Re: Léon De Staerke

Een De Staerke op de uitkijk, waar hebben we dat nog gehoord?

Re: Léon De Staerke

Vreemd genoeg was er op hun doelwit geen geld te stelen, toch volgens de pers. Beetje vreemd dat de profs dergelijke moeite ondernemen en risico's lopen zonder zeker te weten dat er een degelijke buit te rapen valt. Ofwel is de informatie in de pers niet correct, ofwel is De Staerke er misschien ingeluisd.

Servo per Amikeco

Re: Léon De Staerke

Medaille voor de agenten. Risico van het vak voor de overvallers. Op een chauffeur in een bewegende auto vuren is niet altijd een garantie dat de wagen gaat stoppen. Zelf al schiet je de chauffeur dood, de wagen kan nog alle kanten uit. Eind goed al goed.

Re: Léon De Staerke

Double tap door de voorruit, het waren niet de eerste de beste agenten natuurlijk.

Servo per Amikeco

25

Re: Léon De Staerke

Op de autokeuring vind je wel roze kaarten en in sommige zelfs nummerplaten (Sint-Denijs Westrem).

26

Re: Léon De Staerke

Deed Léon De Staerke nu niet nog steeds aan dubbele nummerplaten?

Re: Léon De Staerke

kleur wrote:

Deed Léon De Staerke nu niet nog steeds aan dubbele nummerplaten?

Ja, bij één van zijn laatste arrestatie nog niet zo lang geleden (hij moet nu rond de 80 jaar zijn) werd die techniek opnieuw toegepast. Het ging om een home invasion. Bij deze actie zou hij nog actief deelgenomen hebben. Bij zijn laatste arrestatie deed een 'jongere bende' het werk en stond hij op de uitkijk.

Via het profiel van zijn vrouw op FB kan je nog vrij recente foto's van hem terugvinden, alsook van nog heel wag andere zigeunerclans (Beckers etc.). Ik heb nooit begrepen dat iemand van zigeunerafkomst (het zijn dan wel geen traditionele rondrijdende groep) dus zo actief kan betrokken zijn bij extreem rechts en Front National.

Re: Léon De Staerke

Nu begin ik wel te twijfelen of hij het weg degelijk is, of is dat haar nieuwe man? Profiel is laatste ge-update in 2012 ...

De foto's van de jongeman op haar profiel zijn wel degelijk die van haar zoon met Léon.

29

Re: Léon De Staerke

Heel handig, die parate kennis van iedereen hier over het dossier! Is er ooit een proces tegen de man geweest nav zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de Bende van Nijvel? Vreemd dat zo iemand ongestraft zijn ding mag blijven doen. Men weet eigenlijk toch hoe De Staerke de kost verdiend. Niet slecht gezien van de man om zijn knowhow te verkopen en de volgende generatie op te leiden...

Is het denkbaar dat er hand-en spandiensten geleverd werden door zigeneurs, die hier al dan niet illegaal verbleven, en die zo het land in gesmokkeld werden, en dat bv. de afkomst van de autozwendel in deze milieus te situeren is, of verdergaand: de killer "zuiders type" dit soort achtergrond heeft? Vanwege zijn zuiders uiterlijk, zou zuid-oost-europees kunnen zijn.

Een zigeuner kan ook zo weer het land uit. Hoeft nergens ingeschreven te staan, dat is vaak ook niet het geval, en trekt na een tijdje gewoon weer verder, naar de volgende.

Re: Léon De Staerke

Hij is in ieder geval klein van gestalte, en kleiner dan haar. Verschillende van deze zigeuner-gerelateerde personen lijken in Tollembeek te wonen? Is er daar ergens een commune of woonwagenpark in de achtertuin van Urbanus? Ik kan enkel maar een nudistencamping vinden die enkele jaren terug gesloten is?