41

Re: Getuigenis Joël Lhost

Als Joel Lhost een groepje soldaten moest volgen van aan het Chateau Miremont naar het kanaal Brussel-Charleroi als oefening, dan moeten ze zeker de oude verlaten tunnel van Godarville hebben gekend! Dat is een verlaten tunnel die heel goed verborgen ligt vlakbij het Chateau Miremont waar men vroeger met vrachtschepen kon in varen. Als je ongeveer midden in de tunnel was, had je een zijgangetje dat waarschijnlijk naar het kasteel liep maar het zijgangetje is nu ingestort.

http://farm5.staticflickr.com/4034/4501568588_33d2198b31_b.jpg

Ter info: deze tunnel is 8 meter breed en 1800 km lang en ligt vlakbij Chateau Miremont en aan de overkant van het kanaal niet ver van het Bois de la Houssière.

http://www.binnenvaartinbeeld.com/sites/default/files/styles/large-copy/public/Objecten/kw%20Tunnel%20MHM32391_2_3_4_5.jpg?itok=VPPajv7u

Foto van de ingestorte zijingang:

http://tchorski.morkitu.org/9/beterefaite-207.JPG

Re: Getuigenis Joël Lhost

1,8 km of 1800 m lijkt me beter, als ik het goed begrijp kon je (of nu nog steeds) via deze tunnel onder het kanaal door komen met een vracht indien nodig! Er staat water in deze tunnel veronderstel ik?

43

Re: Getuigenis Joël Lhost

Mijn excuses voor de schrijffout, ik bedoel inderdaad 1,8 km lengte. Deze tunnel loopt evenwijdig met het kanaal Brussel-Charleroi en takte vroeger zijn water af in Seneffe. De tunnel zou gediend hebben als kortere weg om een paar sluizen uit te sparen en vooral tijd. Je kunt niet in de tunnel, hij is langs beide kanten afgesloten met een groot metalen hek met een slot erop. Als je in de tunnel wil, moet het via luchtschacht aan het waterpompstation in het bos. Maar in de tunnel was er een zijingang richting kasteel maar hij is ingestort. Ideale plek om iets te dumpen in het water.

Re: Getuigenis Joël Lhost

Jongens, tis niet van levensbelang maar op Wikipedia staan andere afmetingen, namelijk: 1050 m lang en niet 8 maar 5 meter breed.

Het is overigens wel een prachtig stukje industrieele geschiedenis. Zie voor u hoe zo'n Vlaams trekpaard daar dan over dat smalle pad liep. Als het er niet te smerig ruikt zou het een mooie plek zijn voor dagjestoeristen en liefhebbers van verloren tunnelarchitectuur.

45

Re: Getuigenis Joël Lhost

Noorderling ik denk dat jij het over de andere verlaten tunnel hebt aan de overkant van het kanaal , je hebt er namelijk 2 ! Maar ze zijn niet toeristisch want ze zijn heel goed vergrendeld zoals op de foto met stalen poorten (poorten gaan wel nog open)

Re: Getuigenis Joël Lhost

*herstel 8 meter breed klopt, vaargang is 5 meter. Nog wel even een opmerking over het zijgangetje. Daar kan ik op het internet niks over vinden, laat staan naar een kasteel. Het is volgens mij ook geen echte diepe tunnel maar 1 die net onder het maaiveld ligt. Althans gezien vanaf google earth.

Re: Getuigenis Joël Lhost

Ik heb het over de vrij beroemde en door jou genoemde tunnel van Godarville » wikipedia.org

48

Re: Getuigenis Joël Lhost

Voor alle duidelijkheid: ik beweer niet dat deze tunnel iets met de Bende van Nijvel te maken heeft, maar het ligt kort bij het Bois de la Houssière, is verlaten en ligt aan het Chateau Miremont. Als je de tunnel ingaat, kom je aan bakboord een ingestorte tunnel tegen die richting het kasteel loopt.

Als je in de tunnel in wil is het via deze luchtkoker of je moet de sleutel hebben van de poort:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRKolXvB1qVVeczu1xT7sVzX_EtLgDcYH6gjlnon1SX7TVWa5mT

49

Re: Getuigenis Joël Lhost

De getuigenis van Joël Lhost krijgt een vervolg:

La Cellule d'enquête qui traque à distance les tueurs du Brabant a confronté un ancien agent secret et son contact auprès des services de renseignement militaires. Un colonel exilé dans le sud de la France. Le 27 septembre 1985, l'agent secret JL dit avoir été en mission entre le bois de la Houssière et l'aéroport de Chièvres, une base de transit des USA. Il aurait dégagé la route pour les tueurs, qui venaient de braquer des Delhaize à Braine et Overijse (6 morts). Ce qu'on apprend aujourd'hui: c'est la DIA américaine (la CIA "militaire") qui choisissait les ordres de mission du fameux agent secret. Celui-ci parle et est pris au sérieux par les enquêteurs... Exclusif dans Le Soir Magazine : l'ombre de la CIA sur les tueries du Brabant.

http://i19.servimg.com/u/f19/11/22/12/24/le_soi10.jpg

http://i19.servimg.com/u/f19/11/22/12/24/le_soi11.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Getuigenis Joël Lhost

Blijkbaar wordt de getuigenis van Lhost serieus genomen. Andere getuigen treden hem bij. Na de aanslagen zouden de daders via een militaire basis met een vliegtuig in veiligheid gebracht zijn. De strategie van de spanning dus toch. Ik vind het bijna onmogelijk om te geloven maar deze these verklaart wel hoe het komt dat de daders telkens door het net glipten.