoten. Maar Kapllan wist door de mazen van het net te glippen. Sindsdien werd hij overal gesignaleerd, maar nooit kreeg men hem te pakken. Wellicht om zijn driest optreden - hoewel hij nooit iemand verwondde - wordt kapllan momenteel als 'mogelijke' verdachte in de overvallenreeks gezien. In ieder geval wordt intensief naar hem gezocht. Als was het maar om hem als verdachte te kunnen schrappen.

Bron: Het Nieuwsblad | 11 oktober 1983

35

Re: Kapllan Murat

Merovinger wrote:

van hem is ook geweten dat één van zijn vrienden groot van gestalte is

Alweer een interessant artikel uit de goudmijn van Merovinger. Iemand die weet wie hier wordt bedoeld?

Re: Kapllan Murat

Wel, dim, dat vroeg ik mij ook af. Ik weet niet wie hier bedoeld wordt.

Re: Kapllan Murat

Spoor naar Bende van Nijvel? – Broer van gezochte Kapllan aangehouden na rooftocht

Is men een stap dichter gekomen bij de ontmanteling van de Bende van Nijvel? Feit is, dat na een gewapende overval op een motorhandelaar te Zemst drie jonge kerels werden aangehouden onder wie de broer van de gevreesde en druk gezochte Kapllan Murat.

Alhoewel twee van de drie verdachten hardnekkig ontkennen (de derde kon ter plaatse overmeesterd worden) meent men bij de gerechtelijke brigade van de Brusselse stadspolitie, dat dit wel eens een ernstig spoor zou kunnen zijn naar de Bende van Nijvel. Vooral in verband met de bloedige overval op een supermarkt te Beersel, op 7 oktober 1983, worden de drie heerschappen voortdurend ondervraagd.

Bron: Het Laatste Nieuws | 12 november 1983

Re: Kapllan Murat

Kapllan recherché comme témoin

Murat Kapllan, en fuite depuis le 16 juillet, est depuis peu recherché comme témoin dans le cadre des tueries du Brabant wallon, comme l'ont révélé hier nos confrères de Het Nieuwsblad, Het Volk et De Standaard.Entre 1982 et 1985, les tueurs du Brabant ont terrorisé la Belgique, braquant des commerces sans état d'âme et tuant 28 personnes pour des butins invariablement dérisoires.

Meer » Nieuws

Re: Kapllan Murat

Ik zie ook gelijkenissen tussen Kapllan en robotfoto's 10 en 14.

Re: Kapllan Murat

Murat Kapllan, bijnaam De Ontsnappingskoning, wordt op 25 mei 1962 in Italië geboren en is een Belgisch crimineel van Albanese afkomst. Zijn bijnaam heeft hij te danken aan het feit dat hij al vijfmaal uit een gevangenis is ontsnapt.

Kapllan komt samen met zijn ouders, die VN-vluchtelingen zijn, naar België. Reeds op zeer jonge leeftijd komt hij in aanraking met het gerecht. In 1980 belandt hij voor het eerst in de gevangenis, na een vechtpartij waarbij een dode en een zwaargewonde vallen. In de jaren 80 is hij chauffeur van de bende-Haemers, die bestaat uit Philippe Lacroix, Basri Bajrami, Marc Van Dam en Patrick Haemers. Deze bende is onder andere verantwoordelijk voor de ontvoering van Paul Vanden Boeynants.

Op 5 mei 1993 ontsnapt Kapllan uit de gevangenis van Sint-Gillis. Hij gijzelt, samen met vrienden Lacroix en Bajrami, de gevangenisdirecteur Harry Van Oers, die ze meenemen in hun vluchtwagen, een BMW. Wanneer ze de gevangenispoort uitrijden, hebben ze een personeelslid op de voorruit van de wagen gelegd. De toegesnelde politie, Rijkswacht en media staan perplex en hulpeloos toe te kijken. Enkele dagen later wordt Kapllan heel toevallig in Brussel tijdens een verkeerscontrole gepakt. In 2003 wordt Kapllan vervroegd vrijgelaten nadat hij 15 jaar van zijn officiële straf van in totaal 19 jaar in de cel heeft uitgezeten.

In 2004 wordt Kapllan betrapt op een cd-diefstal in Drogenbos, maar hij komt een dag later alweer vrij. In april 2005 wordt Kapllan door de politie op heterdaad betrapt bij een inbraak in Londerzeel en hierbij krijgt hij een kogel door de kaak en hals. Hij overleeft het schot en belandt weer achter de tralies. De topgangster dient een klacht in tegen de politieman die hem neerschoot, maar die klacht wordt niet ontvankelijk verklaard.

Op 16 juli 2006 keer Kapllan niet terug uit penitentiair verlof. Eén dag later komt de politie hem op het spoor en achtervolgt hem op de autosnelweg E411 in de buurt van Waver, waar de crimineel zich verschanst in een doe-het-zelf-zaak op een bedrijvenpark. Wanneer de zaak 's avonds met grote inzet wordt bestormd, blijkt Kapllan te zijn verdwenen. Hoogstwaarschijnlijk was hij reeds lang tevoren gevlucht via de bosjes achter de winkel.

Op 28 juli 2006 omstreeks 19 uur wordt Kapllan in Dilbeek opgepakt. Tevergeefs probeert hij met een gestolen motorfiets van het merk Honda te ontvluchten. Eerder die dag is zijn vriendin, Virginie Barré, al opgepakt en zijn er ook verschillende huiszoekingen verricht. Op 18 april 2007 wordt hij veroordeeld door de rechtbank van Nijvel tot een gevangenisstraf van één jaar voor de feiten die hij pleegde tijdens zijn vlucht in 2006. Kapllan krijgt inzake de feiten gepleegd te Londerzeel in 2005 nog eens 33 maanden effectief.

In 2007 geeft hij in een open brief aan zijn leven te willen beteren.

Op 2 juli 2008 wordt hij vrijgelaten uit de gevangenis van Nijvel. Gedurende zeven en een half jaar moet hij zich verantwoorden aan de autoriteiten.

Bron: Panorama.nl | 14 maart 2017