Trojan wrote:

K56 - CWB - 02.06.1992 - PV 25228/92

Marcel Barbier, aan wie een foto van wijlen Angelou wordt voorgelegd, zegt die persoon te hebben ontmoet in omstandigheden die hij niet meer precies kan weergeven.

Dat is toch heel interessant! Als men er de gebeurtenissen van de aanslag op Vernaillen koppelt aan de moord op Angelou dan is het heel goed mogelijk dat er een link is via Faez Al Ajjaz en de garagist waar de Mazda gestolen is, en die eigenaar was van garages in parking Beau Site via geld geleend van Al Ajjaz. Tevens voor Nijvel en de reactie van Latinus erna is Faez Al Ajjaz heel belangrijk, Latinus reisde ook veel naar Parijs in opdracht Al Ajjaz en Barbier paste op zijn huis in Brussel.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

32

Ben wrote:

Tijdens zijn gevangenschap zou Barbier toegetreden zijn tot de Getuigen van Jehova.

Vreemd dat zowel Salesse als Barbier getuige van Jehova worden. Dat is dus duidelijk een organistatie van ex-criminelen! (grapje)

33

Barbier was een straatvechter en een grote liefhebber van karate en close combat. Dronken kon hij heel agressief zijn. Hij deed zijn militaire dienst bij de para’s maar haalde door een knieblessure nooit zijn rode muts. Zijn politieke kennis was beperkt, zo verwarde hij steevast de PSC van VDB met 'le parti social'. Hij noemde zichzelf Von Salza, naar een Teutoonse ridder en was een nazi in hart en nieren. Op zijn rechterschouder prijkte een grote swastika op een rode achtergrond en rond zijn navel "Sieg Heil" in Gotische letters.

Hij gedroeg zich als een outlaw die buiten de wet stond. Latinus was zijn afgod. Hij hield van affiches plakken, folders volschrijven en bussen, maar vooral politieke tegenstanders hardhandig aanpakken. Aan werken had hij een broertje dood, zijn vriendin moest hem onderhouden.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Ben wrote:

Hij deed zijn militaire dienst bij de para’s maar haalde door een knieblessure nooit zijn rode muts.

Dus gene para. Je krijgt altijd een tweede kans na een blessure. Gestopt door een blessure is meestal het excuus van iemand die opgeeft en d'r niet durft voor uit te komen. Bij ons op het werk zitten er twee ex-para's en twee die opgegeven hebben. Ene van de twee blijft erbij dat hij het zou gehaald hebben moest hij zijn knie niet zeer gedaan hebben (heeft wel zijn tweede kans niet gegrepen). wink De andere zegt dat hij heeft opgegeven omdat hij toch wel te veel kou heeft afgezien. Alle respect voor die laatste, en met de andere lig ik meestal in confrontatie.

Er bestaan wel degelijk blessures die je bij de opleiding kan oplopen waardoor je inderdaad onmiddellijk moet stoppen. Pech gehad noemen ze dat.

Michel Libert zei in 1989 het volgende over Marcel Barbier:

"Men heeft de mensen veel wijsgemaakt. Marcel Barbier, een van de WNP'ers, is veroordeeld wegens de dubbele moord in de Herdersliedstraat. Hij had daar niets mee te maken. Ik herinner mij hoe Barbier eens in paniek kwam aanbellen terwijl ik voor WNP een cursus filosofie aan 't geven was. Tijdens een missie hadden een paar Arabieren hem aangepakt. Hij had een jaap in z'n arm … en durfde daar zelfs niet naar te kijken. Toen hij uiteindelijk toch zag dat hij bloedde, viel hij in katzwijm. En die man zou dan twee mensen de keel hebben overgesneden? Onmogelijk."

37

In augustus 1983 vond de politie in de woning van Barbier twee dolken, een bivakmuts, een ontvanger-zender van het merk Belson, een revolver en ook 68 patronen van het type LR 22.

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

38

Hestur wrote:

Eventjes tussen de soep en de patatten een moord bekennen, zonder aanleiding. Fantasie? Leugens? Of domheid?

Ronald Janssen heeft dit ook gedaan, dacht ik ... Zomaar even gelinkt worden aan x% van de onopgeloste verkrachtingen en moorden. Dat is nogal voorgevallen maar kan me niet direct zulke zaken voor de geest halen.

Het zegt wel iets over de persoon van Barbier en over de emoties die hij daarover voelt. Maar de vraag is waarom je zulke ontboezemingen doet op de agent:

  • je wil de reactie van de agent onderzoeken/hem shockeren (= psychopatisch/antisociaal trekje)

  • je wil koelbloedigheid laten zien (= antisociaal trekje?)

  • je wil je zelf verdacht maken (om iemand anders te beschermen? Dwaalspoor?)

  • je bent je totaal niet bewust van het effect op anderen van wat je zegt (= typisch psychopaten, de meeste worden betrapt omdat ze fouten maken die een gevolg zijn van hun gebrek aan empathie. Ze kunnen niet denken in de plaats van de anderen dus zien ze de fouten die andere kunnen zien en hen kunnen verlinken, over het hoofd).

Hoe dan ook niet het meest doorsnee wat je als agent te horen krijgt als je gewoon iemand verhoort.

39

Merovinger wrote:

De getuigen waren formeel: geen van beiden herkent Barbier. Barbier had trouwens een alibi. Hij vierde het Duitse carnaval in Bacchus. Dat wordt door een paar mensen (vriendenkring Barbier) bevestigd. Een fragment van een vingerafdruk gevonden in het appartement in de Herderliedstraat is niet van Barbier.

Nog over dit alibi:

Libert fabriceert café Bacchus-alibi voor Barbier en verwijst de GP terzake naar de militairen Pêche en Vanden Borre die slechts van einde ’81 tot maart ’82 deel uitmaakte van WNP. Patron van Bacchus is de Duitser Herbert Riess, ex-bijzit van Barbier’s moeder Monique Cambier. Riess bevestigt op 6.4.82 het alibi van de Barbier samen met zijn WNP-clienteel. Het café wordt veel bezocht door Duitse EG-ambtenaren en ook huurlingen, neo-nazi's en FJ-leden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

40

Bovendien werd de politie ook al eens met Barbier geconfronteerd, toen zij manu militari een aantal jongeren uit het café Le Contact te Vorst, moesten verwijderen. Die jongeren waren lid van de Keltische vereniging Iggdrasil (Levensboom) en brachten al zingend de Hitler-groet. Ze verdreven op die manier de andere klanten.

Bron: Operatie Staatsveiligheid | René Haquin

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube