1

Topic: Sakura

Op de Alsembergsesteenweg in Eigenbrakel lag het Italiaanse restaurant van Pietro Fornari, waar de Sudistes geregeld pizza aten. In een zaaltje boven het restaurant lag de karateclub Sakura, die was opgericht door de ex-para Jacques Lux. De extreemrechtse Alain Libert en de Fransman Jean-François Calmette, die in Brussel de leden van de WNP trainde, gaven er les, onder meer aan de Sudistes.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

Een foto van het restaurant. Het lag trouwens recht tegenover het Delhaize-warenhuis. Het was op de parking van dit restaurant dat de daders hun VW Golf parkeerden.

http://killersbrabant.be/i/19850927-brainelalleud-DaPietro.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Sakura

Opgelet, de bewering is dan wel afkomstig van sudisten-kenner "wolf", maar we zijn lang niet zeker dat Calmette daar les heeft gegeven. Alvast niet als officieel personeelslid, maar misschien als gastleraar? Ik heb wat navraag gedaan bij ex-Sakura-gangers maar die lijken zich dit niet te herinneren. Confirmatie nodig dus, want we zijn nog steeds op zoek naar een harde link tussen de centrale actoren en de sudisten.

3

Re: Sakura

Bedankt voor de aanvulling. Nog maar eens een waarschuwing voor mezelf om voorzichtig te zijn met sommige "waarheden" in de boeken van Bouten.

Voor diegene die - zoals ik - zich afvragen wat Sakura betekent:

De sakura is altijd een symbool geweest van de vergankelijke schoonheid in Japan. Ze is nauw verbonden met de samoerai en met de bushido. Het leven wordt beschouwd als mooi en kort, een beetje zoals de kersenbloesem.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de sakura een symbool om het Japanse volk te motiveren. De kamikazepiloten schilderden kersenbloesems op de flanken van hun vliegtuig alvorens op een zelfmoordmissie te vertrekken. De overheid moedigde de Japanners aan in hun geloof dat de zielen van de gesneuvelde soldaten reïncarneerden in de kersenbloesems. Ook vandaag nog gebruiken het Japanse leger en de Japanse politie de kersenbloesem als emblemen, vlaggen en insignes in plaats van de klassieke sterren.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Sakura

dim wrote:

Ik heb wat navraag gedaan bij ex-Sakura-gangers maar die lijken zich dit niet te herinneren. 

Compliment voor dim; niet alles geloven wat u hoort, en als het effe kan zelf op onderzoek uit.